Podesavanje, namestanje, stelovanje, pojacavanje WI-FIa, antene, bilo cega, SAMO DA RADI!
STRANA 1 OD 1
MaliBaneBG
Podesavanje, namestanje, stelovanje, pojacavanje WI-FIa, antene, bilo cega, SAMO DA RADI!
08.11.2012. 23:50
T50120
status: user broj poruka: 487
Da krenem od pocetka. Imao sam onaj rozi Huawei modem od Telekoma. Kada je dosla potreba za wi-fiem kupio sam TP Link WRG-340G i u njega ubo modem pa sam imao mrezu. To je radilo donekle jer nije htelo na WAN i da ima razlicite IPjeve nego sam ubadao u LAN pa onda na svakom racunaru kucao poseban IP, DNSove i gateway... Onda sam presao na BOX na mt:su i dobio sam ovaj sranje crni modem. Nekadasnji Pirreli, sada ne znam kako se zove firma. U svakom slucaju antena je kao palac i ne dobacuje (ponekad jedva dobacujue) mi na drugi kraj stana gde mi treba za caletov racunar. Cale je krenuo da sizi nocas i sada sam povezao ponovo na isti fazon kao ranije, dao mu podesavanja i njemu je sljakalo...ali sada nece na svecinom laptopu...djavola pitaj sto ali nece. Konkretno me zanima - sta da uradim u podesavanjima samog rutera da bih izbegao ubacivanje podesavanja u racunar ili jos bolje - kako da pojacam signal sa ove mrtve antene?! Probao sam ono sa aluminijumskom folijom u parabolu okolo ali ne daje rezultate. Probacu ponovo ali sumnjam. Antenu mi se ne da da izvadim tako da kapiram da nije zamenljiva...pomagajte ako znate nesto. PoZdrav
Udji mu u podesavanja, promeni mu IP adresu umesto 192.168.1.1 na 10.10.1.1 restaruj ga, ukljuci telekomov ruter u WAN TP-Linka i to je to. Naravno, dalje slede sitna crevca oko wi-fi ja, naziv mreze, zastita itd.
Meni su IPijevi 192.168.1.1 za modem i 192.168.1.3 za TP-link...probacu ovo sto si rekao cim dodjem kuci, jebem li ga sad O.o ========== Kolac u tiganju?!?! NEMOGUCE!
Pomerio sam IP kao sto si mi rekao, sklonio podesvanja za gateway, IP itd. iz kompjutera i sada radi na sva tri racunara kako treba...sestri doduse mobilni nece da se nakaci na net ali kapiram da je to do moba, s obzirom da moj hoce xD Jos uvek mi ostaje nejasno sto torrent nece da mi tera punom brzinom s obzirom da je sve full forwardovano ali ajde...neka ide ovako pa sta sad. Hvala mnogo na pomoci. Jos jedno iskustvo pa sada znam malo vise o samom podesavanju... ========== Kolac u tiganju?!?! NEMOGUCE!
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.