Pozdrav,hoću da namestim vaj faj na SBB internet imam ruter koji je podešen na ADSL koji mi je dao ćale sada kako da namestim da mi radi na kablovskom kako šta treba da povežem i resetujem?
Posle samo udji u podesavanja rutera i namesti sifru za WiFi, ako nista nije dirano, prvi put se ulazi sa admin-admin (username i pass), posle namesti sta hoces.
:: Sbb modem ukljuci u wan tp linka upali modem pa ruter i vozi :: F650GS Daka :: ::
Udji u podesavanje rutera i klikni na `reset to default`. Ugasi komjuter, SBB modem i ruter. Pa upali onda sve kako ti je rekao VMARC, i trebalo bi da radi.
@Mikishon89 Pa ako si povezao komjuter sa ruterom mora da mozes da udjes, pod uslovom da znas lozinku i ime korisnika, a to je obicno admin/admin ako tvoj cale nije menjao.
Ukucas: 192.168.1.1, pa kliknes enter. Izbaci poruku da uneses ime korisnika i lozinku. Ako niko nista nije menjao ili ako je resetovan ruter, kucas u prvom polju admin i u drugom admin i kliknes OK.
Jesi probao ovo sto je napisao VMARC? Da resetujes pozadi na dugme?
Uspeo sam da uđem u podešavanja za ruter ali veza radi pet sekundi i pukne stavio sam uzernejm ali kažem neće da radi. Mogu li ja da odnesem ruter u SBB da mi oni to tamo nameste da se nepatim pošto vidim da nema kraja ovom kecanju??
iz modema utp u wan port (plavi ulaz), iz rutera, jednog od ona 4 zuta ide u komp. resetuj oba ure]aja, modem i ruter i pristupi ruteru sa 192.168.0.1 , user i pass admin, quick setup, next, dunamic ip, next, yes im connected bla bla next, wireles network name upisi sta oces, setuj wpa2 persona, i ubaci pass min 8 karaktera. Next, finis, reboot. Ako ne radi reset modema i rutera i to je to.
Moja tetka je po ovom uputstvu podesila istu ruter, nema sanse da ne radi.
ruter+SBB i radi WIFI. Proveri da li gresis prilikom podesavanja. Naime, kada ubacis CD sa podesavanjima, i pita te koju konekciju da izaberes, nemoj izabrati PPOe-to je za ADSL i prva je na listi, vec izaberi jednu od druge 2 opcije - Dinamicka ili staticka adresa. Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
Ti si gore naveo da ti ne radi cak ni obican kablovski net, sto znaci da ne mozes PC-jem da odes na net povezan preko utp kabla. Sta tebi sada ne radi? WiFi, net preko kabla, ili i jedno i drugo?
Podesavanje WiFi... za to ti stvarno ne treba nikakav CD, cak ni bilo kakvo iskustvo, udjes u podesavanje rutera i pod opcijom Wireless izaberes sigurnosni protokol, sifru i da tako kazem ime WiFi komponente rutera (SSID)... bar sam ja tako podesio moj ruter, TP Link ruter na poslu, isti takav kod jednog druga, Huawei IPTV ruter kod drugara, kablovski Pirelli ruter kod prijatelja,...
Pre bilo kakvog podesavanja, resetujes sve, ugasis, upalis, pa krenes da radis.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.