Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Total TV
STRANA 1 OD 1
knele88 Total TV 10.06.2013. 23:17 T53408

status: user
broj poruka: 450
Posto sam bio prinidjen da promenim mesto anteni Total-a sada nemam signala, sto sam odmah i pretpostavio da ce se desiti, nazalost ne mogu da zovem ove iz tehnicke podrske jer total se ne vodi na meni kao vlasnika nego na komsiju koji mi je ustupio svoj prijemnik i karticu posto je on u Nemackoj a ovde dodje na mesec dva godisnje pa je meni dao total da ga koristim kad ga vec placa, pitanje je da li postoji neki nacin da sam podesim antenu da uhvati signal (kada su mi je ugradjivali secam se da su posle namestanja antene signal podesavali osciloskopom), ili ako neko ima nekog ko se razume u to da preporuci, naravno da me taj majstor ne odere jer mi je jedan trazio 2500 sto mislim da je puno??

unapred hvala :)

Sve je na nama, da li pobednik ili gubitnik...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
komshaa potrazi 10.06.2013. 23:47 #497696

broj poruka: 350

parametre za total tv , na kom su satelitu, podesis elevaciju, i ako ima neki free kanal na tom satelitu nadjes njega pa udesis da ti je signal najjaci .
VMARC Ako ti je puno dva ipo soma... 11.06.2013. 00:00 #497698

broj poruka: 9421
Onda tamo negde u risiveru imas nivo kvaliteta signala. Udjes tu, posadis nekog da gleda a ti uzmes antenu u ruke i ako se secas u kom je smeru bila usmerena, uzmes i lagano okreces, sve dok ti taj dole ne kaze da je dobro. Ako budes imao puno srece, do mraka ces navatati signal (podazumeva se da krenes ranom zorom da trazis). Stvari mozes znacajno da ubrzas tako sto ces da prosetas komsilukom i otprilike vidis kako su usmerene ostale TotalTV antene.
Kad ti se sve smuci, videces kako si se zajebao u misljenju o tome koliko je 2500 din. puno .-) Niko ti po preporuci nece traziti manje, osim ako ti je licni prijatelj. To je korektna cena, pogotovo ako treba cela antena da se ponovo montira. Za to uzimaju 4500, koliko ja znam...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

knele88 ... 11.06.2013. 06:35 #497715

Antena je vec postavljena i usmerena, samo sto sad treba doci do signala, pretpostavljam i sam koje je to cimanje, ali treba objasniti mom starom da se za nesto treba i dati kes...

VMARC Re: ... 11.06.2013. 10:28 #497746

broj poruka: 9421
Pa da je usmerena, imao bi signal. Ili nije dobro usmerena ili je mozda crko LNB (kukuuu jos 2500 din :P)
Platite coveku i ne cimajte se. I ovako sta dobili TV za dzabe. Ako je crko (ne daj boze) LNB, onda uzmte DUAL za dva kabla, pa kad dodje komsija iz Nemaćku, samo razvucite kabl do njega, i onda samo selite risiver po potrebi. Inace cete svakom promenom mesta anteni, morati i da je stelujete (novih 2500 din.).

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Antena je vec postavljena i usmerena, samo sto sad treba doci do signala, pretpostavljam i sam koje je to cimanje, ali treba objasniti mom starom da se za nesto treba i dati kes..
::
:: Sve je na nama, da li pobednik ili gubitnik..
codeus .. 11.06.2013. 10:58 #497755

broj poruka: 4054

Eutelsat 16A at 16.0°E

http://www.groundcontrol.com/Satellite_Look_Angle_Calculator.htm

izaberi satelit `16E eutelsat 16A`
izaberi tj ukucaj `tvoj grad`

izbacice ti kalkulaciju za tvoju lokaciju , elevaciju, azimut i lnb .. moraces nabaviti kompas (gledaj onaj vojni a ne sa rambo noza) i sextant za ugao ..
knele88 Hvala.. 11.06.2013. 11:46 #497761

Iscimao sam se pola sata i podesio, sad radi sve :)
mislio sam da ce duze trevabati ali sva LNB podesavanja su bila vec podesena pa se nisam sa tim cimao nego samo vrteo antenu dok nije dosao signal :)

skid koji si ti talicni tom 29.06.2013. 19:45 #501857

broj poruka: 179
brate ne da te prok....lo,svaka cast.zvacemo te kalicni.. :)
Gigabyte MA 770-ES3, AMD Phenom II x4 955 BE, CoolerMaster Hyper TX2, 2x2 GB Kingstone DDR2 800 low profile, Palit GTX 460 768 MB, WD 320GB AAKS Black, WD 500GB AAKS Blue, LC Power 6650 GP3 V2,3, Thermaltake V4 Black, CoolerMaster Aerogate II.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs