Elem, imao sam (i imam jos do kraja meseca) u sreci i zdravlju u trenutnom stanu IKOM, koji, ako se izuzmu povremeni prekidi, i par problematicnih dana, uglavnom radise korektno. Paket 20/768 (internet, TV nisam ni koristio).
Na moj uzas, u zgradi u koju se useljavam od prvog (u Dzordza Vasingtona, blizu Palmoticeve), nije IKOM nego neki AVcom (http://avcom.rs) za koji prvi put u zivotu cujem. Ikom su ispali koretni sto se tice raskida ugovora.
I sad kao ajd rek`o da vidim sta AVcom nude, i bas su me obradovali - za cca 3000 din nude 8/256 paket... Ali ima u ponudi i neki home ethernet koji je sasvim u nivou Ikoma sa cenama. Al` ne lezi vraze, zovem tehnicku, pitam da li u toj zgradi pruzaju tu uslugu, kazu - ne. Pitam ima li informacija kad ce to moci - dobijem odgovor `kolege rade na tome`, u prevodu nikad, a mozda i kasnije, i zabole nas. Pokusam posle 16h da nazovem ponovo u nameri da malo pretim i trazim konkretniji odgovor, ali niko se ne javlja! Odem do poslovnice na adresi sa sajta, kad ono tamo stambena zgrada, a ni na jednom interfonu (od 40+) se ne pominje ovaj provajder. Poslao sam im i mail gde sam lepo, stalozeno, bez pretnji i sarkazma, zamolio da mi daju preciznije informacije o uvodjenju tog home etherneta, ali naravno odgovora jos uvek nema.
Sad vam je jasno da, bez obzira cak i da uvedu taj home ethernet jednog dana, sa ovim provajderom se plasim da ulazim u bilo kakav dil (pri tom su i skupi, jer se TV placa jos dodatno na one cene interneta, pa bi me sve izaslo bar 3500 din), jer mi deluju krajnje neozbiljno, i sta da radim ako mi crkne net popodne? Cekam do sutra?
Dodatni problem je sto je u mom stanu odjavljen telefon, tako da ako bih hteo ADSL kao neko najbezbolnije/najjednostavnije resenje, morao bih prvo da uzimam telefonski broj.
Ono sto bih verovatno uveo je Targo, kad stigne, ali na to ce da se ceka sigurno do leta, po mojoj proceni.
Razmatram KBC-ov bezicni, kao neku validnu alternativu, samo ne znam da li je dostupan u tom delu grada (kao sto rekoh, Dz. Vasingtona, blizu raskrsnice sa Palmoticevom). Jedino sto ne bih da ulecem u ugovor (za slucaj da stigne Targo), ali onda ce me kosta instalacija 9000 dinara. Mada nude neki popust, platis 4 meseca, dobijes 4, pa se to malo poravna....
Sve u svemu ono sto meni treba je internet koji je minimum 8/512, pozeljno makar 8/1 jer mi znaci taj upload, a po ceni oko 3000 din. mesecno. TV me u principu ne zanima, al nije zgoreg da imam mogucnost za nju. Net koristim za Skype-voice, World of Tanks, i naravno youtube/surf i torente, i bitno mi je da sve to dobro radi ne samo zbog mojih zivaca, nego i zbog posla (sem WoT :) )
Pitanja: 1) Da li iko ima iskustva sa ovim provajderom? 2) Koje su mi alternative: a) rizikovati sa ovim AVcom-om, ali bez ugovorne, pa mozda izgubiti par meseci zivaca b) ici na KBC bez ugovorne, ako je moguce c) ici na KBC sa godinu dana ugovornom, jer Targo nece stici mnogo pre isteka tog perioda d) uvoditi telefon i Telekom ADSL e) Telenorov 3G (koji sam vec koristio za potrebe seljakanja i ostao mi vec modem) f) nesto cetvrto (drugi wireless provider, itd).
Ja u svakom slucaju planiram da lobiram kod komsija za uvodjenje alternative, ali to nije nesto s cim mogu da racunam brzo. Izvinjavam se na malo duzem postu, al moram negde da se iskukam di me ljudi razumU.
Koristio sam ga godinama.Sa internetom nikad nisam imao problema.Čak sam uspeo da u zgradu/Cvijićeva ul/. uvedemo i home eternet koji radi više nego dobro/deklarisane brzine,nema padova u signalu, jer je digitalna veza nezavisna od kablovske tv.Kablovski TV je dobar-ništa posebno.Dosta kanala/ja sam gledao možda 5/.Tehnička podrška je super.Ako je i bilo porebe da dođu u zgradu da nešto urade sve je bilo u minut.Prekida je bilo retko a i kada se dogode trajali su do 1 sata jer su nešto radili na mreži.Kancelarije i servis im se nalaze u 27 Marta,odmah iza doma zdravlja u K.Danilovoj 12.To je visoki soliter iza zgrade doma zdravlja/ulaz je bočno gde je i ulaz u banku. I nema nikakav interfon.Imaju u prizemlju zgrade svoje prostorije .Naziv firma je istaknut krupnim slovima-crvene boje/. Nećeš se prevari ako se odlučiš za njih.I na osnovu mog iskustva/a do sada sam promenio i istovremeno koristi dva ili tri provajdera/mnogo su bolji od Ikoma. Pozdrav
OK, ja sam izgleda gledao 27. marta 36, a vidim sad da ima adresa i 27. marta 39, samo meni ne pade na pamet da pogledam preko puta. Jel sam ja to samo imao nesrecu da mi se teh. podrska ne javi posle 4? Da li su dostupni tokom ostatka dana? I koja je bila procedura za uvodjenje home etherneta, koliko treba moliti/cekati :) ? Ja samo sudim na osnovu prvog utiska, kad mi neko da onakav odgovor (bolje da je posteno rekla - ne znam, nego ono muljanje), ne ocekujem nista dobro. Mozda cu danas da prosetam do poslovnice pa da vidim. Nista me ne kosta ako vec kablove imam, da uzmem mesec-2 bez ugovorne obaveze, pa da isprobam, samo ne bih da zaglavljujem s neozbiljnim provajderima i gubim zivce (imao sam lose iskustvo sa Beotelom ranije, i neresiv tehnicki problem uprkos zaista predusretljivoj tehnickoj sluzbi, sto je zavrsilo mojim prelaskom na Ikom).
Tehnička podrška im radi ceo dan.Ali se pozivi za nju primaju na fiksne brojeve firme do 15H/nisam siguran/.Posle toga imaš broj mobilnog telefona teh.podrške.Sa odgovorima na majl ti je kao i sa mnogima u ovoj zemlji-ili odgovore posle par dana ili ne odgovore uopšte./Ja imam problem sa DIGI sat.tv.kojima sam poslao 4-5 emailova / i desetak puta telefonom kontaktirao/sa zahtevom za raskid ugovora i pitanjem gde da im pošaljem opremu,a oni se jednako ne javljaju.Boli ih ona stvar .Sve je to normalno u ovoj nenormalnoj državi.
ako nekog zanima, ajd dodacu nove informacije na ovu temu kako se situacija bude razvijala, sutra dolaze da provere tehnicke uslove za uvodjenje, posto do zgrade moze da se dovede optika. Alternativa mi je SBB, sto sam neki dan saznao, ali ostavicu da vidim da li moze da se uvede i ovo. Nista ne fali da ima izbora :)
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.