Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
QoS Setting - ReinkJet WR720
STRANA 1 OD 1
gilopile QoS Setting - ReinkJet WR720 09.09.2012. 09:02 T47496

status: user
broj poruka: 9459
Evo ovako drugari,

Posedujem ovaj ubogi router koji je vezan na mikrotik RB i preko njega sam razdelio net. Na njega se kace tri racunara putem WiFi-a i ja bih na jednom da ogranicim protok, ali ne ide mi od ruke. Sve bi bilo ok da moze preko MAC-a, ali je ovde preko IP-a pa mi bas i nije jasno kako i sta da uradim i da li je uopste moguce ograniciti korisnika koji je zakacen preko wireless-a na ovaj krs od rutera. Sve bih ja to lepo resio preko mikrotik-a ali trenutno nemam jos jednu wireless karticu za njega, jer je sa jednom nakacen na wiFi provajdera...pa dok se ne snadjem za neku CM9, mozda ima resenje...

Sta mi je ciniti i da li je uopste moguce i kako ograniciti protok korisniku sa oviom kanturinom? Mogla bi i opcija da ga postavim kao CLIENT AP i nakacim na provajdera, a MT routerboard da koristim za baznu stanicu i resim se bede, ali ako moze ovako, bilo bi ok da se ne pentram sada...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Antimatery A jel imas? 09.09.2012. 18:57 #440286

broj poruka: 997
Imas AP mod na tom ruteru, pa ga zakaci na switch i preko Mikrotika ogranici...

Sve je relativno !!!

offline71 re 11.09.2012. 16:41 #440658

broj poruka: 462
Iz mikrotika lan kabl u lan port tog rutera,isključi dhcp na njemu,mikrotik će ti dodeliti ip adrese korisnika koji se kače wireless-om na taj ruter,dalje znaš i sam simple queue...:)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs