imam sbb net i zelim da taj isti net bezicnim putem prebacim do druge zgrade koja je udaljena negde oko 20 ili 25m. Stan iz koga bi poslao net ne gleda u pravcu zgrade koja treba da primi signal.
Poslacu vam sliku da vidite kako to odprilike izgleda.
Da li neko moze da mi predlozi koji dobar ruter i koja antena bi bila dobra.
Hvala puno!!!
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Stari dobri linksys wrt54gl i jedna solidna antena spoljnja,a mozda i moze sa nekom jacom obicnom antenom. Ili da kod tebe napravis AP(Dlink iz serije DAP) sa spoljnom sntenom ako ce se signal hvatati bezicno tamo u drugoj zgradi. http://valid.canardpc.com/2795327
izmerio sam koliko tacno ima do zgrade do zgrade, do je oko 35m, ali problem je sto prozor sa koga bi ja poslao signal ne gleda u tu zgradu, ona je na suprotnoj strani. Sada postoji mogucnos da na cosku zgrade postavim nekako antenu, ili da je za oluk pricvrstim i usmerim tanco da bije u prozor. Sada od prozora do costka, odnosno oluka ima nekih 5m. Znam da se sto duzim kablom gubi signal, ali prvenstveno mi je bitno da ja dobijem bilo kakav pristojan siignal.
Ruter koj ja posedujem ima mogucnos zamene antene
tp-link wr842ND sa jednom 8db antenom i drugom od 5 db na prozoru druge zgrade mobilnim telefonom mogu da se konektujem sa 1 crtom. signal nije stabilan, ipak prolazi kroz zid zgrade.
antenu koju je tortojed preporucio je ok neka od 24db, samo me zanima kakav ja kabal da za to uzmem koje jacine i sta bi mi jos bilo potrebno da to izvedem. HVALA!!!
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Šalu na stranu, al zavisnosti kolka udaljenost. Ja sam se sa komšijom nešto zezao kad mu trebalo pa smo pozajmljivali neke mikrotikove skalamerije od drugara.
Ako se dobro sećam, trebao nam je samo malo jači AP i njegova antena usmerena. Al mi smo tad bili na praćkomet.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.