Znam ja, al sad je kasno :p Kakva sramota, o cemu pricate? Treba znati ponesto o kosarci, dokle smo stigli i s kojim timom, a ko su oni i kako igraju. Klasa+.
Sto se mene tice mi smo prvaci .Razlog prost Ameri igru imaju ali su NULA bez trojki.... realno ova ekipa za 4 godine ce ima napraviti pakao samo polako... Euro Basket 2015 ce biti ful fulova Sve cestitke nasim ratnicima
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: :: Znam ja, al sad je kasno :p Kakva sramota, o cemu pricate :: Treba znati ponesto o kosarci, dokle smo stigli i s kojim timom, a ko su oni i kako igraju. Klasa+ :: :: ::
Problem je sto retko promasuju trojke:p Imaju oni i pass igru... Ovaj nas tim moze ako ostanu zajedno, i ako opet politika i mafija ne upropaste sve, kao i obicno.
Ja ne znam o cemu vi pricate ali mi smo samo jedno kratko vreme igrali dobro. Dok smo odrzavali jaku odbranu i imali asistencije tad smo i imali kontrolu. Cim je odbrana popustila krenuli su problemi a kasnije asistencija nije ni bilo.
Ne moze covek da sutira trojke a da ne bude pokriven. Normalno je da ce da da pored svega sto su precizniji od nas.
Drugo kad smo u napadu usporavamo igru, pod kosem kao da nesto trazimo, totalno smo bili izgubljeni, toliko promasenih zicera to je strasno. Slobodna bacanja takodje.
Od cele utakmice i neke dinamicne igre kvalitet sam video na samom pocetku i nesto malo pri kraju.
Neka smo i izgubili ali nije moralo ovako, moglo je da prodje sa daleko boljim rezultatom mozda cak i blizu pobede.
Pre svega svi smo usli sa predrasudama da ce nas Amerikanci poraziti sa ogromnom razlikom, verujem da su tu dozu `straha` imali i sami igraci.
Imate interview Raduljice koji izmedju redova govori o nekvalitetnoj igri..
Momcima zaista svaka cast za sve sto su pruzili na ovom prvenstvu
15.09.2014. 00:21
status: user broj poruka: 6876
A sada vi gospodo,vi ste stvarno mislili da mi imamo neke sanse?Ok ne igraju im LeBron i Durant realno 2 najbolja igraca na svetu u ovom trenutku,apsoluto na poziciji 4 i 5 mogu dovesti bolje igrace i to osetno.Ajde i da pomenemo Mela kao treceg,ali on rodjenoj kevi loptu ne bi dodao. Ali ovo im je mladi tim i vec medju njima ima nekolicina allstar igraca.Videli smo Irvinga veceras,a tu je i bradonja Harden koji je posle LeBrona najbolji verovatno all round igrac u NBA ligi.Druga stvar videli smo kako su grizli,one(bar po imenima)vece zvezde ne bi igrale sa toliko zara. Reci da su bez trojki NULA je zaista smesno,i da retko promasuju trojke jer su to sve igraci koji su 2-3 klase iznad bilo kog protivnika naspram njih na ovom turniru(tu recimo da izbacimo spanske bekove i Batuma iz Francuske).Da nam nisu uvalili onoliko trojki,razneli bi nas u prodoru,videli smo kakva je zivotinja Harden i sta Irving radi u prodoru kad se zaleti,fantasticna kontrola lopte.
Nasim momcima svaka cast,a vi kolege forumasi nba ligu ocigledno slabo pratite,a i sport uopste :)
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Irving je trojke davao jer uglavnom i nije bio pokriven. A i kada Amerikanci sutiraju mi prosto gledamo kos umesto da neko stoji i ceka da skoci za loptu (ocigledno da smo navikli da nam lupaju trojke)
U sportu ne postoji filozofija i u igru se ne ulazi sa predrasudama. Kosarka se igra timski a ne individualno. Nije ovo tenis. Zato rezultat moze uvek da se preokrene za cas kao sto i jeste pri kraju jer smo smanjili razliku i kao sto jeste na samom pocetku kad su Ameri poceli da nas lupaju dok smo vodili sa osetnom razlikom.
Upravo to,jeste sutirao trojke 6/6 ali bar 4 puta ruka nije bila na sutu,igrac tog kalibra kaznjava to lagano. Nzm,nekako mi je osecaj da su se nasi posteno usrali cim su oni izjednacili posle naseg vodjstva na pocetku.
To naravno ne kvari nista,ovakav tim do finala svetskog prvenstva,to je zaista sjajno i svaka im cast.Samo nzm zasto se kod nas ovde dize ona halabuka i zasto letimo toliko visoko.Ili bolje reci zasto smo leteli tako visoko pre finala,msm mi navijaci,a tu ako 20% prati redovno kosarku,ubijte me na mestu.Realno situacija danas u kosarci je smesna,ko prati kosarku bar 10 godina unazad to vidi.Onakva Litvanija u polufinalu svetskog prvenstva?Ne samo to nego medalja na proslom SP i finale proslog EP.Msm realno takav tim pre 10 godina ne bi bio u 8.Uzeo sam Litvance samo kao primer,kosarka sto se kvaliteta tice je u velikom padu,od vrhunskih timova danas Amerikanci i Spanci(e sad to sto su oni toliko prepotetni,to je njihov problem). To naravno ne umanjuje uspeh nasih momaka,ali opet treba biti malo realan,tu je Nikola Loncar lepo rekao u komentaru,jeste se onako malo izleteo u prenosu:`Nasi momci treba da igraju maksimalno opusteno i da uzivaju,jer im je ovo jedino finale SP u zivotu`. @Luja-88 Ne treba nista da nas je sramota,ovih 37 razlike je realna razlika u kvalitetu,na ovaj ili onaj nacin(trojke ili prodor i kontre)dobili bi nas 35 razlike kao i sve timove,uz ozbiljan pristup,na ovom turniru.
Pre svega ovo je ogroamn uspeh! Nasi su jedino mogli da zaustave Amerikance grubom igrom i faulovima, ali bi onda morali da udju Djordjevic, Ilic i Loncar, posto bi nam ponestalo igraca do kraja utakmice... Jednostavno, Amerikanci su daleko ficiki dominantniji... Ali mi samo nije jasno zbog cega im dozvoljavaju da se takmice bez doping kontrole?
Ima toga da dosta ljudi nisu ocekivali ni ovakav plasman ali ako govorimo o samoj utakmici i ja imam utisak da su se nasi `uplasili`. Sam pocetak igre je zaista bio pro. I to ne zato sto smo vodili vec zato sto su svi igrali uigrano, pravili asistencije i igra se vodila dinamicno. Igrali smo kao da smo mi ti `Veliki Amerikanci` a oni Mala Srbija.
Bas sam pratio krupne kadrove, Amerikancima prosto nije bilo jasno i pucali su od besa. E kasnije su pocele greske, lepo smo se opustili a tu je i pao moral. Ali to je kod nas normalno, koliko pratim sport to je mana koja je kod nas izrazena skoro kroz sve sportove ne znam zasto.
Da je pitanje kondicije nije, vidi se da su nasi igraci bili fizicki spremni ali su pravili ocigledne greske.
Iskreno ponosam jesam zaista i srce mi je puno ali sam navijao i nadao se da bi mogli da ih pobedimo jer bi to bio najjaci moguci udarac za Ameriku. Takav moralni samar da ne bi znali gde se nalaze.
Obzirom da ova utakmica nije bila kvalitetna, da igraci nisu dali maksimum vec su pravili smesne greske sa razlogom sam razocaran. Toliko.
To je po mom skromnom misljenju,jedan od najvecih ako ne i najveci presedan u istoriji sporta.Nekoliko olimpijskih turina unazad svi ali svi prolaze doping kontrolu,ali americka kosarkaska reprezentacija NE.U fazonu,kako smete to da nas pitate,vredjate nas,a svi ostali americki sportisti prolaze kroz kontrolu kao i svi drugi.
Nisam siguran,ali msm da je to pocelo od OI u Barceloni 1992.godine,kada je zaigrao Dream Team,ko zna mozda tu ima i nekog uslovljavanja,jer javna je tajna da amerikance svetska prvestva ne zanimaju nesto mnogo,na internacionalnom nivou cene samo Olimpijske igre.Ko je nekada gledao utakmice NBA lige na ESPN-u ili neke snimke sigurno je primetio da americki komentatori govore kako je NBA fakticki prvenstvo sveta i da je NBA sampion,u stvari svetski sampion.
Da se vratim jos jednom na utakmicu,i da se nadovezem na ovo sto je Sky rekao,realno pali smo i pravili mnogo pocetnickih gresaka,msm da smo bolje odigrali protiv Francuza one prve 3 cetvrtine i sigurno smo celu utakmicu bolje odigrali protiv Brazila.Protiv igraca koji,realno,svaka 3 dana u NBA ligi imaju tezu utakmicu neko protiv bilo kog tima na ovom turniru(osim ajde Spanaca,da su bili pravi i da je do tog duela doslo) je nedopustivo. Ali dobro momci su bili u finalu i to je samo po sebi fantasticno.
Svaka čast našim momcima... Bolje od ovog se nije moglo. Uvalili smo amerima 90+ poena i na to treba da budemo ponsni. Iskreno kad neko onako šutira trojke nemoguće je parirati mu ma šta radio.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.