hteo bih da probam FlatHome L paket (24576/2048), pa ako je neko uzimao i ako bi bio ljubazan da podeli svoje iskustvo sa ovom konekcijom bio bih mu jako zahvalan :)
Moj ortak u kraju ima taj paket i radi mu ok. Ja imam FlatHome 16 Mb/s (16384/1536), isto no problem. Ne znam tacno na kakva iskustva mislis. Kod SBB-a uvek dobijes min 95% deklarisane brzine i retko imaju bilo kake prekide signala (bar u mom kraju). O tehnickoj podrsci sve najbolje. Skoro sam zvao tehnicku podrsku da ih pitam nesto za D3 digitalni risiver, pa sam morao dugo da cekam na operatora, i ja prekinem vezu. Kad oni zovu na moj fiksni posle 5 min i kazu : `Vidimo da ste zvali sa ovog broja, kako mozemo da Vam pomognemo?`
Ja samo sto nisam pao sa stolice, ladno su videli da sam zvao, cekao sam 1.5min na operatora i prekinuo vezu, pa oni mene pozvali da vide u cemu je problem... stvarno svaka im cast.
:: hteo bih da probam FlatHome L paket (24576/2048), pa ako je neko uzimao i ako bi bio ljubazan da podeli svoje iskustvo sa ovom konekcijom bio bih mu jako zahvalan :)
Ja sam kod Novog Groblja(Zvezdara) mi imamo problema prosecno jednom u 2-3 meseca.
Obicno su kratkotrajni ali ih ima. U sustini pojavili su se kad su prosle godine dramaticno poceli da povecavaju brzinu, do tad je sve radilo bez problema. Sto se tice paketa brzina i cena su dobri pogotovu kad se uzme na neki duzi period, postoje mogucnosti privremenog(trajnog) povecanja uploada sto je korisno ako hoces da nesto radis od kuce, a i sam sam to koristio.
U sustini kvalitet je manje vise isti kao kod ADSL sa tim sto nema skrivenih nedostataka kao ADSL. Kod ADSL-a imas fiksno ~15% smanjenu brzinu u odnosu na placenu, moguce limitiranje brzine ako linija `nema tehnickih mogucnosti` i sl.
:: Moj ortak u kraju ima taj paket i radi mu ok :: Ja imam FlatHome 16 Mb/s (16384/1536), isto no problem :: Ne znam tacno na kakva iskustva mislis. Kod SBB-a uvek dobijes min 95% deklarisane brzine i retko imaju bilo kake prekide signala (bar u mom kraju). O tehnickoj podrsci sve najbolje :: Skoro sam zvao tehnicku podrsku da ih pitam nesto za D3 digitalni risiver, pa sam morao dugo da cekam na operatora, i ja prekinem vezu. Kad oni zovu na moj fiksni posle 5 min i kazu : `Vidimo da ste zvali sa ovog broja, kako mozemo da Vam pomognemo? :: :: Ja samo sto nisam pao sa stolice, ladno su videli da sam zvao, cekao sam 1.5min na operatora i prekinuo vezu, pa oni mene pozvali da vide u cemu je problem... stvarno svaka im cast :: ..isti slucaj sam i ja imao sa podrskom,super su ali....ovi novi D3 risiveri im nisu ni za k...c,izgleda da im je Sorosh uvalio bofl robu 3 klase posto risiveri rade kako oni hoce: ne daju najavu programa,preko HDMI-a cesto nema video signala,a cuje se ton,sat pobrljavi iz cista mira, kad ih ukljucujes moras da verglas daljinac kao kola,pa ako nece onda restart....uzas. Da se razumemo, SBB-ov net je najbolji za sad,retko kad puca,brzine su stabilne,a mislim da ce morati i brzinu po paketu da povecaju jer vidim da RadijusVektor ima duplu brzinu za slicne pare. A da, imamo i HD Bastilju, tako da sve u svemu, ok su ::
Taj D3 HD Risiver radi veoma cudno preko HDMI kabla, kao da ima svoju dusu Malo ovako, malo onako i greje nenormalno mnogo - to me je najvise i zabrinulo.
U pitanju je Cisco 4398DVB, zadnjih dana radi ok, ali se i dalje nenormalno greje, kazu iz tehnicke podrske da je ta serija risivera takva i da ne brinem nista.
Drugo nemam sta da ima zamerim, po meni su jedna od retkih korektnih firmi.
:: Ja sam kod Novog Groblja(Zvezdara) mi imamo problema prosecno jednom u 2-3 meseca. :: :: Obicno su kratkotrajni ali ih ima. U sustini pojavili su se kad su prosle godine dramaticno poceli da povecavaju brzinu, do tad je sve radilo bez problema. Sto se tice paketa brzina i cena su dobri pogotovu kad se uzme na neki duzi period, postoje mogucnosti privremenog(trajnog) povecanja uploada sto je korisno ako hoces da nesto radis od kuce, a i sam sam to koristio :: :: U sustini kvalitet je manje vise isti kao kod ADSL sa tim sto nema skrivenih nedostataka kao ADSL. Kod ADSL-a imas fiksno ~15% smanjenu brzinu u odnosu na placenu, moguce limitiranje brzine ako linija `nema tehnickih mogucnosti` i sl :: :: :: :: pa gde bash kod novog groblja >_> i ja sam tamo xD probacu pa shta bude :)
... kad sam ziveo na Dusanovcu, mrezu su ravlacili preko dimnjaka od kuce do kuce, tehnicka podrska je bila uzas, itd... Poslednjih 5 godina sam na Bezanijskoj kosi i prvih godinu - dve nisu bili bas najsjajniji, bilo je prekida u netu, pa i tv-u, pa je znalo da prodje i dve nedelje dok ih namolis da dodju da srede...
Medjutim, vec dve - tri zadnje godine je potpuno druga prica. Mrezu su ocigledno sredili, u Sarajevskoj imam net i u firmi i ovde na Bez Kosi Mix S i stvarno ne pamtim kad sam zadnji put imao veci problem. Cak sam prosle godine ja ``sredio`` modem, zamenili su ga ``no questions asked``, nesto kasnije i daljinac za D3 isto... Mnogo su azurniji i ljubazniji u tehnickoj podrsci... Jednostavno ne lice na onaj SBB od pre 5, 6, 7 godina i stvarno mi je drago zbog toga...
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Asus 6870, Kingston 96GB V100+, WD 1002FAEX + WD 1001FALS + WD 10EARS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Dell 2412M
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.