Napustam SBB, sta je najbolje od ostalih provajdera po pitanju neta i tv-a?
STRANA 1 OD 1
perrakojot
Napustam SBB, sta je najbolje od ostalih provajdera po pitanju neta i tv-a?
19.01.2024. 18:17
T69183
status: user broj poruka: 1029
Napomena bi bila da je akcenat na nekom malom ili srednjem paketu pozeljno da ima kanale o lovu ribolovu i slicnim temama za matorog da gleda. SBB je postao apsolutno ocajan, mesecima me vrte u krug ne daju mi da raskinem ugovor a postali su nepodnosljivi sa uslugom izbacili programe o lovu i ribolovu zbog kojih je i potpisan ugovor na 2 godine... Koji provajder se pokazao korektno od preostalih koji nude usluge televizije i neta???
Ja sam u Maju mesecu, presao na Tlkm, ugrabio dobru akciju, i za sada sam zadovoljan, optika radi odlicno, nema pucanja veze, kablovska takodje, cak ne zamracuju sportska dogadjanja kao sto to radi SBB, sve u svemu za sada sve ok. Uzeo paket 600/300.
Plus za taj paket je otkljucan ceo video klub, ono nije bas neki izbor tamo ali makar sve radi. Za slabije pakete nije otkljucan ceo video klub.
Imam telekom optiku da ne ureknem pu pu sve vrh i kako treba iako preferiram SBB zbog Evrolige i Kesica ali mi je sa njima kod taste katastrofa Nestaju kanali, radi ne radi, doci nece doci..
3700x Aorus x570 elite Gigabyte RTX2070 Super 2x16gb HyperX fury Samsung 970 EVO WD Gold 8tb Seasonic 750W Focus Gold
Mislim da Telekom i dalje ima onu tihu `predizbornu` kampanju, tokom koje daje Box3 (fiksni+tv+net 400Mb/s) na 2 godine besplatno, bez uslovljavanja za dalje korišćenje izvan tog perioda. Preduslovi su da imaš imaš fiksnu liniju i da duže vreme nisi bio korisnik njihovog interneta (e sad, ne znam šta to znači u praksi, i koliko tačno, ali ja na jednoj adresi nikad nisam koristio njihov net, a na drugoj nisam bar poslednjih 4-5-6 god.).
Ja sam na 2 adrese uveo sa tim pogodnostima. Na jednoj od te dve adrese još uvek imam ugovor za Yettel optiku preko iste infrastrukture, pa su mi pustili net preko bakra (50 umesto 400Mb/s), ali nakon što istekne taj ugovor kod Yettel-a, prebacivanje Telekom neta na optiku je besplatno i automatski dobijam 400...
Moze, Evo moj slucaj, na SBB-u sam vec 7-8g i koristim im onaj EON urdejaj, dok na TV-u imam instaliranu Supoernovu (nalog od drugara, kome sam ja dao svoj EON nalog (pored TV-a jos dva uredjaja)), tako da imamo i jedno i drugo. Ja nemam problema, dok on mora da prvo ukjljuci VPN da bi mu EON no mtsu radio. Mislim da SBB tu pravi problem (meni EON nije radio nigde van Srbije na koji god hotelski wifi se kacio).
Re: Napustam SBB, sta je najbolje od ostalih provajdera po pitanju neta i tv-a?
10.02.2024. 09:54
status: user broj poruka: 1088
Neka ti bog pomogne sa drugima. MTS SUpernova ako si gledao do sada eon videces drsticnu razliku u kvalitetu slike. Yetel je cak i gori je preuzima tv od mts pa doalzi do gubitka i kvaliteata slike. Ako imas optiku sbb je najbolji pa mts Super nova i yetel kao da ni nemaju optiku kao da radi na kabal obicni uzas su. A na kabal koksijalu ili ti preko telfona kod mts opet ti je tu najbolji sbb i ima protok do 600mb dok mts u idelanim uslovim ima 40mb. Sta god da uzme zajebaces. Ja sam uzeo paket skoko lite i instalirao na eon iris aplikaciju i gledma kada ima nesto od sporta jer kad uzmes preko paekta ne blikiraju kanale preko sbb, a koristim sbb vec 20 godina. 300/30 mi je net i uredno radi.
:: :: Napomena bi bila da je akcenat na nekom malom ili srednjem paketu pozeljno da ima kanale o lovu ribolovu i slicnim temama za matorog da gleda. SBB je postao apsolutno ocajan, mesecima me vrte u krug ne daju mi da raskinem ugovor a postali su nepodnosljivi sa uslugom izbacili programe o lovu i ribolovu zbog kojih je i potpisan ugovor na 2 godine... Koji provajder se pokazao korektno od preostalih koji nude usluge televizije i neta???
Presao skoro na yettel optiku, paket 300/150, i imam problem sa max brzinom koja nece nikako preko 95-100, i download i upload. Lan kabl je cat6 inace, a i sa prethodnim cat 5e ista prica. Sa sbb-om nisam imao problem sto se tice brzine, bila skoro max, ali nije bila optika. Ima neko predstavu sta moze biti problem?
https://uniart3d.com/ ________________________________________________________________________________ ASUS TUF X299 MARK 1 - i7 7820X 4.4 GHz - CORSAIR H115i PRO RGB - 2 x GIGABYTE RTX 3070 GAMING OC 8Gb - 32Gb KHX SAVAGE 3000 CL15 - SAMSUNG 970 P
Jel si zakacen kablom direktno na yettel ruter ili izmedju imas jos neki ruter ili switch? Sta ti pokazuje u network propreties, kolika je uspostavljena brzina, 100mb ili 1gb/s?
I9-13900K/RYUJIN II 240/64GB/Z790/RTX3090/1TB 990 Pro/Hydro PTM Pro 1200W/H5 Elite/ROG Swift PG349/Dell S2721DGFA/Logitech K280e/Deathadder v.2/AKG K72
PS4 Slim/Logitech G923/Wheel Stand Pro DeLuxe V2/Turtle Beach STEALTH 600 V2
:: Presao skoro na yettel optiku, paket 300/150, i imam problem sa max brzinom koja nece nikako preko 95-100, i download i upload. Lan kabl je cat6 inace, a i sa prethodnim cat 5e ista prica. Sa sbb-om nisam imao problem sto se tice brzine, bila skoro max, ali nije bila optika. Ima neko predstavu sta moze biti problem :: :: https://uniart3d.com :: _______________________________________________________________________________ :: ASUS TUF X299 MARK 1 - i7 7820X 4.4 GHz - CORSAIR H115i PRO RGB - 2 x GIGABYTE RTX 3070 GAMING OC 8Gb - 32Gb KHX SAVAGE 3000 CL15 - SAMSUNG 970 :: ::
Direktno lan kablom (cat6) na ruter od pc-ja, network properties pokazuje 1000 mbps, a kad se logujem na ruter preko 192.168.1.1, stoji Mode 100M Full Duplex.
https://uniart3d.com/ ________________________________________________________________________________ ASUS TUF X299 MARK 1 - i7 7820X 4.4 GHz - CORSAIR H115i PRO RGB - 2 x GIGABYTE RTX 3070 GAMING OC 8Gb - 32Gb KHX SAVAGE 3000 CL15 - SAMSUNG 970 P
Pa to ti je problem. Zovi tehnicku podrsku Yettel da ti objasne kako da stavis full duplex 1Gb.
:: a kad se logujem na ruter preko 192.168.1.1, stoji Mode 100M Full Duplex :: :: :: https://uniart3d.com :: _______________________________________________________________________________ :: ASUS TUF X299 MARK 1 - i7 7820X 4.4 GHz - CORSAIR H115i PRO RGB - 2 x GIGABYTE RTX 3070 GAMING OC 8Gb - 32Gb KHX SAVAGE 3000 CL15 - SAMSUNG 970 :: ::
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646986. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.