Već duže vreme tripujem da imam problem sa IKOMom. Kažem tripujem, jer su me iz IKOMA usrdno ubeđivali da oni ništa nisu krivi, ali i dalje sumnjam u to. Kod kuće imam desktop računar i laptop, desktop računar je preko kabla povezan sa DIR600 D Link ruterom, dok je lap top na wirelesu. Evo ovako. Već godinama sam registrovan na private tracker torrent sajtu Zamunda.net, gde su mi dl brzine uvek bile na maksimumu kada je prisutno makar više od 10 sidera, a kad skidam filmove ili igre gde ih ima baš mnogo, uvek mi zakuca na maksimum, i ne pada. Pre godinu dana sam se preselio na Bogosloviju, i sklopio ugovor sa Ikomom za kablovski net na 14 Mb. Max dl mi je 1.5, ali mi se često dešava da mi torenti ne rade na maksimumu. Kad kažem torenti, ne mislim da one buđave sa pajrajt bejal, gde se dl i kad ima 1000 sidera nekad jedva vuče, nego mislim na Zamundine torente koji su, kažem, uvek radili bez greške. Na njihovoj prvoj strani su popularni torenti itd, sa mnogo sidera, i često mi se dešava da mi radi na 800, 900, 1, umesto da zakuca ma maksimum. Drugi problem je u i igri Battlefield 3, gde mi igra često laguje. Igram na evropskim serverima, gde je ping 50, u toku igre ping mi odjednom skoči na 150, 200, 500, 800, 1000, tako bude par sekunde, i jezivo mi laguje, pa se onda vrati na normalno. Kontaktirao sam EA podršku, i uradio UO trace, gde je ustanovljeno da imam package loss od 9 posto, i da kontaktiram svog ISPa, gle čuda, IKOM. Međutim, u IKOMU se kunu da ne ograničavaju brzinu torenata i da nije do njih, već da lag počinje na nekom evropskom serveru talia.net. Ja sam ranije bio na SBBu i bio sam zadovoljan njihovim kablovskim, ali ovde nemaju mrežu, tako da bih mogao da uzmem samo total tv paket plus ADSL internet kojim garantuju brzine od 6 do teoretskih 20 MB, za 1500 dinara mesečno, uz instalaciju opreme od 4000. Pitanje za nekog ko se razume u ovu tematiku je šta da radim? Kako vam se čini ovaj problem? Mislite li da je do IKOMa, ili problem pravi ruter? Utorrent tvrdi da su portovi otvoreni, a otvaranje portova za bf3 nije donelo nikakvu razliku. I da li mislite da bi trebalo da menjam internet tom SBBovom ADSL varijantom?
Neces se izboriti za svoje. Ja sam bio kod Oriona dve godine, i mlatio sam se sa njima celo vreme. Naime, imao sam prekide stalno, veliku varijaciju u brzini. Raskinuo ugovor, poslao ih u tople krajeve. Menjaj provajdera.
Download 8 Mb/s, kod ortaka, sumljam da je preko 512Kb/s na većim download brzinama, Tako da i to može biti izvor problema. Znam da neki torent programi automatski nivelišu upload/download odnos jer nizak upload zagušuje komunikaciju sa pirovima.
...................... Не воле нас Бугари ни Аустроугари мрзе нас Јапанци и Лилипутанци ...................... Б. Ђорђевић
Ne gledaj torent kao merilo max brzine, znas i sam kako funkcionise torent. Testiraj na drugm mestima max DL brzinu, ako bar na jednom mestu radi, sve je ok.
Nadam se da se ne igras bf3 dok ti radi torent u pozadini, to bi bilo sexi...
Bocni Jedan komp direktno na mrezu da eliminises opremu kao problem.
Ako nista ne pomogne menjaj provajdera za adsl varijantu nista im ne fali, sem sto su malo skuplji.
Hvala na savetima. Naravno da ne igram BF3 sa torentom :D. Kad skidam sadržaje sa Origina, updejtove i slično, kida ga maksimalnom brzinom, što znači da je problem do torent klijenta. U torrent mi je bolji, Bit torrent užas. ISti torenti imaju potpuno drugačije brzine sa ovim klijentima, iako su maltene isti. U stvari me najviše muči lag u igri, tu me baš iritira, jer mi se ne dopada kad počne da mi laguje u žaru bitke .)
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.