Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
ORION Wireless PROBLEM
STRANA 1 OD 1
kuvar ORION Wireless PROBLEM 06.12.2012. 22:09 T50615

status: user
broj poruka: 98
Pocetkom godine potpisao sam sa Orion provajderom ugovor na dve godine. Prvih 5 meseci sve je besprekorno funkcionisalo da bi se u proteklih par meseci stanje pogorsalo, skokovi pinga sa 5-10 na 500-1000 pa tako drzi 30-setak sekundi, pa padne opet na 5-10 i tako u krug. Zvao sam tehnicku podrsku i poslali mi terensku sluzbu i nisu uspeli da rese problem, jednostavno imam preslab signal koji se krece prema najboljoj baznoj stanici od -79 do -83. Zavlace me vec par meseci i kao videcemo da resimo problem ali nikako da se to dogodi. Sta me savetujete tj sta da uradim? Mislio sam jednostavno da prestanem da placam net i da predjem na drugog provajdera ali sta ce biti sa ugovorom? Da li mogu da me posle zeznu pa da popijem tuzbu. Pitao sam ih za raskid ugovora ali se ne izjasnjavaju konkretno povodom toga, kao u fazonu zabelezen je vas slucaj i sacekajte par dana, ali tako je vec 4 meseca....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 06.12.2012. 22:19 #459826

broj poruka: 3106

Orionov ugovor verovatno ima jedan clan isti kao telekom koji glasi: U slucaju prekida placa se 5000din na osnovu penala. Kod tebe mozda je drugacija cena.

ilicstefan Ključna reč je wireless 06.12.2012. 23:18 #459843

broj poruka: 1577
Naime taj novi wireless internet koji Orion prodaje je još u povoju, radi ali sa dosta bubica i začkoljica. Jednostavno tako je i tu ništa ne možeš ni ti a ni oni. Ustvari mogu oni ali sa par miliona nove opreme.

Inače možeš da raskineš ugovor ako ti je baš toliko nezgodno sa njima. To može kod svakog ugovora, ako ti se ne sviđa to ne znači da si sada zarobljen kod njih. Odeš u jedno od njihovih upatnih mesta i lepo kažeš da hoćeš da raskineš ugovor. Onda platiš tražiš migracioni kod ili MIK i odeš kod drugoga, naravno kod telekonja nemoj jer su oni ubedljivo najgori, secikese i lopovi, čuo sam samo negativne komentare o njima.

Takođe što ne bi sebi a i njima učinio uslugu i uzmeš lepo ADSL i onda stavi wireless ruter i to je to.

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

dzonihsv re: Ključna reč je wireless 06.12.2012. 23:43 #459848

broj poruka: 331
Nije to CDMA, već 5GHz (802.11n i 802.11a). Da čovek može da ima aDSL, sigurno bi bio na njemu, ne na WiFi-ju, tako da drugi pasus tvoje rečenice ne funkcioniše u ovom slučaju. Inače, WiFi radi ili ne radi kako treba. A može da se odradi da radi savšeno. Ujedno i je8eni CDMA posle 3 godina od puštanja u rad im ne radi kako treba.

Kod Oriona je problem što rade delimično pilićarski od prvog dana (od kad su prestali da budu Sezam, svaki odnos sa klijentima im je spušten 5 lestvica dola). Kupovali su postojeće WiSP provajdere i mrežu samo po potrebi sređivali.

Jedini moj savet jeste da lično odeš u poslovnicu i izložiš slučaj. Kaži da dolaziš ponovo za 5 dana, ako ti se niko ne javi povodom rešavanja problema, da raskineš ugovor.

https://www.panoramio.com/user/dzonihsv - moja galerija

markopvict Da ti kazem nesto iz druge ruke... 07.12.2012. 01:46 #459867

broj poruka: 4515
Brate, dace ti raskid ugovora bez penala ukoliko su normalna firma?! Nemas uslugu na zadovoljavajucem nivou, ne mogu da rese i to je to. Tebi takav pristup ne odgovara. Ukoliko ti kenjaju, kontaktiraj RATEL i oni ce da im proslede tvoju reklamaciju.

Generalno, taj ugovor koji si potpisao ih verovatno stiti, ali moje licno misljenje da im je kartica na mikrotik-u ili na tvom NanoStationu oslabila, posto si naveo da je to radilo, pa sad ne radi.
Jedini problem koji se desava na WiFi-u na 5Ghz je ometanje frekvencije. Oprema je inace skroz korektna.

P.S. da postoji opcija nekog drugog pristupa, verovatno ne bi bio na wifu, sto rece Dzoni.

:: Mreže/Internet/Security/Tutorijali - -> https://www.umrezen.in.rs :

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kuvar re: 07.12.2012. 09:18 #459890

broj poruka: 98

NanoStation su mi zamenili misleci da je to bio problem ali nije. Pre pola sata sam zvao coveka (terenska sluzba) koji je dolazio i menjao uredjaj i pitao sam ga sta mi je najbolje ciniti da se ne bi vidjali svake 2 nedelje i rekao mi je tj ponovio ili raskidaj ugovor ili zahtevaj da ti se postavi bazna stanica na tvoju gajbu, mozda bi mi to najvise odgovaralo posto bi dobio net za dz bez ogranicenja u brzini ali ne bi ni oni meni nista placali posto samo na tom principu rade i na tome se bazira ugovor o postavljanju baznih stanica. E da... naravno da imam mogucnosti tj kad puste net preko ove moje `ajkom` kablovske rado cu pobeci od ovih bezicnih tehnologija.......

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs