Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
da li je iko ikad video losiju internet konekciju?! :D
STRANA 1 OD 1
repsi da li je iko ikad video losiju internet konekciju?! :D 08.10.2012. 02:05 T47975

status: user
broj poruka: 1276
evo ljudi moji, da se pohvalim na chemu se radi ovih dana..

http://www.speedtest.net/result/2227491867.png

videli nekad neshto sporije? (uvazhavam i vidjeno na tv-u, internetu, ...)

Bio prinudjen na ovakvo `reshenje` jer nemam ni prebivaliste ni boraviste u Rvatima pa ne mogu nista pokrenut na svoju ruku..naime, rech je o t-mobile mobilnoj `3g` mrezhi.. dobro verovatno bi imao 3g sa vecim signalom, a i u polu podrumu sam pa se ne zhalim na konekciju :) Sutra se nadam da ce mi produzni usb, kojeg planiram da zakacim na prozor ili da provedem napolje, poboljsati signal/konekciju.

Jad, chemer i tuga..

`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.`
Mario Andretti
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blackwolf - - - - - 08.10.2012. 02:08 #446258

broj poruka: 1504
Šta hoćeš barem je brži od dial up-a :D
Black Wolf

JovanZ Re: - - - - - 08.10.2012. 02:26 #446259

broj poruka: 3008
Bilo, ne ponovilo se. :)

:: Šta hoćeš barem je brži od dial up-a :
:: Black Wolf
::
codeus ... 08.10.2012. 07:20 #446264

broj poruka: 4054

kaze ish proradio rapid ..sad navali kad imas PING veci od svih nas zbirno

Dexter013 @repsi 08.10.2012. 09:29 #446278

broj poruka: 17093
Koliko ti to placas?

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Razorman Re: da li je iko ikad video losiju internet konekciju?! :D 08.10.2012. 14:04 #446340

broj poruka: 1139
Nemas pokrivenost 3g mrezom tu gde se nalazis, u vecim gradovima leti taj net.

intel i7 920, intel 330 120gb ssd, 5870 CF,AR II E,corsair hx1000w,corsair h50, patriot viper 3x2gb ddr3, 2xf3 1tb, f4 2tb, wd 1tb,haf 932.

:: evo ljudi moji, da se pohvalim na chemu se radi ovih dana..
:: http://www.speedtest.net/result/2227491867.pn
:: videli nekad neshto sporije? (uvazhavam i vidjeno na tv-u, internetu, ...
:: Bio prinudjen na ovakvo `reshenje` jer nemam ni prebivaliste ni boraviste u Rvatima pa ne mogu nista pokrenut na svoju ruku..naime, rech je o t-mobile mobilnoj `3g` mrezhi.. dobro verovatno bi imao 3g sa vecim signalom, a i u polu podrumu sam pa se ne zhalim na konekciju :) Sutra se nadam da ce mi produzni usb, kojeg planiram da zakacim na prozor ili da provedem napolje, poboljsati signal/konekciju
:: Jad, chemer i tuga.
:: `If everything seems under control, you`re just not going fast enough.`
:: Mario Andretti
Neba Re: da li je iko ikad video losiju internet konekciju?! :D 08.10.2012. 14:31 #446342

broj poruka: 1197
Ako kupuješ produžni, kupi jednu cedeljku običnu sa metalnom mrežom. Probuši cedeljku na sredini i provuci modem kroz rupu tako da napraviš da liči na satelitski tanjir. Samo još skontaj iz kog pravca ti dolazi najjači signal i to je to. Ovom metodom sam rešio problem sa signalom u selu `bogu iza leđa`, gde mi inače živi bivša. Ubrzo su svi po selu počeli da koriste isti princip. Povećala se potražnja za cedeljkama drastično! :) U svakom slučaju je bolje nego golišav modem. Moja bivša je uspela da dobije ubrzanje sa prosečnih 10 KB/s na čini mi se 80 do 150 KB/s, nekad i više.

