Treba mi pomoc oko povezivanja. Imam SBB i do pre neki dan je radilo sve ok, imao sam jos jedan ruter sa wifi koji je bio nakacen i radilo je sve ok. Prekljuce su mi bili iz SBB-a i dali su mi novi ruter sa 4 ilzlaza i wifi-om. pa sam taj moj ruter prebacio kod brata posto je on u istoj kuci tj. to su dve spojene kuce pa smo na sbb-u zajedno. Medjutim wifi je slab kod njega od ovog rutera od sbb-a koji sam dobio a posto njemu treba i wifi onda sam prebacio taj ruter drugi kod njega i povezao kao sto je bilo medjutim nece da mi pusti izlaz interneta na taj drugi ruter koji sam ukljucio kod brata. Dolazni kabl od neta sam ukljucio u taj ruter a izlaz u komp njegov. Prepoznao je internet konekciju kao network 4 (win 7) ali nema pristupu. Ulazio sam u taj ruter podesavao i restartovao x puta ali opet nista. U cemu je problem?
Kada se konektujes preko wifi-ja na Cisco modemu da li imas internet na mobilnim itd.? Da nije slucajno kao sto svi kablovski provajderi rade da pustaju samo jednu ip adresu, pa ti se komp kod tebe zakacio bez problema a da ruter ne moze da dobije adrese? Uglavnom su tako radili do skoro, pa nisam siguran da li taj modem radi kao ruter ili ipak radi kao modem sa jednom ip adresom koju moze da prosledi
You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me. Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me. Did you really think your little jokes were going to kill me? I`m done with the winning cause i`ve already won.
Kod brata radi kad povezem direktno, ali posto je kuca pored mene a njegovi klinci koriste wifi za mobilne a signal wifi-a je jako slab hteo sam da mu povezem ruter sa wifiom kod njega da ima jaci signal wifia. Inace radi wifi kad povezem se na mobilni preko sbb rutera.
Da jos uvek nisu propustili da njihovi uredjaji daju vise od 1 adrese za lan, mada me cudi cim su ti dali taj modem. Aj sad cu da proverim sa drugarom
You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me. Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me. Did you really think your little jokes were going to kill me? I`m done with the winning cause i`ve already won.
... Sto uradimo jos nesto, probaj da ukljucis burazerov komp direktno iz ciscovog modema, ako nikako ne dobija adrese moguce je da su ti zakljucani ostali portovi na modemu. Ako je tako zovi korisnicki servis i reci da je to problem i otkljucace ih odmah, resavaju to za par sekundi sem ako nije problem do modema.
:: ... Sto uradimo jos nesto, probaj da ukljucis burazerov komp direktno iz ciscovog modema, ako nikako ne dobija adrese moguce je da su ti zakljucani ostali portovi na modemu. Ako je tako zovi korisnicki servis i reci da je to problem i otkljucace ih odmah, resavaju to za par sekundi sem ako nije problem do modema. :: :: You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me :: Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me :: Did you really think your little jokes were going to kill me :: I`m done with the winning cause i`ve already won. ::Kad povezem direktno burazerov komp sa ciscovim modemom onda radi bez problema ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.