Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Sum na vezi ADSL Telekom
STRANA 1 OD 1
ICEsd Sum na vezi ADSL Telekom 21.09.2012. 16:15 T47709

status: user
broj poruka: 2157

Pre mesec dana poceo je da mi pouca net, do tad je sve bilo ok.
Primetio sam da mi je SNR Margin Down/Up(dB) strsno los pre je bio oko 20/20, sad je kao na slici:

http://www.dodaj.rs/f/20/oY/4fAjRMTw/adsl.jpg

Inastalacija u kuci proverena i sve je ok.Probao trenutno sam stavio 2 adsl splitera, jedan je na ulazu u kucu i na njega su nakacene svi telefoni 3 kom., drugi je ispred ADSL ruter ( znaci iz 1 splitera ide u 2 Spliter pa u ruter ).

Ruter je: Huawei SmartAX MT882.

Dali postoji nacin da resim ovo bez cimanja tehnicke podrske ( ima da osedim dok ih dobijem i objasnim u cemu je problem )

P.S. Ne postoji nacin da direktno spojim ruter na liniju bez splitera, jer Telekom ima svoj prikljucak na krovu ( 2 zice ulaz, zasravljene na kleme, i 2 izlaze iz klema, stim sto su kleme u metalnom kucistu ) a poseban kabal sam vukao od rutera do korva.
Telefon ne krci i ne osecaju se nikakve smetnje na telefonu.

Imali pomoci, dali smem da ga Flesujem sa novim frimware nekim, imam user/pass za ppoe ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Ovo ti je greska 21.09.2012. 17:19 #443056

broj poruka: 4515
znaci iz 1 splitera ide u 2 Spliter pa u ruter

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
phoboskv Re: ... 21.09.2012. 17:22 #443058

broj poruka: 940
Slican problem sam i ja imao. Meni je telefon pravio problem. Kupio sam nov aparat i nema vise problema. Bilo je takodje povremenih prekida interneta.

Inace, isprobao sam sve zivo, zvao tehnicku podrsku i td. Probaj da iskljucis telefone, jedan po jedan, pa vidi (ako je do toga), koji ti pravi problem.

Meni je jos jedna stvar resavala problem. Doduse, vidim da ti imas 3 telefona. Ja imam jedan. Kad pukne net, ja podignem slusalicu, pa je spustim i onda izvucem kablic iz zida na 5 sec., vratim `u zid`. Nakon toga, za 20ak sec., internet proradi. Svaki put je uspevalo.
Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`

ICEsd re: 21.09.2012. 18:37 #443081

@markopvict Isto je sa 1 iili sa 2 spliitera isto radi.Probo sve kombinacije isti je signal.

Probacu da eliminisem 1 sumljiv telefon, mada mislim da nije to to.Inace kad pukne net modemu/ruteru treba 20 sec. da ponovo uspostvavi vecu sa Dslam-om.

offline71 re 21.09.2012. 18:47 #443084

broj poruka: 462
Imao isti problem,zvao tehničku podršku,došao njihov `majstor` jedva pronašao ruter :),da ne pominjem da nema ama baš nikakvog pojma šta je snr margin,a kamoli kakav uticaj ima na kvalitet veze.U razgovoru sa operaterom tehničke podrške ustanovljeno da je problem u parici do kuće,takođe u kući sve provereno,ali šta vredi kada ``majstor`` nema pojma.Trajalo jedno nedelju dana i kako je i počelo tako je i nestalo.Nikada pre i posle toga nije dolazilo do pucanja veze.Ja bih,na tvom mestu,ipak zvao tehničku podršku,valja će ti doći neko ko bar nešto zna.

P.S. znam da ti nisam od neke naročite pomoći,ali čisto da znaš moj slučaj,pa možda ti nešto i pomogne :)

ICEsd re 21.09.2012. 18:57 #443086

Otkacio telefon isto je.

Mora da je kod njih jer kad su meni poceli problemi tad su radili jedan od glavnih trgova u gradu gde prolaze sve zice ka mom delu grada.
vladapsd Re: re 21.09.2012. 19:10 #443087

broj poruka: 1009
Misliš na ove radove kojim useraše Dud?
Bolje da su vratili stare ploče koje su kvalitetnije iako su 25+ godina starije od ovog neravnog sranja sa otpada.
Izvinjavam se za Off ali upropastiše nam pola grada sa ovim`anatomskim`popločavanjem

:: Otkacio telefon isto je
::
:: Mora da je kod njih jer kad su meni poceli problemi tad su radili jedan od glavnih trgova u gradu gde prolaze sve zice ka mom delu grada.
sSHarK Re: Sum na vezi ADSL Telekom 21.09.2012. 21:15 #443113

broj poruka: 990

Zovi teh. podrshku, mada mislim da 1 od spliNtera zeza, a riknjavaju samo tako...

@vladasd: Pranje para je najbolje placen posao, za par god. o5 ce rovaroti, stara fora...

i5-3570K | P8Z77-V | TridentX | Vertex4+EZRX | AX750 | Stryker | U2311H -> U2713HM | G15+G9 | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd Re: Re: re 21.09.2012. 21:55 #443127

Pitanje je dali smem da ubacim firmware sa nekog drugog operatera npr. nekog nemackog ili danskog koji deli iste ove rutere u svoje ADSL pakete?

Posto ovaj Telekomov firmware nema nista u sebi totalno osakacen ima samo route mod za lan i nista vise a i ATM Connection nemaju.

Ma mi smo BETONIRANI grad kad vidis drvo odusevis se a kamoli neki park.

:: Misliš na ove radove kojim useraše Dud
:: Bolje da su vratili stare ploče koje su kvalitetnije iako su 25+ godina starije od ovog neravnog sranja sa otpada
:: Izvinjavam se za Off ali upropastiše nam pola grada sa ovim`anatomskim`popločavanje
:: :: Otkacio telefon isto je
:: ::
:: ::
:: :: Mora da je kod njih jer kad su meni poceli problemi tad su radili jedan od glavnih trgova u gradu gde prolaze sve zice ka mom delu grada.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs