uzeo sam SBB internet i dobio wireless modem. Na net se konektujem preko lan kabla medjutim kada upalim racunar nemam konekciju vec javlja network cable not plugged.
Pricao sam sa podrskom oni mi kazu da reinstaliram drajvere od network adaptera. Reinstal driver-a nije upalio situacija je ista. Yaboravih da napomenem da sam racunar koristio preko IKOM-a a sada sam presao na SBB.
Problem resavam tako sto iskljucim i uklju.im modem ali to smara.
Da li je neko imao slican problem i da li je uspeo da ga resi molim Vas pomozite.
AMD Phenom II x6 1100 T @3.3 Ghz, NOCTUA NH-U12P, 4x2 Gb Kingston HyperX T1 2133 MHz, ASUS HD7970, AM3+ Gigabyte GA-990FXA-UD5, GIGABYTE GM-G8000, AIVIA K8100, WD 2TB CAVIAR BLACK WD2002FAEX, Transcend SSD320 - 256 GB, BLU-RAY LG BH10LS30, SAMSUNG 27`
pre ce biti da je nesto do lan kabla.. ili samog modema u najgorem slucaju.. probaj disable/enable mrezne karte (control panel, network connections)
:: zdravo svima :: :: uzeo sam SBB internet i dobio wireless modem. Na net se konektujem preko lan kabla medjutim kada upalim racunar nemam konekciju vec javlja network cable not plugged. :: :: Pricao sam sa podrskom oni mi kazu da reinstaliram drajvere od network adaptera. Reinstal driver-a nije upalio situacija je ista. Yaboravih da napomenem da sam racunar koristio preko IKOM-a a sada sam presao na SBB. :: :: Problem resavam tako sto iskljucim i uklju.im modem ali to smara :: :: Da li je neko imao slican problem i da li je uspeo da ga resi molim Vas pomozite :: :: :: :: :: AMD Phenom II x6 1100 T @3.3 Ghz, NOCTUA NH-U12P, 4x2 Gb Kingston HyperX T1 2133 MHz, ASUS HD7970, AM3+ Gigabyte GA-990FXA-UD5, GIGABYTE GM-G8000, AIVIA K8100, WD 2TB CAVIAR BLACK WD2002FAEX, Transcend SSD320 - 256 GB, BLU-RAY LG BH10LS30, SAMSUNG 27`
Probao sam predlog od imarkovica uradio disable / enable mrezne karte i kada imam net on se posle enable povrati a kada ga nemam ni ne dodje.
Probao i gavrin predlog pa nista.
probao i resenje od markopvict mada je malo nelogicno i nista.
Ovo nije hardwerski problem jer kada restartujem ruter (upalim i ugasim) podigne mi se net znaci radi lan kabal, radi ruter i radi lan karta.
Ovo je neka fora pomagaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajte pa ne moguce da se niko nije susreo sa ovim problemom.
Mozda ce znati neko ko je bio kod jednog provajdera pa je presao na drugog mozda su ostala neka podesavanja od starog provajdera pa ne moze da se nakaci na novog.
AMD Phenom II x6 1100 T @3.3 Ghz, NOCTUA NH-U12P, 4x2 Gb Kingston HyperX T1 2133 MHz, ASUS HD7970, AM3+ Gigabyte GA-990FXA-UD5, GIGABYTE GM-G8000, AIVIA K8100, WD 2TB CAVIAR BLACK WD2002FAEX, Transcend SSD320 - 256 GB, BLU-RAY LG BH10LS30, SAMSUNG 27`
Pa evo ovako cekajuci da se vi berzasi javite otvorim ja kutiju od rutera i nadjem CD na kom pise user guide. procitam 50 strana faking uputstva i probam jos ponesto i dalje isto nista bolje. Na kraju umoran i ocajan od svega uradim ja explore cd-a kad tamo glupi file: INSTAL_DRIVER (Windows batch file) tezak 1 k pokrenem ga i on nesto smulja u command promptu toliko brzo da sam uspeo samo da vidim driver instaled. Ugasim i upalim komp i eto mreze.
Za ovo mi niko iz SBB-a iz tehnicke podrske nije rekao. Otkrio sam to sasvim slucajno. Koja glupost ne mogu da verujem da je do toga. Evo resenje cisto ako se neko susretne sa istim problemom.
pozdrav !
To sigurno nije resilo problem, ako je problema uopste i bilo. Lepo ti je receno. Zameni kablove, probaj drugu LAN kartu, probaj drugi RJ45 port, ako je ovo sve proslo a i dalje zeza onda reklamiraj modem. Ako nemas USB vezu rutera i racunara, driver ne sluzi nicemu niti utice na rad.
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
Ne znam sta sam cackao ali do kabla, LAN karte i modema nije sigurno ništa. Sve radi perfektno nesto softversko je bilo u pitanju. Kada sam instalirao taj driver modem je počeo drugačije da se ponaša svetlila je zelena lampica na lan portu na kom sam spojio kabl a ostala tri porta su bila zuta sto pre nije bio slučaj.
Mislim da to nije koincidencija i da ti driveri ipak trebaju. USB port ne koristim uopste.
Sta ga briga, kad opet prestane instalirace taj drajver ponovo i resen problem, do sledeceg puta :DDD
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
:: reinstalirao si drajver drugi pu :: :: :: :: :: :: Resio sam problem ali ne smem da Vam kazem kako. : :: :: :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II x6 1100 T @3.3 Ghz, NOCTUA NH-U12P, 4x2 Gb Kingston HyperX T1 2133 MHz, ASUS HD7970, AM3+ Gigabyte GA-990FXA-UD5, GIGABYTE GM-G8000, AIVIA K8100, WD 2TB CAVIAR BLACK WD2002FAEX, Transcend SSD320 - 256 GB, BLU-RAY LG BH10LS30, SAMSUNG 27 :: :: :: ::
Ipak ti, za svaki slucaj, lupi jos jedan reinstall drivera - zlu ne trebalo :DDDD
:: :: Nije dobro bio zavrnut kabl od kablovske pa je gubio kontakt eto to je bilo. Bili ste u pravu Fizicki nivo je bio u pitanju. :)) :: :: Sto neko rece ako sada opet ne radi ma reinstaliracu DRIVER :: :: :: AMD Phenom II x6 1100 T @3.3 Ghz, NOCTUA NH-U12P, 4x2 Gb Kingston HyperX T1 2133 MHz, ASUS HD7970, AM3+ Gigabyte GA-990FXA-UD5, GIGABYTE GM-G8000, AIVIA K8100, WD 2TB CAVIAR BLACK WD2002FAEX, Transcend SSD320 - 256 GB, BLU-RAY LG BH10LS30, SAMSUNG 27 :: ::
:: Nemoguce!! :: :: Ipak ti, za svaki slucaj, lupi jos jedan reinstall drivera - zlu ne trebalo :DDD :: :: :: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije :: :: :: :: :: Nije dobro bio zavrnut kabl od kablovske pa je gubio kontakt eto to je bilo. Bili ste u pravu Fizicki nivo je bio u pitanju. :)) :: :: :: :: Sto neko rece ako sada opet ne radi ma reinstaliracu DRIVER :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II x6 1100 T @3.3 Ghz, NOCTUA NH-U12P, 4x2 Gb Kingston HyperX T1 2133 MHz, ASUS HD7970, AM3+ Gigabyte GA-990FXA-UD5, GIGABYTE GM-G8000, AIVIA K8100, WD 2TB CAVIAR BLACK WD2002FAEX, Transcend SSD320 - 256 GB, BLU-RAY LG BH10LS30, SAMSUNG 27 :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.