e ljudi ja vec par vikenada (valjda se ovako kaze za nekoliko subota nedelja za redom :) ) provaljujem da je IKOM kod nas u zgradi a mozda i u kraju celom usporen....isao sam kod par komsija i kod njih isto....ako recimo torrent skidas cetvrkom uvece sa 800 - 900 KB ,vikendom ne prelazi 70-80 ...evo sad rezultat sa speed testa najsveziji a ja imam paket FLAT 2 tj 10/1 ....
Ne kaze se vikenada nego vikenda, a za IKOM ne znam. Ali hvala na obavestenju jer imam neku kombinaciju da predjem tamo, a sad cu malo bolje da razmislim.
klasican problem agregacije, odnosno alavosti provajdera da na jedan link nakaci neogranicen broj korisnika.. manifestuje se bas tako, kada su korisnici najaktivniji - vecernji casovi, vikend, dolazi do gusenja konekcije. prijaviti naravno, i to sto pre i u sto vecem broju.
Meni je na beotelu bila pala brzina na pola otkad su se udruzili sa veratom, pa sam morao da reklamiram. Sad je DL u redu, ali ostase problemcici tipa klizanja DNS-a, moram da kliknem nekoliko puta na link, i tako to... ne znam kod vas. Zato sam i mislio da predjem kod ovih.
Mene je poceo da zeza net posle one kosave sto je dugo trajala. Manifestuje se uglavnom pucanjem neta, brzine su obicno okej. Ali ljudima je net dosta poceo da brljavi u poslednje vreme, eno zale se na benchu stalno. Mada evo sada su mi i na brzini malo zakinuli http://www.speedtest.net/result/3357704192.png Paket je FLAT 3 (15/1 Mbit/s)
Ja sam kod IKOM-a oko 3 godine i nisam imao tih problema, dešava se da nekad opadne malo brzina (ali sve u granicama normale u DL 0.5MB u UL 0.1MB), nije kao kod tebe. Obavezno prijavi i to vidi da ih zoveš kada ti se to desi.
nisam naveo moju lokaciju,ja sam na vozdovcu u brace jerkovicu....evo ceo vikend umire net radi na 2,3 mega od 10....sutra pre posla pravo u poslovnicu ovde kod nas idem da im pokazem speed test rezultate i da ih pitam koga bre oni za*ebavaju,ako nemaju dovoljno sirok link nek predju u poljoprivrednike nek se manu prodaje neta.Sramota da se net ovako vuce ,probao sam na 2 laptopa i na desktopu,kao i kod vise komsija ,svuda isto sporo ko pravosudje u srbiji .Pozdrav,
bio ja u poslovnici i zvao telefonom na njihov kontakt broj,i za divno cudo bili su extra ljubazni i rekose mi proverite modem ,vas ruter itd...ja reko gospodjo ja se bavim IT ceo zivot,ajte vi meni premerite signal ispred vrata kod cvorista vaseg,kod mene kuci je sigurno sve u redu posto sam merio i preko wifi i preko kabla,pa da vas ne optuzujem da me kradete,ajte vi to lepo odradite.Dosli odradili,ja sinoc merio imam punih 10 mega,
E sad ostaje da cekam petak i subotu vece kad braca srbi torentuju u potrazi za svezim xxx sadrzajem.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.