Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Problem sa mesanjem interneta
STRANA 1 OD 1
dax990 Problem sa mesanjem interneta 14.09.2012. 23:31 T47601

status: user
broj poruka: 11
Imam 2 rutera koja su zakacena na isti AP odnosno mog provajdera.I oba vuku po 1 mb ,i to do nekle radi kako treba ali imam problema kada oba rutera povezem na jedan racunar.Da pojasnim obe mreze bi koristio zasebno (jednu na win7 a drugu na virtualnom windows Xp) Radio sam i interface metric na win7 ali bezupesno,uvek neka mreza preovladava i obicno mi zakoci download na win 7 dok na virtualnom Xp-u radi normalno.Ako moze neka pomoc unapred hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ma3x cccc 15.09.2012. 00:55 #441449

broj poruka: 223

Ako si radio metric kao sto kazes, onda ces znati da si sam sebi dao odgovor - PREOVLADAVA mreza na kojoj imas bolju prohodnost. I tu nema dalje price.
dax990 problem stoji 15.09.2012. 01:04 #441451

Pa u tome i jeste problem sto ja podesim metric na zeljenoj lan kartici da ona ima prvenstvo na glavnom operativnom sistemu (win7) ali jednostavno nece da funkcionise ili poradi malo pa se opet izmesaju mreze odnosno internet zabaguje na win 7 dok na wirtualnom XP radi normalno.
Ma3x ....... 15.09.2012. 02:06 #441456

broj poruka: 223
Ili se ne kapiramo, ili je neko lud - ti mozes da podesis to kako hoces, pa taman ga setovao preko hotbirda ako si genije - metric prati statistiku, gadja brzu mrezu, a zaboravljas da W7 APSOLUTNO DRUGACIJE KAPIRA TOPOLOGIJU TJ. NACIN FUNKCIONISANJA MREZNIH PROTOKOLA. Tj., ne mere jedno sa drugim....
dax990 911 15.09.2012. 03:28 #441459

Moraces da mi pojasnis malo tu topologiju jer nisam ekspert za mreze podesio sam onako kako sam nasao na netu.Meni u stvari treba samo jedna mreza na win 7 znaci kad bih mogao tu drugu mrezu nekako da blokiram ali da je mogu koristiti na virtualni Xp.To meni treba samo jedna mreza a ne da mi se menjaju mreze medjusobno.
xenox BML GA 15.09.2012. 07:26 #441468

broj poruka: 1400
Prvo se nadam da je virtuelni LAN u Bridge a ne nekom NAT modu...
Principijelno bi trebalo da funkcionise, ali winblows 7 nesto ne koristim...
Sta koristis za virtuelizaciju - VirtualBox, VMWare... M$?

Probaj da dodas jos jednu mreznjacu u win7 kantu pa nju daj virtuelnoj masini a da je uopste ne konfigurises u win7.

Asus P8H67-M, i5 3570
4x4GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

dax990 zz 15.09.2012. 16:20 #441540

Ja na kompu imam 2 lan kartice znaci zasebne mreze.Koristim Vmware a sad koristio sam i bridge i nat mod ali znamm da mi je samo sa jednim radilo.U principu mene win xp ne zeza jer sam uspeo da serujem drugu lan karticu i to funkcionise ali me na win 7 zeza odnosno mesaju se mreze.
dax990 zz2 18.09.2012. 20:19 #442236

Znaci ne znate kako da ovo izvedem ili ne kapirate sta pisem?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs