Je li moguce smanjiti internet paket za SBB? Pitam za komsiju on ima onaj paket gold sa sve HBO kanalima. I mislim da ima brzinu 100mb koja mu ne treba, je li moguce menjati?
Ja mislim da nije, e sad raskid ugovora je moguc ali mislim da placa debele penale, u principu on bi zadrzao sve kanale samo bi net bio manji.
Ima 100 mb, neka njemu treba 20mb, a ostalo može da da nekome na korišćenje uz nadoknadu. Recimo, jednom komšiji 20mb za 1000, drugom istom... Ako može, šo da ne? Tako bi skresao svoje troškove.
Pre izveznog vremena hteo sam da raskinem paket sa Sbbom ali meni su trazili da platim sve mesece u kojima sam koristio uslugu. Znaci sve ono sto je U paketu bilo smanjeno cenom zbog ugovorne obaveze moram da platim . Sad ne znam da li su to promenili pa je sad ostatak. Ovo je bilo pre mozda 4-6 meseci.
Hvala svima na odgovoru preneo sam mu. Sta je tu je sin mu je u kolicima i sada on je za njega uzeo najbolje ali nije mogao da me saceka da ga posavetujem nisam bio tu, decko ima veliki LCD TV i gleda programe ali net je problematican, ajde nije problem moj je komsija meni istice paket uskoro, mogu i ja da delim net sa njime ali ladno pa gotovo svako vece net baguje, protok od 100mb moze samo da sanja, na lan kablu nekada ima preko 90mb ali to nije cest slucaj, uradjen je test da se preko tog njegovog prikljucka testira vise servera odjednom ali tog protoka cesto nema. Bili su on i gledali parametrei 10-15 puta za ovih 8 godina od kad nam je kablovska SBB stigla ali nema sta da se tu resi, problem je kada mnogo ljudi koristi internet u vecernjim satima ili praznicima protoka nema, a to je pa svako dan a praznicima zna da ide i 3mb od evo sad 100mb. No sta je tu je neka prodje ta godina ipo pa na alternativne provajdere.
Ne znam kakava je optika kod SBB jel tu bar postuju protok posto je tehnologija drugacija i bolja? Optika je na 200m od nas i blize. kad bi to islo lepo ladno bi mogao mrezu da napravim sa ponekim ljudima :)
ja sam na Fiber duo paketu. 20/5mb. Testirao nekoliko puta i brzina ide 17-19/4-4.6 mb.
Jedini problem je što se valja natezati s njima oko izbora rutera. Meni su uvalili jedan od onih što pravi probleme, pa s sada njakam s njima oko zamene. Nisam bio kući kada su menjali...
Ma da, to im je banja kad tako nalete na ukucane, a oni ne znaju nista je to sve. Ubodu sto pre i paljba, da slucajno ne naleti neko ko se razume... Ja sam se sa njima tukao godinama, opet ponavljam, samo mi je u Visnjici radio kako treba. To je zato sto ima verovatno malo korisnika na toj centrali/serveru, sta god to bilo.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 MSI TF3 gtx 660 sli SAMSUNG 120gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: ja sam na Fiber duo paketu. 20/5mb. Testirao nekoliko puta i brzina ide 17-19/4-4.6 mb :: :: Jedini problem je što se valja natezati s njima oko izbora rutera. Meni su uvalili jedan od onih što pravi probleme, pa s sada njakam s njima oko zamene. Nisam bio kući kada su menjali.. ::
Pre ove gluposti od rutera zvanog Cisco EPC3825 su postavili onaj Atlanta ruter sa TPLink modemom i sve je radilo savršeno. Jak bežični signal, nikakvi prekidi. A sa ovim čudom puca veza na bežičnom, gubi se signal, a i ume da zeza i preko kabla.
@Antimatery Sinko kojim WiFi cudom da se nakacis na ruter i imas 100MBit/s... To skoro da ne moze bez kabela... sem ako nemas GBit dualband WiFi...
Elem brzina DL ne zavisi samo od veze nego i od brzine servera sa kog se skida...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Hvala svima na odgovoru preneo sam mu. Sta je tu je sin mu je u kolicima i sada on je za njega uzeo najbolje ali nije mogao da me saceka da ga posavetujem nisam bio tu, decko ima veliki LCD TV i gleda programe ali net je problematican, ajde nije problem moj je komsija meni istice paket uskoro, mogu i ja da delim net sa njime ali ladno pa gotovo svako vece net baguje, protok od 100mb moze samo da sanja, na lan kablu nekada ima preko 90mb ali to nije cest slucaj, uradjen je test da se preko tog njegovog prikljucka testira vise servera odjednom ali tog protoka cesto nema. Bili su on i gledali parametrei 10-15 puta za ovih 8 godina od kad nam je kablovska SBB stigla ali nema sta da se tu resi, problem je kada mnogo ljudi koristi internet u vecernjim satima ili praznicima protoka nema, a to je pa svako dan a praznicima zna da ide i 3mb od evo sad 100mb. No sta je tu je neka prodje ta godina ipo pa na alternativne provajdere :: :: Ne znam kakava je optika kod SBB jel tu bar postuju protok posto je tehnologija drugacija i bolja? Optika je na 200m od nas i blize. kad bi to islo lepo ladno bi mogao mrezu da napravim sa ponekim ljudima :)
Izvinjavam se nisam rekao cime, ja vec imam malu mrezu kod mene imamo lokalnu mrezu MikroTik dve gigabitne kartice, d-link gigabitni switch, 2 ap-a od 300mbps i jedan od 150mbps, samo sam preneo modem a kod njega je na kablu kod kuce.
Napravih grešku u vezi sa oznakom rutera. Ipak je u pitanju taj EPC3925. Ne znam kako to `jede malu decu` kad kod mene fino ne radi , posebno bežični, s vremena na vreme...
:: :: ugasi ruter, prijavi kvar, kad dođu daj im po crvenu i traži EPC3925, jede malu decu! :: :: :: i5-4690K | H60 | Z97-A | TridentX | 850 Pro | AX750 | Stryker | U2412M | G15+G9 | C920 | ATP :: :: :: Pre ove gluposti od rutera zvanog Cisco EPC3825...
:: Napravih grešku u vezi sa oznakom rutera. Ipak je u pitanju taj EPC3925. Ne znam kako to `jede malu decu` kad kod mene fino ne radi , posebno bežični, s vremena na vreme...
Mogu, sva su default-na samo šifra ubačena, ali tebe 99.9% zeza jačina signala koja dolazi do tebe, šum(aher) tebra, a koja se po*ebala prilikom promene modema i sad mora `nivelacija` da se uradi jer bilo da je slabiji ili jači podjednako pravi smetnje - dođu sa HEPEK-om i za 2 min. gotovo, samo ih dovoljno smaraj, svaki dan zivikaj!
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.