Ima sigurno i za jeftinije. Mislim da će mu 2 Mbit-a da mu budu sasvim dovoljna. Jedno vreme sam imao 2 Mbit-a i relativno brzo sam skidao sve što mi treba.
Šta se dešava sa ugovornom obavezom posle 12 meseci? Ukoliko korisnik ne raskine ili ne produži Ugovor posle 12 meseci, produžavaju mu se obaveze na neodređeno vreme (opšti ugovor, sa paketom koji je definisan korisničkim ugovorom i važećim, ne promotivnim, cenovnikom). Ukoliko korisnik želi, posle isteka 12 meseci, može promeniti paket ili raskinuti Ugovor u bilo kom trenutku.
Meni je gospodja tutnula ugovor na kome je jasno pisalo da je prva godina u promociji, a ugovorena obaveza je dve godine. Zamalo da ga potpisem, ja ne znam kako je kod tebe drugacije.
.. pa kod mene je ovako: ugovor je na 24m, a za cenu click 1 dobiješ click... 2 ili 4 ebemliga, dakle, umesto 1,5mb dobijaš 4... a ostalo je do tvoje glave: ili to razumeš, kako jednu godinu ne plaćaš ništa a drugu godinu plaćaš punu cenu klik 4 ili 4mb, štajedaje, ili, da plaćaš dve godine klik jedan a dobijaš klik 4mb... čak je to bilo čini mi se u opcijama. Svejedno je, u stvari se radilo o dizanju brzine osnovnog paketa, gde za 1,5k dinara bez pdv-a dobijaš sledeći paket (umesto 1,5mb dobijaš 4mb donwlnoada a i veći upload).... ako si tada potpisao ugovor, a ostale ovce bleje na starim brzinama. I sada je isto: novi korisnici dobijaju ovu mogućnost, a stari se pate sa starima (pa u ugovornoj su obavezi, jel`te.... gde su se već ogrebali). U prevodu, najjeftiniji paket je sada sa 4mb porastao na 5mb... a ostali (kojih je očigledno jako, jako malo u Serbistanu), su dobili veće brojeve, ali i jednu novu reč DO... što na lošim mrežama može da znači i sranje i ništa drugo, a neko se i dočepa približno maximuma. To je i dalje slabije od kablovske ponude tamo gde je ona konkurentna i poštena, kakva na primer, nije u G. Milanovcu (i Čačku, to je ista firma)... gde su jednako kilavi kao i ADSL.
Budale računaju na sreću.
:: :: :: :: Meni je gospodja tutnula ugovor na kome je jasno pisalo da je prva godina u promociji, a ugovorena obaveza je dve godine. Zamalo da ga potpisem, ja ne znam kako je kod tebe drugacije.
Tvoj ortak mnogo ocekuje a nece da plati :/ nije realan ako trazi nesto ispod 1000 din a da ima 1 godinu ili nista ugovorne obaveze,ja da sam na njegovom mestu ovako bi uradio 2 varijante:
1.Zamolio bi nekog komsiju ciji Wifi mogu da uvatim da placamo racun za net pola pola ja i on ako je recimo 1600 din racun znaci 800 din mesecno,i kada nema pare samo odustane i komsija stavi drugu sifru ...
2.Ako ima signal dobar mobilne mree onda bi uzeo Vipo-v internet ima za 368 dinara najefrtiniji od 1 GB i kada potrosi ima net ali mu sporije radi ali nije za igrice :/ ili 734 din 5GB u Vipu ali ugovor je 2 Godine :
ali moze da se dogovori sa nekim iz komsiluka da hvata njegov vec postojeci wireless i da placa po pola...uvek ima ko je spreman da prepolovi racun a ne koristi net u full-u.
Ne decko, ipak nisi pazljivo procitao. Nije nista drugacije, dzamal19 je u pravu. Kod PTT-a vec duzi niz godina vazi pravilo da 30 dana pred istek ugovorne obaveze od 12 meseci moras da najavis raskid ugovora. U suprotnom se ugovor produzava jos 12 meseci! Dakle, ugovorna obaveza jeste godinu dana, osim ako ti odlucis da nastavis koriscenje interneta i placas punu cenu jos godinu dana (ili ispadnes dovoljno neodgovoran pa ne odjavis na vreme). Sve jasno pise, samo treba citati. Imao sam PTT ADSL u 2 stana i nikakve zamerke nisam imao na cenu, kvalitet usluge i podrsku.
Inace, po meni je ugovorna obaveza od 12 meseci mnogo bolja od 24... Cak i optiku sam uzeo na godinu dana jer se nikad ne zna sta u medjuvremenu moze da se desi (npr. isti provajder napravi znatno bolju ponudu od proslogodisnje - ne bi bio prvi put).
Deljenje neta sa komsijama u praksi nikada nije funkcionisalo kako treba, narocito ako se igraju igrice. Samo bi se nervirao. Za 3G vazi isto, samo puta 5. Neka uzme onaj 6Mb/s ADSL za 1400 kinti i nek peva. Ima i paketa za oko 1000 rsd, ali to je totalna glupost posto bi dobio max 1.5Mb/s download i 512kb/s upload (posle ce da mu bude zao sto ne daje onih ~400 kinti vise za 3-4-5x bolji net)...
:: :: :: :: Meni je gospodja tutnula ugovor na kome je jasno pisalo da je prva godina u promociji, a ugovorena obaveza je dve godine. Zamalo da ga potpisem, ja ne znam kako je kod tebe drugacije.
nemam ja problema, imam kablovski i sve super mi je.
drug doduse ne moze kablovski verovatno i svaki dinar mu vazan pa sam zato i pitao. Ima komsiju sa satelitskim internetom i mislio da mu da pola para pa da koriste ali se taj plasi nesto... strah ga od zene ili tako nesto, pa nema ni ta opcija... morace da iskesira nesto ocigledno, mislim da ce da ide na ptt od 1400 din... ali da ima neki od 1000 din mislim da bi mu to bilo super... ali kad nema onda sta ce...
u principu bi mu wireless bio najbolji ali da kupuje opremu i tu treba dosta tako da...
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.