:: evo ljudi moji, da se pohvalim na chemu se radi ovih dana..
:: http://www.speedtest.net/result/2227491867.pn
:: videli nekad neshto sporije? (uvazhavam i vidjeno na tv-u, internetu, ...
:: Bio prinudjen na ovakvo `reshenje` jer nemam ni prebivaliste ni boraviste u Rvatima pa ne mogu nista pokrenut na svoju ruku..naime, rech je o t-mobile mobilnoj `3g` mrezhi.. dobro verovatno bi imao 3g sa vecim signalom, a i u polu podrumu sam pa se ne zhalim na konekciju :) Sutra se nadam da ce mi produzni usb, kojeg planiram da zakacim na prozor ili da provedem napolje, poboljsati signal/konekciju
:: Jad, chemer i tuga.
:: Mario Andretti
repsi re 08.10.2012. 17:14 #446367

@dexter

uzeo sam to sve bez potpisivanja ikakvog ugovora pa me je taj usb stick koshtao 30e + mesechna pretplata je oko 1150 din za 13gb protoka. Dobio sam i promociju kao do 1.12. imam 20tak tv kanala ali ne zhelim ni da pokusham to da probam sa ovakvim protokom..

@Razor

U Zagrebu sam i to na Savskoj cesti - jedna od glavnih ulica u zg-u.. nije to problem nego shto sam u podrumu verovatno jer je inace dobra pokrivenost 3g mrezom u ovoj eriji.

@Neba

da li to pomazhe i kod moje varijante sa usb stickom? Nemam antenicu koja vata signal nego obican taj stick njihov.. ma da bi mozda pomoglo i sticku.. imash neku sliku ili nesto da ja vidim kako to izgleda?

Interesuje me da li signal utice na to da li ce se aktivirati 3g ili ne? da li se sa recimo jednom ili 2 crtice signala mozhe aktivirati 3g ili je za to potreban jaci signal?

Da li bi gubio signal/protok sa recimo usb kabelom od 10m u odnosu na kabel od 2m? Da znam dal mogu ici na to da ga skroz izbacim napolje u dvorishte i tamo onda mora biti 3g-a..

Stick je Huawei E173.

Mario Andretti
Neba Re: re 08.10.2012. 18:02 #446375

broj poruka: 1197
Na usb stick modem se to i odnosi, i ponavljam u svakom slučaju je bolje nego golišav stick. Pun intended.

Za dužinu usb kabla ne znam da ti odgovorim.

Za EDGE, HSDPA ili kako već i/ili 3G uslov jeste jačina signala.

Da ne bude zabune pod cedaljkom podrazumevam ovo:

http://www.omnipromet.rs/pimg/10571.jpg

:: @Neba
:: da li to pomazhe i kod moje varijante sa usb stickom? Nemam antenicu koja vata signal nego obican taj stick njihov.. ma da bi mozda pomoglo i sticku.. imash neku sliku ili nesto da ja vidim kako to izgleda
solaja777 ... 08.10.2012. 18:58 #446389

broj poruka: 3277
Ni kod mene nista bolje, koristim mobilni, kad potrosim 50mb tek onda ode sve u honduras .)

http://www.speedtest.net/result/2228942417.png

Mada ja cekam na preseljenje tel.linije/adsl i iptv od 18 jula, telekom se josh nije pojavio da nadogradi vod i preseli usluge, ovog meseca istice potpisan ugovor od 24mes. pa im vracam svu opremu i odustajem o telekonja - nema smisla cekati...

Sta dalje videcu bash i nemam nekakav izbor kablovska ili neki mobilni telefon/uredjaj sa bar 50 -takgb mesecno...
Razorman Re: re 08.10.2012. 20:07 #446408

broj poruka: 1139
I ja sam u zg pa zato kazem, pa ako si podrumu logicno, ni telefonski signal ti nije jak onda a to je isto sve preko sim kartice...
edit: daj mi neki sajt ako ima bolji od njuskala za oglase za kompove, nov sam ovde pa ne znam nesto tipa pcberza ili benchmark.rs :)

intel i7 920, intel 330 120gb ssd, 5870 CF,AR II E,corsair hx1000w,corsair h50, patriot viper 3x2gb ddr3, 2xf3 1tb, f4 2tb, wd 1tb,haf 932.

:: @dexte
:: uzeo sam to sve bez potpisivanja ikakvog ugovora pa me je taj usb stick koshtao 30e + mesechna pretplata je oko 1150 din za 13gb protoka. Dobio sam i promociju kao do 1.12. imam 20tak tv kanala ali ne zhelim ni da pokusham to da probam sa ovakvim protokom.
:: @Razo
:: U Zagrebu sam i to na Savskoj cesti - jedna od glavnih ulica u zg-u.. nije to problem nego shto sam u podrumu verovatno jer je inace dobra pokrivenost 3g mrezom u ovoj eriji
:: @Neba
:: da li to pomazhe i kod moje varijante sa usb stickom? Nemam antenicu koja vata signal nego obican taj stick njihov.. ma da bi mozda pomoglo i sticku.. imash neku sliku ili nesto da ja vidim kako to izgleda
:: Interesuje me da li signal utice na to da li ce se aktivirati 3g ili ne? da li se sa recimo jednom ili 2 crtice signala mozhe aktivirati 3g ili je za to potreban jaci signal?
:: Da li bi gubio signal/protok sa recimo usb kabelom od 10m u odnosu na kabel od 2m? Da znam dal mogu ici na to da ga skroz izbacim napolje u dvorishte i tamo onda mora biti 3g-a.
:: Stick je Huawei E173.
:: Mario Andrett
gilopile Video&dozivio... 08.10.2012. 22:03 #446419

broj poruka: 9459
Ja godinama nisam ni mogao ni da otvorim https://www.speedtest, a kamoli da merim protok:), uzasan wireless provajder...pravo mucenje, redovno sam morao da prikopcavam dialup da bih otvorio postu i sl. Bio bih se zadovoljio i sa konstantnih 30kbps, a ne stucanje sa nekih 1mb koji sam placao.......

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

tortojed Za pocetak, umesto cediljke moze i aluminijumska folija iliti tkz. 08.10.2012. 23:09 #446434

broj poruka: 10998
``cokoladni papir`` (najlon presvucen metalom), koji ces omotati oko zavrsetka kabla na onom kraju na kojem je ``uboden`` modem.

http://goo.gl/h73UN

codeus ... 08.10.2012. 23:21 #446437

broj poruka: 4054

i mene ceka budzenje istog .. nekako mi je najlakse da rastavis modem .. ukloninis plastike i sam pcb+usbkabel ubacis u plasticnu flasu .. dodas koji hub sa eksternim napajanjem ukoliko je potrebno zbog duzine usb kabela .. razrezes limenku i dobijes lep sjajan aliminijum koji oblepis oko pola flase .. u visini gde je pcs .. i izbacis na kolovoz ! ili dignes sto vise mozes .. za shaku kuna

repsi re 10.10.2012. 01:07 #446648

hvala svim dobrim ljudima na savetima, upalilo je!

http://www.speedtest.net/result/2231875499.png

kad se uporedi sa onim u prvom postu ove teme je raj na zemlji :D

uzeo usb od 3 metra za 25 kunitja i metnuo ga u laboshku na prozor.. odma se aktivirao 3g samo mi josh nije skroz pun signal.. moze jos malo tu da se shtela al prezadovoljan sam kako ovo sada izgleda nakon teshkog ochaja na pochetku..

Ovako nesto: http://tinyurl.com/9hyge7l

@Razor

nisam ni ja bas previse upucen, gledam da ne pazarim nishta tu nego u Srbiji jer je dosta jeftinije, a ovde dobro dodje prodaja jer dobijesh vishe kesha..
Njuskalo ti dodje kao najbolji site za to uglavnom tj za sve.. a ovako imash Bug.hr i josh po koju stranicu.. Kad pretrazhujem onda gledam na nabava.net tamo imas sve sortirano po ceni.. ako te jos sta zanima javi se..

Mario Andretti
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs