Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Telenor internet preko telefona
STRANA 1 OD 1
RavenG Telenor internet preko telefona 16.12.2012. 00:27 T50774

status: user
broj poruka: 148
Kupio sam preko Telenora ZTE Blade 3 i uzeo paket preko koga mi je neogranicen internet.
E sad...
Zivim u Zemun polju i signal je ok, nikada nisam imao problema. Kada odem na speed test preko telefona pokazuje oko 180 kbps. Medjutim kada odem na net preko telefona, tacnije na youtube ili na market da skinem neku aplikaciju krene da se muci i skida 5 MB vise od 5 minuta. Pretrazivanje i vesti idu malo bolje.
Zena ima Vip i na speed testui manju brzinu, oko 130 (na istom izabranom serveru), a njoj seva samo tako. Njoj skine 30 MB brzo kao meni 10, znatno je brze, a ne pokazuje to na speed testu.
Sta moze da bude?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 16.12.2012. 00:59 #461776

broj poruka: 3106

Prvo da se ogranicim, mozda sad lupam, ali ako ja lupam tebi i drugi su lagali mene. Elem puste ti prvih megabajt ili dva u punoj brzini. Onoliko koliko je potrebno za testiranje, a onda kad primete neki veci download oni ga smanje. Ovu foru su neki americki provajderi izmisili da bi smanjili pirateriju.

Naravno vrlo je sigruno nesto drugo, ali ovo mi prvo pada na pamet.
x3msvabo da nisi mozda 16.12.2012. 02:45 #461784

broj poruka: 291
ugasio 3g mrezu pa imas samo edge kome i jeste tolika brzina, otprilike.... mada ako ti prikazuje 180 kilo BITA u sekundi onda i treba da skine 5MB za toliko vremena jer je to oko 20-ak kilobajta u sekundi, mada to verovatno znas, al aj da pomenem.....

Case: CM 690 (Cooler master)
Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte)
Proc: Phenom II x6 1055t + CM hyper 212evo
Graphic card: gigabyte 6870
RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot)
HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB
Psu: axp 630w

BassivitY Pokriuvenost signalom, jačina signala ... 16.12.2012. 07:37 #461791

broj poruka: 911
Isto se i meni dešava, kada sam negde u zabačenom delu grada, odnosno periferiji gde je pokrivenost signala loša, tu je konektovan samo edge ...Dok recimo u centru grada se odmah kači na hspa i cepa po 7-8 mbps ...to je samo primer, možeš ti i da budeš i na selu ali da si blizu bazne stanice ...sve od toga zavisi

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CARPE DIEM

Pisko Re: Pokrivenost signalom, jačina signala ... 16.12.2012. 08:48 #461796

broj poruka: 6645
... možeš da si gurneš i antenu repetitora u zugu, ako taj repetitor bazne stanice ne podržava hdspa, pa zatim 3g... ili, ako su mu mogućnosti tako ograničene, da to mogu da koriste istovremeno samo par korisnika - što je klasična prevara kao i sa AGREGACIJOM adsl-a kad se pojavio a bogami i sada.
Ja da sam provajder interneta ovcama, ja bih napravio softver koji prepoznaje kada neko pošalje upit ka speedtest stranici(cama), i odmah podesio da taj zahtev ima prioritet i to bez ograničenja, a čim se sa tog hosta skrene, klepao po ušima ubogu ovcu i ostavio je da bleji i plaća.
Teleshop - pokažeš lepo ovci kako to radi, leči, kuva, odmara, a ovca kada kupi to `isto`, kod nje kao ne radi i još bleji.... pusti te priče: platio si to što ti daju, a ne nešto drugo. Ako pokušaš da se objašnjavaš sa njima, ispašćeš ovca, jer: GARANTOVANO su ti napisali negde, da je brzina UP TO, ili ti `... i do ...` a ne da je garantovano uvek takva, maksimalna, i samo za tebe. Egoisto. :-)

Budale računaju na sreću.

:: Isto se i meni dešava, kada sam negde u zabačenom delu grada, odnosno periferiji gde je pokrivenost signala loša, tu je konektovan samo edge ...Dok recimo u centru grada se odmah kači na hspa i cepa po 7-8 mbps ...to je samo primer, možeš ti i da budeš i na selu ali da si blizu bazne stanice ...sve od toga zavisi
::
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: CARPE DIEM
BassivitY Naravno, podrazumeva se da smo toliko napredna država 16.12.2012. 09:27 #461802

broj poruka: 911
da svaki repetitor ima hspa+ podršku, to što je nekad minus umest plusa, to je druga stvar. :) Meni je za blic/b92/i slične news aplikacije dovoljna i ivica (edge)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CARPE DIEM

dautovic ... 16.12.2012. 10:22 #461804

broj poruka: 2855
HSPA je ustvari 3G na steroidima. A brzina downstream i upstream kanala ka krajnjem korisniku zavisi od vise faktora...Edge je `data saobracaj GSM standarda` i za danasnje standardne je neupotrebljiv, ali kao sto rece bessivity za neke aplikacije ce uvek biti dovoljan, poput mail-a itd...

Nismo mi zaotali kao drzava na polju mobilne, tek par zemalja u svetu ima LTE, neke nemaju ni veliku pokrivenost 3g mrezama...

Skyfire: ...frekfencija...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
RavenG Hvala svima 17.12.2012. 23:42 #462307

broj poruka: 148
U principu ste svi po malo u pravu. Juce sam provalio sta je ali nisam stigao da napisem.
Slab je signal u stanu i cim krenem da se konektujem on sa HSDPA sam prebaci na EDGE i tu je protok bulja.
Kod zene to nije bio slucaj. Kada smo merili njen protok ona je bla na EDGE, ali odmah posle toga joj je prebacilo na H i protok razbija.
Ona ima Samsung a ja ZTE koji ima losiju antenu i losiji prijem u zatvorenoj prostoriji pa mi se gubi kvalitetan signal.
Inace u Zemun polju je ok signal. Ispred zgrade mi je pun HSDPA i roka do 3Mbps opusteno.
Naravno puna brzina je za 500 MB, a preko toga kada potrosim ide 64/32.
Hvala svima na misljenjima i komentarima.
Moj je jedini komentar da sve provajderske kuce moraju da se ozbiljno promene u smislu `skrivene` politike ka pretplatnicima inace ce vrlo brzo doci u situaciju da im neko dodje na salter i naj..e se keve nekoj salterusi (ni krivoj ni duznoj) kao u Mortal kombatu.
Pozdrav ljudi.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs