Imam jedno pitanje, mozda je neko od vas probao ili zna.
Treba da postavim za moju lokalnu mrezu gde delimo net jedan repeater, e sad imamo TP link opremu i nesto od D-Linka.
Imali koji repeater za spoljnu montazu vidim da ima nekih TP Link, koji imaju cak i dodatnu eksternu antenu.
Da li mogu na tu eksternu antenu zakaciti neki grird 16-24dB ili yagi nebitno i ostvariti mrezu sa mojim Mikrotikom, a onaj panel koji ima oko 12dBi H i V polarzacije usmeriti ka korisnicima tako da to radi da jedna antena prima a druga tj. panel salje korisnicima.
To bi mi odgovaralo jer panel ima malko vecu pokrivenost a ovaj grid bi isao sa kablom visoko gore gde je signal dobar, dajte mi neke predloge da nisu skuplji od 7-8k dinara naravno bez grid antene.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.