Mozda sam vec otvarao slicnu temu ali i ako jesam problem i dalje nisam resio ! Jednostavno zelim da raskinem ugovor jer necu provoditi vreme na toj adresi stanovanja dok u stanu imam SBB ! Ja sad imam troskove i za SBB i ADSL i IPTV.
Isao sam u Telekom i izlozio problem , oni bukvalno vrse presiju da ugovor ne moze da se raskine i bez obzira sto necu biti na tom prebivalistu ako ne platim racune za nesto sto ne koristim prete mi tuzbom.
E sad mene interesuje postoji li zakon koji sluzi potrosacima u ovom slucaju ili moram cimati nekog na visim pozicijama da odreaguje ? Zaista ne zelim da placam ono sto ne koristim a do isteka ugovora je ostalo jos nekoliko meseci .
Ja inace imam Box 6 paket !
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Pa ugovorom si vezan da plaćaš ono što koristiš. Možeš da raaskineš ugovor ali si u obavezi da im platiš preostali iznos za tih 6 meseci.
Nismo u civilizovanoj zemlji gde možeš da platiš neku siću. Jedino sam čuo da SBB ne pravi problem oko raskida ugovora pa traži neku smešnu cifru za svaki preostali mesec. __________________ Scourge of PCBerza
Brate to me iznese 400 € ! Jednostavno nedam ! Na kraju krajeva uopste i nisam zadovoljan uslugom. U poslednjih godinu dana IPTV pucq konstantno , internet je jako los. Pada protok i na modemsku konekciju !
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
jedini izlazak iz toga je preseljenje na drugu adresu, gde telekom NEMA uslove za prebacaj tvog interneta, tj. tvoj paketa, tek onda mozes raskinuti. a mozda ni tada. jbg
Potpisao si ugovor na toliko i toliko, ako ga raskines moras da platis preostale mesece, nikoga ne zanima da li se selis ili su ti recimo isekli struju.
Jedino ako nemas debelu vezu direktno u samom telekomu ne mozes nista da uradis, jer si potpisao licno i slazes se sa svim stavkama u tom ugovoru.
Koje pakete cega imas ako je za par preostlaih meseci iznos 400e?
Gogi i to sam hteo pre nego sto sam uveo SBB ali ni tad pored toga sto nisu imali uslove za preseljenje nisu mi dozvolili da raskinem ugovor !
Salu na stranu,jbg to ti je Srbija,imao sam i ja nekih problema sa njima,malo napusio,povukao posle vezu i oguglao na kraju na neke stvari i to je to,da je sve super nije,ali bolje za mene (zivim u stanu)nema.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Najbolji advokat na svetu ne moze ovde nisita da uradi, u ugovoru pise u vezi raskida sta se i kako desava.
Da li imas ili nemas struje, ne zanima ih da li se selis, ne zanima ih ja ne gledam tv ja ne koristim internet, ne zanima ih idem u usa na godinu dana necu biti tu itd.
Zato i ne daju inace podstanarima da uzimaju bilo sta nego mora vlasnik stana licno, jer je 100% bilo ovakvih situacija koliko oces.
Bolje da dam i 400€ za GeForce nego njima lopovima. Svaki mesec me izadje 50 eur ceo racun + 8 meseci do isteka ugovora. Pazi sto je najcrnje ne mogu ni ovaj Box paket da rastavim ni to nedaju !
Ima da iscackam vezu ali pare nedam jer ja novac ne berem na grani vec ga krvavo zaradim ! U pravu je Daum za zemlju stim sto su nam usluge q a cene paprene. Jebte u Nemackoj dok sam ziveo uprkos standardu zemlje internet je bagatela !
Pa i necu biti u zemlji ali ih to opet ne zanima !
Lepo piše da moraš platiti ostale mesečne iznose. Ne zanima njih da li koristiš ili ne.
Postoji caka, ali moraš prvo da pitaš. Možda možeš da prebaciš taj paket na neki drugi stan, šta ti ja znam. Kao kad se seliš pa ti prebacuju priključak.
Jesu oni [Telekom] derikože, ali je ovde situacija čista. Potpisao si.
Brate na zapadu te na najmanje nezadovoljstvo lade palminim listovima samo da bi ostao doskedan njihovoj kompaniji.
Tesko druze, i mene su zvali 100 puta i nudili ADSL i odbio sam samo zbog tog ugovora, mislim da je 24 meseci. Uzeo sam WiFi kod jednog provajdera 5Ghz brzine 16/2mbps bez ikakvog ugovora i radi extra, brzine non-stop te koje placam i nemam nikakvih problema. Sada sam u pregovoru da uzmem paket 8/8mbps i da uzivam:) A ne ti pilicari sa bednih 1mbps UL-a, ccc
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Samo što ti u ovoj situaciji hoćeš da pobegneš kod konkurencije (SBB-a), a potpisao si ugovor sa njima, gde is jasno pristao na usleve raskida ugovora.
Dakle nit ćeš ostati njihov korisnik, niti imaju računa da idu protiv ugovora s kojim si se složio.
:: Brate na zapadu te na najmanje nezadovoljstvo lade palminim listovima samo da bi ostao doskedan njihovoj kompaniji ::
Nego mi nije jasno da nema nacin da se raskine ugovor i ako na tom mestu prebivalista nece biti niko. Ja recimo idem u inostranstvo da zivim.. Ustalom malo morbidan primer ali sta ako neki korisnik umre ? Hoce i dalje iz groba da im placa ? :)
Ugovor ne potpisuje mesto prebivališta, nego osoba, u ovom slučaju ti.
Ako, ne daj bože, kojim slučajem odeš bogu na istinu, neće da gnjaviti za pare, pošto više nema jedne strane koja je potpisala ugovor. U suprotnom, ganjaće te za novac.
:: Nego mi nije jasno da nema nacin da se raskine ugovor i ako na tom mestu prebivalista nece biti niko :: Ja recimo idem u inostranstvo da zivim. :: Ustalom malo morbidan primer ali sta ako neki korisnik umre ? Hoce i dalje iz groba da im placa ? : :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
To je u biti to. Mislim da ih nista ne moze spreciti da ti uzmu i poslednji dinar dok traje ugovor, jbg. Jedino, sto mozes da uradis je da im platis za tih 6 meseci u komadu i momentalno raskines ugovor, jer mgu baksuzi i da ga produze ukoliko se ne izjasnis po isteku.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Ugovor ne potpisuje mesto prebivališta, nego osoba, u ovom slučaju ti :: :: Ako, ne daj bože, kojim slučajem odeš bogu na istinu, neće da gnjaviti za pare, pošto više nema jedne strane koja je potpisala ugovor. U suprotnom, ganjaće te za novac :: :: :: :: Nego mi nije jasno da nema nacin da se raskine ugovor i ako na tom mestu prebivalista nece biti niko :: :: Ja recimo idem u inostranstvo da zivim. :: :: Ustalom malo morbidan primer ali sta ako neki korisnik umre ? Hoce i dalje iz groba da im placa ? : :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Gledacu onda da prebacim paket nekom , mislim da je to najbolje resenje ili da cimam nekog da se ugovor raskine..
Ok..To je to.Hvala na savetima i sugestijama i kritikama i provokacijama i zezanju :))))
@Sky, kupi za 400e kartu za Kanadu, to ti je jedini spas! :-D
Koristio ili ne, ako si potpisao ugovor, moras da ga ispostujes, u suprotnom ti ne gine tuzba s tim sto bi ti cak snosio I troskove suda pored kazne za koju bi morao da platis. Isto ti vazi za sve, SBB, Telenor, VIP itd. Ugovori su im manje vise isti.
:: Pa nema tu nista nejasno.Ti odes i neplatis,oni te tuze i cekaju.Ako se pojavis kad tad na granici ,sigurno je da prvo neces videti rodbinu :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.