Izgleda da to zavisi od lokacije, centrale na kojoj si i ostalih parametara... Uzeo sam 10/1 i imam uvek bar 90-95% te brzine. Na Novom Beogradu sam. Na moje veliko iznenadjenje ume ponekad da probije 10.
Sad radio speedtest, down 9.5, up 0.90, ping 5ms.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Kakvu je brzinu imao pre toga i koliko je izvlačio na speed test? ADSL brzina dosta zavisi od infrastrukture i udaljenosti od centrale ,ja dokle sam imao 4MB sam izvlačio 3.4MB a sada iz 20MB izvlačim 17.5MB ,tako da je normalno.
Iskreno za adsl ne znam jer ga nikad nisam koristio, mogu za sbb da ti kazem da su brzine uvek onako kako kazu (osim na nekim mestima za koja znam da imaju probleme vise od 6 meseci, i to cela ulica) :)
Intel i7 2600k @ 4.2 Ghz @1.30v + Titan Fenrir EVO ASRock Z68 Extreme 4 ASUS Radeon R9 280X DirectCU II TOP 8GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis XMP X2 Grey Series Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Toshiba Q Series SSD 128gb
... ADSL za svoje potrebe troši skoro 20% bandwidth-a, tako da je to što si dobio potpuno normalno. Jedino kablovska može da izvuče deklarisani maksimum, ADSL nikako.
Prvo hvala svima na odgovorima. Niko nije ocekivao da ce brzina biti konstantno 10 ali da je bar 9-9.5.Pre ovog paketa bio je isto kod njih i imao paket 4mb/s a izvlacio je 3.8 dok je ping varirao od 25 do 55.Razumem ja da ima gubitaka i to je ok ali ipak mislim da je 1.5mb/s mnogo veliki gubitak u odnosu na predhodni paket s obizrom na to da centrala nije stara. Izgleda da ce ipak morati da se zadovolji ovime sto je dobio.
Pazi probajte da povucete download sa nekog sajta za koji provereno znate da moze da povuce tih 10MB/s, npr digitalriver ako povuce oko 1020kb/s onda je sve u redu.
Osim toga mozete da pogledate vrednosti SNR margina na ruteru, po tome cete videti kvalitet veze I koliko vasa linija moze da povuce.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.