Taman sam juce sredio sve oko novog laptopa evo jutros novog problema. Sta se zapravo desava? Jutros sam najnormalnije (kao i do sada hiljadu puta) upalio moj racunar. Kada se OS `podigao` video sam da `nemam` internet` (crveni x na ikonici na toolbara-u). Uz put da kazem da koristim SBB kablovski internet i da imam njihovu najnoviju D3 opremu (modem Cisco 4682DVB i ruter Cisco EPC3925). Posto u istoj prostoriji imam jos jedan racunar odmah sam proverio stanje internet na njemu i utvrdio da ga ima. Zatim sam otisao kod sina u sobu da proverim da li I na njegovom racunaru ima internet i naravno utvrdio da ima. Potom sam upalio i Laptop (na kome sada kucam) i takodje utvrdio da ima internet i to putem wireless konekcije. Nakon toga sam pristupio resetovanju svega (modema, rutera, kompjutera) a potom i gasenju istih odnosno u potpunosti sam prekidao dovod el. energije vise puta uz pravljenje vremenskog interval od 5-10 minuta. Nista se nije promenilo. Na mom racunaru jednostavno nema internet. Potom sam menjao mesta mreznih kablova ali ni to nije dalo rezultata. Upotrebio sam ipotpuno nov mrezni kabal (do sada ne koriscen) ali bezuspeha. Zatim sam laptop povezao putem kabla i dosao do saznanja da nije doslo do internet konekcije na taj nacin a wireless je funkcionisao bez problema. Kompjuter kod sina u sobi je uvek imao internet konekciju bezobzira na kombinacije koje sam isprobavao. Na kraju je i racunar koji sam posle moga na pocetku isprobao izgubio internet konekciju a na ikonici na toolbaru se pojavio zuti trougao sa znakom uzvika i kada na njega klikenem kaze mi: `Limited or no connectivity` a ispod i:` You might to be able to access theinternet or some network resources. This problem occurred because the network did not assign network address to thecomputer. O cemu se ovde radi. Da li je problem do mrezne opreme SBB-a ili je kvar na mreznom prikljucku na maticnoj moga racunara ili nesto trece. Pomagajte ako boga znate.
Ponovo sam prekinuo dovod el. energije na 10-ak minuta i tako sve resetovao. Dobio sam internet konekciju putem kabla na svim racunarima ukljucujuci i laptop osim na mom, dok sam na laptopu izgubio wireless konekciju odnosno laptop uopste ne vidi moj ruter dok vidi rutere iz susedstva. Molim-vapim za pomoc.
A jesi proverio koje IP adrese koriste kompjuteri? Iz te poruke se vidi da ne moze tvom kompu da dodeli IP adresu (mozda sto neki komp vec koristi istu?).
Nisam proveravao IP adrese niti se u to razumem ali znam jedno da je do jutros svaki racunar radio kako treba cak i kada su svi bili aktivni I delili internet signal SBB-a.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.