Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Oprema za WiFi deljenje neta
STRANA 1 OD 1
Tvix Oprema za WiFi deljenje neta 28.07.2013. 16:53 T54028

status: user
broj poruka: 24

Imam u planu povezivanje i deljenje interneta sa komšijom koji živi nekih 30tak metara udaljenosti od mene i kod njega je kablovski net sa D-link bežičnim ruterom. Deli nas dve kuće i dvorište. Ja sam u zgradi na 3. spratu, on je u kući i ruter je u prizemlju. Optička vidljivost ne postoji jer ima nekog drveća u dvorištu a i vrh krova jedne kuće između nas smeta.

Koju antenu bi preporučili za ovaj poduhvat?
Meni takođe treba i WiFi kartica, ima li tu neka posebna koju treba tražiti ili bilo koja završava posao?
Treba li i komšija da pojača antenu na svom ruteru radi boljeg emisionog signala?
Ima li još neka stavka koju bi trebalo nabaviti? (kabl od antene do mog kompa podrazumevam)

Zahvaljujem unapred na predlozima i savetima :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
20Alvaro Re: Oprema za WiFi deljenje neta 28.07.2013. 17:06 #506633

broj poruka: 288
::
:: Optička vidljivost ne postoji jer ima nekog drveća u dvorištu a i vrh krova jedne kuće između nas smeta.
Nema ovde govora o WiFi. Bolje kupite kabl pa se povezite. Em bolje, em pouzdanije.
Tvix ... 28.07.2013. 17:34 #506636

Ma šta pričaš, hvatam signal mobilnim telefonom a neću nekom antenom od 20tak dBI

VMARC Re: ... 28.07.2013. 17:40 #506637

broj poruka: 9421
Pa onda kupi antenu od 20ak dB.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Ma šta pričaš, hvatam signal mobilnim telefonom a neću nekom antenom od 20tak dB
washburn reply 28.07.2013. 18:31 #506642

broj poruka: 312
Bravo za odgovore. Ja mislim da bi tu jedna tp-link usb kartica 7200ND zavrsila posao. Ima na sebi 5dB antenu i vrlo je jaka na windows sistemu. Na linuxu nema dobrih drajvera jos uvek, tako da ako koristis linux onda mora neko drugo resenje. U svakom slucaju ako ti ne bude dovoljno tih 5dB ti skines antenu sa nje i zakacis 20dB i eto.

HP ProBook
misicm moze 28.07.2013. 19:04 #506645

broj poruka: 360
posto si sam vec predlozio tu antenu od 20ak, mozes nju da stavis. Nece ti skoditi. I kod komsije i kod tebe.
high-gain kod tebe takodje nece skoditi.

A mozes da iskoristis i taj mobilni telefon sto imas.

Kabl ako imas kuda da pruzis, jeste najbolji. Vidim da je to neki levi raspored kao po Zemunu. Sigurno te kuce imaju telefon, pa mozes da iskoristis trasu od bandere do bandere i do komsije.
spasic87 Re: 28.07.2013. 23:22 #506658

broj poruka: 393

http://goo.gl/WIuViB

Ovo ce ti zavrsiti posao mnogo je jace od telefona ako telefon vidi wifi ovo ti je vise nego dovoljno.

profil dobra sprava 28.07.2013. 23:47 #506659

broj poruka: 351
samo traci TL-WN722NC, ova ima postolje sa kablom
pa mozez malo da trazis signal,a ako ti ne bude radilo menjaj antenu..

20Alvaro .. 29.07.2013. 23:12 #506765

broj poruka: 288
:: Ma šta pričaš, hvatam signal mobilnim telefonom a neću nekom antenom od 20tak dB
Mozes ti da hvatas signal i upaljacem, ali ako tebe ruter ne vidi, dzaba ti. WiFi je dvosmerna veza.

Mozete da uzmete dve alfe, otpanjite izlaznu snagu na 1000mV i ima da probije cernobiljski sarkofag, a kamo li zidove kuce. To sto ce etar da se zagadi, to nije vas problem.

I dalje mislim da je bolje kablom da se povezete. (Ukoliko nema ozbiljnih prepreka tipa da kabl ide preko ulice.)
VMARC Nemere to bez kabla 29.07.2013. 23:25 #506767

broj poruka: 9421

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

imarkovic Re: Oprema za WiFi deljenje neta 29.07.2013. 23:36 #506769

broj poruka: 19000
ako hoces antene, napravi parabolicne antene(oko 600din jedna), stavi na terasu kod tebe i njega, usmeri, jedino tako.. s tim da bi bilo pozeljno da imas uredjaje sa `high range` i da imaju mogucnost za rp-sma izmenjive antene, ako nemas, onda ti se bas i ne isplati.. ako hvatas signal mobilnim telefonom, koji inace ima najslabiju mogucu antenu, onda ces uhvatiti i sa antenom od 5dBa.. uvek naravno postoji opcija za kabl, 35m pun presek

:: Imam u planu povezivanje i deljenje interneta sa komšijom koji živi nekih 30tak metara udaljenosti od mene i kod njega je kablovski net sa D-link bežičnim ruterom. Deli nas dve kuće i dvorište. Ja sam u zgradi na 3. spratu, on je u kući i ruter je u prizemlju. Optička vidljivost ne postoji jer ima nekog drveća u dvorištu a i vrh krova jedne kuće između nas smeta.
:: Koju antenu bi preporučili za ovaj poduhvat?
:: Meni takođe treba i WiFi kartica, ima li tu neka posebna koju treba tražiti ili bilo koja završava posao?
:: Treba li i komšija da pojača antenu na svom ruteru radi boljeg emisionog signala?
:: Ima li još neka stavka koju bi trebalo nabaviti? (kabl od antene do mog kompa podrazumevam
:: Zahvaljujem unapred na predlozima i savetima :)
Tvix ... 31.07.2013. 22:38 #507017

Hvala na predlozima, probaću od najjednostavnijeg pa ako ne radi idemo redom dok ne nađemo varijantu koja će biti zadovoljavajuća :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs