Kombinovanje/udruživanje protoka internet konekcija?
STRANA 1 OD 1
millanche
Kombinovanje/udruživanje protoka internet konekcija?
03.08.2016. 18:12
T63797
status: user broj poruka: 312
Interesuju me ili potpuno besplatni načini ili načini u kojima se jednokratno plaća neki hardver ili softver koji to može da uradi i da konekcija bude stabilna kao i kada bi se koristile konekcije odvojeno.
Udružio bih ADSL i kablovski internet, oba ethernet, u jednu žičano-bežičnu konekciju. Teorijski to bi trebao biti protok 90/6 Mbps.
P.S. Još uvek nemam kablovski internet kako bih proveravao da li to može da radi, ali pošto mi treba brz internet (naročito upload preko 5 Mbps), razmatram mogućnost.
Ono jest da ja nisam bas najbolje ukapirao sta u stvari hoces al nema veze.
Vidim da ti je bitan upload preko 5 Mbps, da bi se resio muka zasto lepo ne iznajmis RDP, imas ga po cenama vec od 3 $ sa 10Giga SSD diska, pa na vise, sve u zavisnosti od tvojih potreba, a brzine Up-a i Downa su uglavnom 1Gbps i jedno i drugo. Ja to koristim vec par godina i prezadovoljan sam.
:: Ono jest da ja nisam bas najbolje ukapirao sta u stvari hoces al nema veze. :: :: Vidim da ti je bitan upload preko 5 Mbps, da bi se resio muka zasto lepo ne iznajmis RDP, imas ga po cenama vec od 3 $ sa 10Giga SSD diska, pa na vise, sve u zavisnosti od tvojih potreba, a brzine Up-a i Downa su uglavnom 1Gbps i jedno i drugo. Ja to koristim vec par godina i prezadovoljan sam :: ::
Hoce da kad ima dva LAN prikljucka (razliciti dotoci naravno) da su oba iskoriscena maksimalno. Po default OS koristi samo jedan protok, sto je retardirano.
Evo ti bolji primer, imas svoj LAN i komsija ti dao da koristis njegov WIFI. E sad dolazi penis zato sto OS samo tera ili LAN ili WIFI.
On (a bogami i ja) bi zeleo da sazna kako da kombinuje razlicite dotoke.
Ma sve je to super, al lakse ce biti napraviti nuklearnu podmornicu nego to izvesti, a RDP zavrsava posao za male pare a dobije brzine neta kakve u Srbiji nece biti jos 10 godina.
Pre neku godinu se zezao na mikrotiku oko toga,kod običnog surfa i downloada nema sabiranja,kod torenata sabira obe konekcije.Tako da ako su torenti primarni sa mikrotikom možeš rešiti.Za druge rutere ne znam,nisam probao.
moze naravno, recimo na mikrotiku. e sad to sto ta konekcija u vecini slucajeva nece biti 90Mbps vec manje nije do opreme vec do nacina funkcionasanja internet saobracaja, prosto to nisu dve cevi kojima idu paketi nekontrolisano pa kolike cevi tolika brzina.. kao sto je spomenuto, ako ti nije namera p2p saobracaj neces imati neke vajde od takvog setapa :)
Za najbolji upload private line SBB 50/50 Mbit, ali samo za firme. Za običnog korisnika 15/100 Mbit, ako ima uslova na lokaciji. @strikan33 Ako nije problem da pošalješ dodatne informacije i ja sam zainteresovan, ali samo ako se plaća u Srbiji tj. firmi koja ima poslovanje ovdje i potpisivanje bez aktivnog praćenja informacija koje bi se prenosile.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Mislim da je mikrotik najeftinija varijanta koja moze da odradi to. On treba da bude gateway za lan klijente i da obe wan konekcije budu nakacene na njega. Moze da se podesi i failover varijanta, gde ti sve ide kroz jednu internet konekciju, a druga biva aktivna pri otkazu prve ili varijanta gde ti lan klijenti koriste obe aktivne konekcije istovremeno, a koji saobracaj ce ici preko koje wan konekcije podesavas. To takozvano filtriranje moze da se odradi na osnovu ip adrese, tipa protokola mislim cak i na nivou user name-a.
@operator Pa ja placam preko svog WebMoney naloga, moze i PP i sta ti ja znam sta jos od mogucnosti placanja ima, vidis sam sta su ponudili kao opciju placanja. A to da li radi neka firma u Srbiji stvarno ne znam, niti sam igde natrcao na takvu informaciju. Idi na wjunction stranicu i tamo imas mali milion `firmi` koje nude rentiranje RDP-ova po svim mogucim i nemogucim cenama.
Ja sam uzimao vise od godinu dana od jedne `frime` - Francuski RDP sa 10giga prostora na ssd-u sa 1Gbps up i down za 3.27$ mesecno.
Ovo sto pisem `firme` je samo zato sto ne znam kako drugacije da krstim te likove koji npr rentiraju server u Holandiji pa ga onda izdele i preprodaju dalje.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.