Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
ADSL ili kablovski net
STRANA 1 OD 1
MACHINE ADSL ili kablovski net 03.02.2014. 21:23 T56592

status: user
broj poruka: 5704
Da li neko zna koji je kablovski operater po Mirijevu, okolina pijace (Roda, Maxi)?

Takodje, koji ISP je trenutno najpovoljniji sto se tice ADSL usluge, racunajuci da nudi OK opremu (modem-terminator)

Bilo koja veza ce se kaciti nadalje na RB951

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZooLoo ... 03.02.2014. 21:52 #540100

broj poruka: 3975
samo cable sine, adsl kurton.. sbb, kopernikus, cepaju...

SkyFire Gde god da si isto je ... 03.02.2014. 22:03 #540103

broj poruka: 18472
SBB - mali ping ( pong se retko kad pojavljuje ) stabilna veza , brzina po zelji i meri ( dubini novcanika) ..

ADSL zaobidji ..

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
ZooLoo ... 03.02.2014. 22:13 #540108

O SkyFire za racunarom, nada za mailom.. >.< Let me open email page and siluj refresh.. :D

markopvict generalno kabal je superiorniji 03.02.2014. 22:41 #540115

broj poruka: 4515
medijum od parice, ali ako te zadesi losa pristupna mreza, mozes da places. Raspitaj se kako radi u tom kraju kabal.

P.S. Zasto bi bio manji i stabilniji ping na kablu? Generalno je stabilniji ping na ADSL-u, ako je ispravna linija - nemas agregaciju. Odaziv je u oba slucaja ~10ms
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja21 Re: Re: Re: ... 03.02.2014. 22:56 #540117

broj poruka: 1227
Tako nekako.. U idealnim uslovima je kabl bolja varijanta, ali to od lokacije moze drasticno da varira usluga, pa razlike mogu biti i drasticne u korist adsla odnosno kabla... Kako radi adsl/cable prvim komsijama je ono sto treba da te zanima.

pastirko Nisam uspeo da predjem na adsl.... 03.02.2014. 23:17 #540121

broj poruka: 242
Koristim SBB vec 8-10 godina i bio sam godinu i po dana na adslu. Radio je bolje od SBBa pre jedno 4-5 godina. Vratio sam se na SBB samo zato sto sam dobijao brzi net za iste pare.
Pre nove godine sam hteo da raskinem ugovor sa SBB i predjem na ADSL ali ovi deru kozu sa ledja ako hoces da raskines ugovor....
Telekom je imao akciju 50/2 mb net za 1899 din i hteo sam uzeti to. Ne znam da li je ta akcija jos aktvina i posle nove godine ali mislim da pre mesec dana nije bilo nista povoljnije u Srbistanu od toga.

jos da dodam:
Ne znam iz kojih prokletih razloga gledanje 1080p sadrzaja YT bolje radi na adsl nego na SBB. 3 drugara na Sbb imamo iste probleme kad pustimo HD klip . Sporo ucitavanje i cekanje da prebaci u HD... Na Adsl je to skoro instant... E sad da li to ima neke veze sa netom ne znam ali cisto sam primetio to kod drugara koji ima adsl
ZooLoo Re: Nisam uspeo da predjem na adsl.... 03.02.2014. 23:24 #540124

Tako i meni, a imam 15mb sbb, i mislim da je zbog grafe vise, lap mi ima 8600gt.. A mozda i do sbb-a ali upload je ok..

:: Koristim SBB vec 8-10 godina i bio sam godinu i po dana na adslu. Radio je bolje od SBBa pre jedno 4-5 godina. Vratio sam se na SBB samo zato sto sam dobijao brzi net za iste pare.
:: Pre nove godine sam hteo da raskinem ugovor sa SBB i predjem na ADSL ali ovi deru kozu sa ledja ako hoces da raskines ugovor...
:: Telekom je imao akciju 50/2 mb net za 1899 din i hteo sam uzeti to. Ne znam da li je ta akcija jos aktvina i posle nove godine ali mislim da pre mesec dana nije bilo nista povoljnije u Srbistanu od toga.
::
:: jos da dodam:
:: Ne znam iz kojih prokletih razloga gledanje 1080p sadrzaja YT bolje radi na adsl nego na SBB. 3 drugara na Sbb imamo iste probleme kad pustimo HD klip . Sporo ucitavanje i cekanje da prebaci u HD... Na Adsl je to skoro instant... E sad da li to ima neke veze sa netom ne znam ali cisto sam primetio to kod drugara koji ima adsl
xenox Moze biti 04.02.2014. 04:45 #540140

broj poruka: 1400
lose odradjen peering. Google daje opremu provajderima i preko te opreme se opsluzuju korisnici provajdera, a ne direktno od Googleta. Tu moze biti problem. Pingujte youtube adresu i preverite na whois odakle je taj IP koji ste dobili.

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

tortojed I aDSL moze da bude za plakanje. Moj rodjak muku muchi sa... 04.02.2014. 12:08 #540165

broj poruka: 10998
svojih jadnih i bednih 4Mbit zato sto mu se stan nalazi relativno daleko od najblizeg cvorista (Makish/Umka)...

tomap85 Re 04.02.2014. 12:41 #540172

broj poruka: 42
Ja zivim iznad pijace,pored skole,i kod mene u zgradi je KDS PTT kablovska,tako da kontam da je i dole isto..Komsija ima njihov net i blago je reci da je katastrofa,to ne uzimaj ni slucajno.Ja imam Telekomov Adsl,u okviru onog Box paketa,i ok radi,ja nemam zamerki.

MACHINE Re: Re 04.02.2014. 19:17 #540238

Tacno, i ovde je PTT KDS. Da li je jos ko loseg iskustva sa njima?

Mislio sam to da ubacim

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

:: Ja zivim iznad pijace,pored skole,i kod mene u zgradi je KDS PTT kablovska,tako da kontam da je i dole isto..Komsija ima njihov net i blago je reci da je katastrofa,to ne uzimaj ni slucajno.Ja imam Telekomov Adsl,u okviru onog Box paketa,i ok radi,ja nemam zamerki
tomap85 Re 04.02.2014. 19:28 #540241

broj poruka: 42

Ne znam koji paket planiras da uzmes,on ima neki srednji,mozda 4Mbit/s i katastrofa je,em slabo radi,em je cesto u prekidu..ne znam do cega je.. ipak mislim da bi ti bolji izbor bio neki ADSL.
MACHINE Nema veze 04.02.2014. 19:56 #540247

ionako iz PTTa kazu nema mogucnosti, jedino ostaje njihov recimo ADSL

Ko ima najpovoljniju ponudu sto se tice ADSL provajdinga?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs