Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Telenor nethernet
STRANA 1 OD 1
gilopile Telenor nethernet 23.12.2012. 13:59 T50918

status: user
broj poruka: 9459
Zdravo zivo,

Zvao me frend da mu spojim taj telenorov internet, kupio polovan stik, pa me interesuje kako manualno da podesim da se nakaci? Ne znam da li ima onu telenor aplikciju i da li ima negde da se skine, u slucaju da je nema na stiku?
Jednom sam se drndao i nisam uspeo da namestim liku koji ima win8, jednostavno se poveze ali nema neta...Napravio sam m,anuelno konekciju da bira *99# user, telenor...valjda tako nesto i nista.
Moze li ukratko, jer se nisam bas susretao sa tim modemima? Inace, ima XP

Znam da bi trebalo samo da se butne i da radi, ali to kod mene ne pije vodu, jednostavno nisam takve srece da ce to odmah proraditi, a i zasto bi, kad moze da iskomplikuje:)
Tnx, fala, danke forward:)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MvZ RE: 23.12.2012. 14:32 #463624

broj poruka: 180
Ja sam imao problem sa telenor modemom samo kada sam probao da koristim USB sa prednje strane kucista ( trazi da bude direktno uboden na plocu), na modemu se nalazi program za instalaciju.

djokosrb Posle probjnih iskustava sto mojih sto prijatelja 23.12.2012. 15:49 #463637

broj poruka: 6876
Samo reci UBER SHIT.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

gilopile ... 23.12.2012. 17:20 #463666

Ma da, naravno da ne radi. Ima onu telenor aplikaciju i konektuje se, ali nema net-a:) Sta moze da bude? Da li treba nesto posebno da se ugovara kod njih ili je dovoljna obicna telenor kartica i kredit na njoj da bi to radilo?
Moze li neko jednostavno da mi odgovori na ova pitanja dog ga nisam spljostio?

blackwolf Re: ... 23.12.2012. 17:36 #463670

broj poruka: 1504
Ne znam šta da ti kažem ja sam ubacivao onu njegovu i normalnu prepaid karticu u njega i samo normalno podesio parametre kao što bih uradio i na telefonu i sve mi je radilo bez problema.
Black Wolf

:: Ma da, naravno da ne radi. Ima onu telenor aplikaciju i konektuje se, ali nema net-a:) Sta moze da bude? Da li treba nesto posebno da se ugovara kod njih ili je dovoljna obicna telenor kartica i kredit na njoj da bi to radilo
:: Moze li neko jednostavno da mi odgovori na ova pitanja dog ga nisam spljostio
::
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

MvZ RE:... 23.12.2012. 17:38 #463673

broj poruka: 180
Ja sam koristio njihove pakete za net, nisam probao sa obicnom karticom ( mislim da tako i ne moze), iskreno koristim ga vec skoro 2 godine kao rezervni net za posao i nemam primedbi.

A da probas da pozoves Telenor ili da im posaljes mail. Verujem da bi bilo mnogo brze da saznas dali moze i kako moze.

gilopile ... 23.12.2012. 17:51 #463678

Odnece sutra u telenor pa da vide sta i kako...Inace, probao sam i moju karticu koja radi najnormalnije preko nokia telefona i konekcije...A u telenor modemu nece, bem li ga...

PaNik RE: 23.12.2012. 20:50 #463702

broj poruka: 44

Ja koristim telenorov surfuj više 30/lap top lenovo dobio za dinar/,ćerka u telenorov stik ubacila svoju karticu surfuj i prenesi 500 a žena u vipu uzela prošle godine neograničen internet 15 uz asus lap top.I sve to lepo radi kako na lap topu tako i na desk top računarima.
Mudrica RE: 23.12.2012. 20:55 #463703

broj poruka: 39
Pod 1.
Iskljuci postojeci WiFi.

Pod 2.
Uniinstall postojeci Telenor Internet.

Restartuj racunar,

Instaliraj sa Stika i aktiviraj program.

Ne bi smelo da ima bilo kakvih problema, ako se koristi SIM Kartica namenjena za Internet konekciju.

PaNik RE: 23.12.2012. 21:09 #463704

Ako u telenorovom stiku ima ubačen softver za internet ne bi trebalo da bude problema za instalaciju programa.Samo ubodi u računar i sam operativni sistem će pokrenuti instalaciju/treba da nadje novi hardver i da instalira drajvere sa stika za isti/.Pratiš upustva samog programa i to je sve.

gilopile ... 23.12.2012. 21:39 #463707

Ma to je sve ok. Iam software, pokrene se instalacija, instalise telenor konekciju, stik prepozna kao modem, znaci sve ok. Kliknem connect i on se bez problema konektuje, ali nema neta.
Mene interesuje da li on radi sa najobicnijim telenor karticama, recimo mojom iz mob-a koja ima kredit najnormalnije?
Sve zivo sam probao sto se podesavanja tice, firewall iskljucio, IP automatsko...Sve ok, ali neta niotkuda.
Kartica ok, signal 99%. Radi net kada se skopcam preko fon-a .

PaNik .... 23.12.2012. 22:29 #463731

Dva telenorova modema koja koristim su na postpejdu i oba su predvidjena za internet/tarifu/.Kako se modem ponaša sa pripejd tarifama,odnosno karticama sa kreditom,nisam imao prilike da probam.Možda je najbolje da probas sa nekom postpejd karticom?!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs