od danas, dok sam i igro biošok, i u isto vreme u pozadini kupovo lekove, a bila je upaljena i opera sa jedno dvadesetak tabova...tek, kad me smorila igra, zbog sejva, da upalim gugla kad ono. http://i.imgur.com/rpRIPZ3.jpg , prc!, a primetim da nemam ni interneta, a modem svetlucka kao i obično. pošto imam i drugi računar na istom modemu, upalim i njega, kad i tamo nema interneta, dok se računari vide. doka sam pokušavo da priđem modemu (nisam uspeo, nešto nije telo), reko sad ću zovnem provajdera, kad ono dođe internet. sve što imam u bukmarku, mogu da upalim. ali googl neće nikako, nešto sam poapso, Mbam, mi nije pomogo, probavam Spybot, i jedan i drugi nešto nalaze al ne rešavaju stvar. i da, na istom računaru gugl neće ni preko opere ni preko IE-a, ni preko FF-a.
Idi u c:\windows\system32\drivers\etc\hosts i otvori host file sa notepad-om, pa pogledaj dal imas neke redove napisane kao: google,facebook.... ako imas obrisi te redove pa save file i onda probaj da otvoris stranu
zahvaljujem! jednostavno sam obrisao sva tri fajla sa današnjim datumom, ostavio neke iz 2009. i radi.
eto zašto volim PC berzu! fala drugar, a taman sam počo da se nerviram i da tražim gde sam deno drajvere od ploče :)))
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
:: Idi u c:\windows\system32\drivers\etc\hosts i otvori host file sa notepad-om, pa pogledaj dal imas neke redove napisane kao: google,facebook.... ako imas obrisi te redove pa save file i onda probaj da otvoris stran :: :: ::
koji je dodao u hosts fajl par redova i uradio klasichan phishing.
On je dodao za google.com i face, yt, da razresava na njegovoj ip adresi gde mu vecina `volova` isporuci passworde za gmail, face... sa kojih kasnije ide placeni spam...
radila je opera i svašta mi je bilo otvoreno, logovan samo na FB i BJBikers. e sad. torentovo sam nekoliko leka za biošok u isto vreme, a istovremeno i lečio igru sa već skinutim. u nekom momentu sa nešto javio avast i ja uvatim i isključim ga na sat vremena. pretpostavljam da sam ga sam pustio kad sam ugasio avast, da me ne smara. mislim da ima veze sa lekovima. onaj skrin što sam dao, kad idem na unblok, hteo da me odvede na neku reklamu čini mi se.
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
Kolega Lug, uz sve poshtovanje prema tebi kao clanu Foruma...
01.04.2013. 21:47
status: user broj poruka: 10998
moram da primetim da je ovaj tvoj post vidjen za sticky (``STA NE SMETE DA RADITE``).
Pazi sta si uradio (ama, to je za Ginisa!):
-``lecio`` si igru - daunlodovao torente - imao nekolicinu otvorenih tabova u brauzeru
A ISKLJUCIO SI ANTIVIRUS, I TO UPRAVO ONDA KADA JE HTEO DA TE ZASTITI!!!!!!!!!!! Upravo nakon sto te je OPOMENUO na postojanje neke virusne (ili druge malware) aktivnosti!!!!
bio sam neodgovoran, al kad bi ti znao kako je avast počeo da smara, aj što iskaču upozorenja, nego zna i da obriše lek. i to ispravan, mislim lek. ko ono kad onaj viče. `eno vuka`, a ono ništa., e ovog puta je stvarno bio vuk...
EDIT: inače prava panika je bila, da me Google nije stvarno otkačio, i to uz podršku provajdera :)))
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.