Naime moram da postavim WiFi ruter u jedan poslovni prostor koji ima oko 300m2, lik je do sada imao neki planetov ruter i to je odradjivalo posao kako treba sto znaci da je svuda imao jak signal i kacio se na net bez problema sve dok taj ruter nije crkao. Kupio je obican TP-Link WR740N i naravno WiFi bas nema neki jak signal (postavili su i jacu antenu ali to mu ne zavrsava posao) ispod rutera (u prodajnom prostoru ima 2-3 crte (kako on kaze)). Ja sam veceras uzeo tp-link wr841nd cisto da probam i tek na kraju magacina negde na 3 metra pocinjem da jako gubim signal sto ne sme da se dogodi. Signal mora da bude pun SVUDA, cak i na kraju magacina. Zanima me sta vi mislite koji od rutera bi zavrsio posao (pare donekle nisu problem samo ako radi posao do kraja!)
You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me. Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me. Did you really think your little jokes were going to kill me? I`m done with the winning cause i`ve already won.
You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me. Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me. Did you really think your little jokes were going to kill me? I`m done with the winning cause i`ve already won.
Eh, pomeraj ruter po magacinu... lako reci Ruter ima specificno mesto na sredini 1-og sprata i to je to, tu mora da bude, tu se nalazi celokupna mreza. 1. sprat ima povrsinu od 70-80 kvadrata i domet gore nije problem prizemlje: radnja ima povrsinu isto kao i prvi sprat + magacin koji ima jos jedno 150-200 kvadrata iza radnje, e meni je problem sto ne mogu poslednja 3-4 metra magacina da dobijem pun signal, sve ostalo je ok. U radnji sa ovim 841 ruterom imam pun signal svuda, u magacinu po duzini samo na kraju nemam domet kao sto sam i rekao ali to ne sme da se dogadja, znaci moram da imam pun signal do kraja. Ruter je tu gde jeste, nema menjanja polozaja. Nema kupovanja dodatnih rutera/AP Jedan uredjaj mora da zavrsi posao - PARE NISU PROBLEM
WiFi je dvosmerna komunikacija. Pojacanje AP ne obezbedjuje zasigurno da ce klijent uspeti da se dobaci nazad kako treba. Bolje je dodati AP u WDS i ne zahebavati se sa raznim zezalicama tipa power amplifier. Procitao sam da je uslov bez jos jednog AP-a ali volim da ignorisem glupave zahteve. Posto pare nisu problem, uzmite mikrotik ruter, karticu od 200mW ili vise i to je samo jedan AP. Ne preterivati sa pojacanjem omni antene jer cete smanjiti ugao u kome hvata signal, a vama treba ugao jer postoji visinska razlika. Postoji i varijanta sa antenskim spliterom, pa dodatno usmerena antena ka delu gde signal nije dovoljan. Ovo ce poboljsati predaju ka klijentu, ali i prijem od istog. Verovatno bi jos bolje bilo da se napravi krug od sektorskih antena... Sve je ovo debelo skuplje i komplikovanije od dodatnog AP-a...
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.