Ugasis ruter iz struje. Spajalicom ili iglom stisnes uvuceni taster pored WAN porta. Drzis pritisnuto, ukljucis mu kabl za struju (za ovo ce ti mozda trebati pomoc druge osobe, dok ti drzis taster pritisnutim, taj neko drugi da ukljuci kabl za napajanje). Drzis pritisnuto preko 10 sekundi. U nekom trenutku ce sve lampice da se upale i ugase. Drzi jos neko vreme taster, za svaki slucaj i pusti. Ruter je resetovan i mocices da mu pristupis na 192.168.1.1 Procedura ne uspeva uvek iz prve, tako da ces mozda morati da je ponovis par puta.
MBP Retina 13` Late 2012 macOS Mojave
i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B
Ma mozes samo dok je ruter ukljucen da pritisnes to dugmence za reset i sacekas dok se ne popale lampice, sto je znak da je resetovan i reboot-ovan i onda pristupis sa default IP adresom za taj ruter.
Mozes i videti ako je DHCP ukljucen u mreznim podesavanjima za adapter, status i tu ce pisati sta je pokupio od DHPC servera i ako je promenjena adresa tu ces videti koja je...
A mogao si i da pitas deda mraza koja je adresa rutera, on sve zna :)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Ugasis ruter iz struje. Spajalicom ili iglom stisnes uvuceni taster pored WAN porta. Drzis pritisnuto, ukljucis mu kabl za struju (za ovo ce ti mozda trebati pomoc druge osobe, dok ti drzis taster pritisnutim, taj neko drugi da ukljuci kabl za napajanje). Drzis pritisnuto preko 10 sekundi. U nekom trenutku ce sve lampice da se upale i ugase. Drzi jos neko vreme taster, za svaki slucaj i pusti. Ruter je resetovan i mocices da mu pristupis na 192.168.1. :: Procedura ne uspeva uvek iz prve, tako da ces mozda morati da je ponovis par puta ::
Probao sam sve (skoro sve) kombinacije sa reset-om i nista... Reset pa ukljucenje u struju, pa reset bez struje, pa onda reset citavih nekoliko minuta, pa onda ispocetka i ne znam koliko puta sam probao, mozda jedno 5-6 i nista MIslio sam da ima neka druga varijanta ali izgleda da nema... Hvala svima, zivi bili
Akp nije, tu postoji više stvari koje treba da provališ.
Priključi ga na neki lan, pa proveri da li mu je uključen dhcp - ako jeste tvoj lan adapter će dobiti ip adresu. Proveri šta mu je prosleđeno kao default gateway i to je adresa rutera.
Čak iako to uspeš možda korisničko ime i lozinka nisu isti.
Probaj ovakav reset kojim sam neke rutere uspeo da `opametim`:
- 30 sekundi drži reset dok je ruter isključen, - uključi ruter i nastavi da držiš reset još 30 sekundi, - isključi ruter i nastavi da držiš reset još 30 sekundi.
Pozdrav!
Vlada
:: Probaj 192.168.0. :: admi :: admi :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Vladarko, meni se cini da on ni ne dodje do tog dela gde ce upisati user/pass. To sam mu i napisao, ako je ukljucen DHCP, da proveri u mreznom adapteru kompa `details/status` i videce da li je ukljucen DHCP i koja je default adresa rutera i nju kuca.
Ruteru je dovoljno pritisnuti reset dugme 5+ sekundi kada je upaljen i trebalo bi da se resetuje. Upaliti ga, sacekati nekoliko minuta da se podigne i tek onda stisnuti reset na 5 - 10 sekundi.
Sve mi se cini da ga je vec nekoliko puta i resetovao, ali da nije default 192.168.1.1 nego 192.168.0.1
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Da, potpuno sam zanemario ovaj tvoj post - izvinjavam se.
Znam da je uglavnom tako kao što kažeš - nekoliko sekundi mu treba da se resetuje.
Međutim, kao što je @VMARC napisao: nekad neće iz prve. Recimo, vrati ip adresu, ali ne resetuje lozinku, već tek iz 2., 3. pokušaja.
Ovo sa resetovanje 30+30+30 jeste previše, ali u pitanju su sekunde, na ne minuti. Pa nek pokuša. Meni je par puta uspelo. Sad - da li sam mogao da prođem sva tri koraka sa 20 sekundi - nije ni važno. To je predlog, pa ako ne uspe - nek juri Dedu (Mraza).
Pozdrav!
Vlada
:: Vladarko, meni se cini da on ni ne dodje do tog dela gde ce upisati user/pass :: To sam mu i napisao, ako je ukljucen DHCP, da proveri u mreznom adapteru kompa `details/status` i videce da li je ukljucen DHCP i koja je default adresa rutera i nju kuca :: :: Ruteru je dovoljno pritisnuti reset dugme 5+ sekundi kada je upaljen i trebalo bi da se resetuje :: Upaliti ga, sacekati nekoliko minuta da se podigne i tek onda stisnuti reset na 5 - 10 sekundi :: :: Sve mi se cini da ga je vec nekoliko puta i resetovao, ali da nije default 192.168.1.1 nego 192.168.0. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Vjerovatno nabavljen u Njemačkoj ili Austriji. 192.168.6.1, 192.168.10.1, 192.168.0.10, 192.168.0.25 Ako je to jedan od pristupa, onda koristi ovu kombinaciju:
-user name: lolita -pass:35xw23m
- user name: telekom -pass:3331111
-user name: vodaphone -pass:vodaphone
Ovo su najčešći i ne mogu se promjeniti resetovanjem rutera.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646986. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.