Kod komsije treba da nekako pojacam wifi signal starog pireli lelekom adsl modema. Modem se nalazi u prizemlju a ovaj externder bi bio na spratu kuce gde je trenutno signal slab ili ga uopste nema. E sad da li bi ovo cudo zavrsilo posao ili da kupi neki ruter koji ce raditi kao repeater ?
ovaj ekstender ili ruter koji ima tu mogućnost. Ovaj eksender je zgodan, jer sam ga nosio na more i pojačao signal koji je bio slab, ne zauzima puno mesta. Ruter je zgodan, jer ima više mogućnosti, naravno, te mogućnosti zavise od samog rutera.
Bilo koji uređaj da postavljaš, trebalo bi ga staviti negde na spratu gde je signal još uvek jak, npr. iznad Pirelija ili sledeću prostoriju na spratu.
``extender bi bio na spratu kuce gde je trenutno signal slab ili ga uopste nema``
08.01.2017. 21:52
status: user broj poruka: 11001
Ako ga NEMA onda ga verovatno nece biti dovoljno ni za pobudu extendera. Ovaj uredjaj radi kao ``repeater`` (repetitor), dakle, pojacava signal i predaje ga ``prijemniku`` (wifi modem-u). Razliciti modeli ekstendera imaju i razlicite osetljivosti (minimalne vrednosti signala koji treba da pojacaju). Ekstender ces smestiti tamo gde je signal sa Pirelli-ja jos uvek dovoljno jak tako da ga ekstender ``vidi``, a nije ni previse daleko od tacke u kojoj se nalazi ``prijemnik`` kojem treba predati (pojacani) signal. Ruter ti ovde ne treba, izuzev ukoliko postoje neke druge potrebe (kako napisa Vladarko), na primer ako dobijeni (wifi) signal treba usmeriti na LAN prikljucak PC-ja .
Ti ces vec `đubre` od signal da repeatujes + kad tu brzinu podelis na pola, dobices situaciju da prodje svaki 3 paket, mozda moze da prodje samo neki surf, bilo kakva zahtevnija aplikacija njente.
Danas odem kod coveka da vidim sta se moze. Generalno moja prvobitna ideja je bila busenje zida, provlacenje 10ak metara utp itd. ali to nije izvodljivo - nece covek da vuce kablove ali mi kaze ``imam ja gore u kuci nesto belo dali mi ali mi to ne sluzi nicemu pa sam vratio u kutiju`` . Pogledam TP Link 740, nije neki ali bar ima nesto za probu. Podesio sam tplink u repeater mod i to sljaka za sad. Najbitnija funkcija tog interneta na spratu je Viber i eventualno citanje novina (to sam danas saznao) tako da prepolovljen protok nije problem.
Sto puta sam se našao u sličnoj situaciji. Problem je često u tome što ljudi često ne znaju šta hoće, a ponekad i ne znaju kako to da kažu, pa sve postavljaju pod velo mističnosti.
Ne odnosi se na tebe, spasic87. Vidiš, dok nisi zapretio `rušenjem` zidova nisi dobio ruter.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647265. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.