Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
IKOM INTERNET - PROBLEM
STRANA 1 OD 1
korica IKOM INTERNET - PROBLEM 09.12.2012. 10:59 T50658

status: user
broj poruka: 152
Ljudi pomagajte imam problem sledeci:

Uzeo sam internet kod Ikoma, paket 6mb, od njih sam dobio motorolin modem model SB5101N i imam D-link svicer koji mi deli internet na dva kompa.Problem je kad spojim drugi komp na svic ping se nenormalno ponasa za google ode oko 3000ms , kad jedan racunar radi bilo koji sve je normalno ping 15 ms.Ranije nisam imao problema sa switchem i njegov model je D-Link DES-1008D .Ako je neko imao slicna iskustva sa ovakmim problem zamolio bih za savet ili neko resenje ako postoji unapred hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
darkoc78 re: 09.12.2012. 12:35 #460367

broj poruka: 467
Moraces da nabavis/kupis ruter. Posto je uredjaj koji si dobio samo modem, ne mozes samo sa svicem da delis internet nego to moras da uradis sa ruterom.
Mortificat Re: 09.12.2012. 12:58 #460369

broj poruka: 3519
Imam pomenuti paket, 6Mbit + kablovska. Obzirom da koristimo tri računara, uzeo sam dodatni ruter. Ping je u nekim trenucima očajan, nekad normalan, opsega 15ms - pa do beskonačno. Ume da iznervira, ali za ova dva meseca koliko koristim paket ni jednom nije došlo do prekida, dok je kod Oriona ranije bila uobičajena praksa da posle 00h rešavaju tehničke probleme i mene lišavaju konekcije. Problem sa pingom je sveprisutan, pomiri se sa tim i nakon što kupiš ruter.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.youtube.com/watch?v=So6EZU4WjaA&feature=share

markopvict zakaci samo taj jedan problematican racunar direkt u motorolu 09.12.2012. 15:44 #460390

broj poruka: 4515
Ako i dalje bude ping 3000ms, verovatno je virus/malware....
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs