Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Problem sa internetom
STRANA 1 OD 1
Danijel88 Problem sa internetom 04.10.2014. 00:13 T59141

status: user
broj poruka: 71
Taman sam resio jedan problem sa internetom ,pojavio se novi.Imao sam problem da mi je iako sam imao 40 mb/s,a download mi je isao oko 3,4 mb/s i na speed testu pokazivao 3,4 mb/s.Problem je bio AMD Quick Stream koji se instalirao sa drajverima.
Sada stavio nov sistem i gubi mi se konekcija i vraca sama posle par sekundi.I tako bas cesto.Kao da izgubi mrezu,pa pise Identifying i konektuje se.Nisam cackao nikakva podesavanja,na drugom racunaru koji je star mnogo se to ne desava kada ih zamenim .Ako ima neko ideju,neka napise,da li da kupim mreznu ili su neka podesavanja.
Hvala unapred na vremenu i pomoci.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus .. 04.10.2014. 08:05 #565711

broj poruka: 4054

instaliraj i LAN drajvere za plocu

VMARC Lici na mreznu.. 04.10.2014. 08:36 #565713

broj poruka: 9421
Ako isti taj kabl ubodes u drugi kompjuter i sve radi normalno.
Eventualno probaj drugi kabl i druge drajvere... Ali mislim da je crkla mrezna...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

gilopile ... 04.10.2014. 09:21 #565714

broj poruka: 9459
Moze biti da je mrezna gecrk. Ali probaj drugi kabel, jer moze biti da nije bas kvalitetan i hoce na nekim karticama tako da se ponasa. Pokusaj ipak sa drugim kablom i drugim drajverima, ako ne pomogne, pokusaj u drajverima da iskljucis `Auto-Negotiation` i ako stoji na 1Gbps, promeni na 100Gbps. Meni je pomoglo kod jednog nekvalitetnog dugackog LAN kabla.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Vaskev re 04.10.2014. 10:33 #565721

broj poruka: 1673
Probaj sa fiksiranjem brzine na 100Mb (Advanced - Speed & Duplex - 100Mbps Full Duplex). Ako i to ne pomogne proveri da ti nije uključen neki režim gašenja mrežne u cilju uštede energije pa da to ne radi kako treba. U Device Manageru nađi konkretnu mrežnu karticu pa kad je otvoriš proveri Power Management opcije.

http://valid.canardpc.com/rmy4qn
WOT Nick: Vaske

Danijel88 Odradio sve 04.10.2014. 12:37 #565737

broj poruka: 71

Promenio kabal,fiksirao brzinu,iskljucio u power menagmentu gasenje,reinstalirao drajvere,sada da vidim kako se ponasa.Ako bude pravio probleme i dalje definitivno je mrezna.Hvala svima na vremenu i pomoci.Evo vec pola sata funkcionise ok.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs