Imam problem sa internet pristupom. Ruter ostvari vezu, ali pristup internetu na računaru kasni minut, čak i minut i po.
Prvi problem je bio kasno pojavljivanje LAN ikonice pri pokretanju računara. Trebalo joj je 1-2 minuta da se pojavi. Ustanovio sam da je problem pravio Microsoft .NET Framework NGEN v4.0.30319. Kada sam ga isključio, problem je bio rešen.
Međutim, nakon toga je nastao problem sa kašnjenjem internet pristupa. Evo šta se dešava:
1. Kad god se uključi računar, internet pristup kasni (ovo važi i kada se računar restartuje)
2. Kada ostvari prvu vezu, pa isključim ruter i ponovo ga uključim, nekad, takođe, kasni, a nekad internet pristup kraće kasni (nema pravila)
3. Kada restartujem ruter, čim ostvari vezu, nema kašnjenja u internet pristupu (znači sve radi kako treba).
Pokušao sam sa resetovanjem veze, winsockfix, ali je sve to kratkog daha, tačnije samo taj put i po ponovonom pokretanju računara ide ista priča.
Računar nema nikakvih gamadi. Sve je čisto.
Specifikacija:
Windows XP SP3 Lelekom ADSL Ruter: HG530
Hvala unapred na odgovorima.
Šta mislite da pravi problem? Da li je problem do računara ili je Lelekom u pitanju?
Nailazio sam na jako slican problem gde je kockica od kabla koja ide u mreznu pravila problem, imala je kontak, malko se pipne i ne mrda sve radi lepo, pomeri se jako malo komp ili kabal opet problem.
Dexter013, nije kabal. Imao sam ranije problema i sa tim, ali ovde nije do toga jer se ruter povezao kako treba (sve lampice uredno rade). Zbog toga, kabal nije problem.
markopvict, odradio sam što si mi napisao. Dva puta sam restartovao računar i za sada radi. Nadam se da je to i konačno rešenje ovog problema.
Pretraživao sam šta može biti uzrok problema, sve probao, ali na ovo nisam naišao.
Kod Telekonja po def je ukljucen Dial On Demand. To znaci da on posle odredjenog perioda neaktivnosti prekine PPP Sesiju. Kad upalis komp, podignes neku aplikaciju koja zahteva internet resurs, on pokrece PPPoE call.
Nekad se desi da mora da zove vise puta... bude radius timeout... pa se ne konektuje na `keca` :D
Nailed up drzi non stop sesiju, tj ne diskonektuje modem sa interneta kad si neaktivan.
:: Dexter013, nije kabal. Imao sam ranije problema i sa tim, ali ovde nije do toga jer se ruter povezao kako treba (sve lampice uredno rade). Zbog toga, kabal nije problem :: :: :: markopvict, odradio sam što si mi napisao. Dva puta sam restartovao računar i za sada radi. Nadam se da je to i konačno rešenje ovog problema :: :: Pretraživao sam šta može biti uzrok problema, sve probao, ali na ovo nisam naišao :: :: Hvala još jednom.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.