Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Postoje li wireless ruteri/modemi sa ulazom za coax kabl?
STRANA 1 OD 1
Flynn Postoje li wireless ruteri/modemi sa ulazom za coax kabl? 19.09.2013. 17:33 T54686

status: user
broj poruka: 249
Posto mi provajder vec godinu dana govori da nema da mi izda wireless modem na koriscenje osudjen sam na kupovinu istog.
E sad gledam po netu rutere i na slikama nijedan nema pozadi ulaz za coax cabl koji ide u moj trenutni modem.
Fora je sto ne zelim da kupim takav ruter pa da moram da imam ukljucen i modem i ruter. Zelim jedan uredjaj koji ce imati wifi. Dal to postoji kod nas?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
offline71 re 19.09.2013. 18:31 #514918

broj poruka: 462
Ja ih nešto nisam viđao po prodavnicama,što ne znači da ih nema.Trebalo bi ti nešto ovako http://tinyurl.com/cablewifi .E sad što se podešavanja tiče,tu ti na žalost ne mogu pomoći,već će se javiti neko ko je to radio.
Ili ovaj cisco http://tinyurl.com/q5e9dab

Seerauber re: 19.09.2013. 19:24 #514922

broj poruka: 946

sbb je poceo da daje cisco EPC 3925, sa wireless-om, a to je uredjaj koji ti trzis
Flynn Re: re: 19.09.2013. 19:35 #514927

::
:: sbb je poceo da daje cisco EPC 3925, sa wireless-om, a to je uredjaj koji ti trzi

To je lepo ali moj provajder je vektor.
BassivitY Super ako ti uspe to što si naumio 19.09.2013. 20:39 #514944

broj poruka: 911
To što ti tražiš je home gateway, ali mislim da provajderi kablovskog neta ne dozvoljavaju korišćenje modema koji nije njihov. Odlično ako vektor to praktikuje ...mada mi sumnjivo.
Moja preporuka ipak ide za zaseban ruter
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CARPE DIEM

luja-88 Re: Super ako ti uspe to što si naumio 19.09.2013. 21:12 #514952

broj poruka: 1637
Niko ne moze da ti zabrani da koristis ono sto ti zelis... al` jos uvek stoji ono da ni jedan provajder Interneta u Srbiji nije u obavezi da ti pruzi tehnicku podrsku ukoliko dodje do problema za vreme koriscenja opreme koju nisi dobio od njih (sto je sasvim logicno kada su u pitanju fizicka lica).

@Flynn
Koji problem imas sa koriscenjem 2 uredjaja? Kada bi i pronasao odgovarajuci modem/ruter, isti bi verovatno morao da ima mogucnost kloniranja MAC adrese. Veruj mi, vremenom ces i sam shvatiti da je najbezbolnije resenje da kupis obican `broadband` ruter sa ethernet WAN portom.

:: To što ti tražiš je home gateway, ali mislim da provajderi kablovskog neta ne dozvoljavaju korišćenje modema koji nije njihov. Odlično ako vektor to praktikuje ...mada mi sumnjivo
:: Moja preporuka ipak ide za zaseban rute
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: CARPE DIEM
gavra re: Postoje li wireless ruteri/modemi sa ulazom za coax kabl 19.09.2013. 21:40 #514962

broj poruka: 148
Postoje. ALI ...
1 - nasi provajderi NE dozvoljavaju koriscenje modema koji nisu njihovi (korisnik se prepoznaje po MAC adresi modema,
2 - WiFi sgnal (kod cisca) je slab, dovoljan za koriscenje u jednoj prostoriji (lap, mobilni, WiFi stampac i sl

tako da ne preporucujem tu all in one varijantu.
Inace CISCO moze da se kupi najblize u Segedinu, HU - tako da nije ni finansijski isplativo

pozz
gavra
Beograd

Flynn ... 19.09.2013. 22:44 #514971

Problem mi je zbog broja dostupnih uticnica. Nemam ih a i da imam elegantnije resenje mi je jedan uredjaj umesto dva.
Al hvala svima na odgovorima vidim da mi je jedina mogucnost kupovina rutera.

ddim pozdrav 20.09.2013. 01:28 #514985

broj poruka: 214
ako ti je problem sa utichnicama onda vidi koji napon prima kablovski modem pa nadji ruter koji koristi isti napon pa ih oba stavi na jedan ispravljach (odgovarajuce snage) :)

:-)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs