Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Alergican na wifi.
STRANA 1 OD 1
alexi Alergican na wifi. 01.09.2012. 19:07 T47385

status: user
broj poruka: 677
Drugari,

kao sto sam naziv teme kaze, ne podnosim bilo kakvu konekciju preko WiFi-a, bilo da je to WiFi internet 2.4ghz, 5ghz ili sada, silom prilika, adsl wifi ruter + wifi kartica.
Naime, do sada sam bio povezan lanom i sve je radilo besprekorno. Nazalost nemam mogucnosti da se vratim na kabl jer je upravo instaliran laminat sto naravno znaci da nemam kuda da provucem isti. A i zaista me mrzi da telefonski kabl spustam sa tavana, busim zidove i ostalo, posle krecenja, gletovanja i laminata. : D

Ruter je standardni TPLINK W8901G. Wifi kartica je TL-WN350GD, interna. Sve radi ok za sada, ne vidim razliku izmedju konekcije kablom i sadasnje konekcije. Bar ne u prvih 2h od kako je ovo povezivanje odradjeno. Izvlacim max brzinu UL/DL, ping ~10ms iako sam signal nije najjaci.
Ne znam ni sam zasto pisem sve ovo, mislim da samo zelim da pitam sledece:

Koliko zapravo verujete ovakvim konekcijama kada je gubljenje paketa, online gaming (konkretno Dota 2 i samo ista) i sam download via torrent u pitanju?
Hvala Vam unapred na odgovorima! : )

My sword can cut through armor and still cut a tomato.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alexi Zaboravih jos jednu stvar. 01.09.2012. 19:48 #438815

Kapiram da su ova dva uredjaja za osnovnu kucnu upotrebu ali mi je zaista bitno da konekcija bude pouzdana u svakom trenutku - pikam turnirski Dota 2 pa ne bih smeo sebi da priustim bilo kakve bagove u konekciji. Koja dva uredjaja bi ste mi preporucili da uparim, ukoliko mislite da je w8901G preslab za tako nesto?

Hvala jos jednom!

MaliAbner Kako bre nemas gde da provuces gajtane... 01.09.2012. 21:31 #438828

broj poruka: 7769
Pa zar nije izmedju zida i laminata nekih 5-10MM tako da moze da prodje i strujni kabel a ne samo taj ubogi LAN...

Bar sam ja tako uradio sa mreznim kabelom za klince i njihovu sobu...

Mada sam i ja resio da predjem na bezicno kad (ako) se vratim u otecestvo...

Tomato Republic Of Serbia !!!

markozutic re 01.09.2012. 23:39 #438842

broj poruka: 1463
pa pinguj gugl i tako te gluposti i videćeš da li ti je i koliko stabilna konekcija.

ja sam jedno vreme (godinu dana) pozajmljivao internet od komšija iznad mene i konekcija je bila 100%, preko laptop wifi kartice i ping sa guglom mi je bio jako mali, tipa 30 -50 MS, igrao sam cod4 bez problema i na našim serverima imao skoro najmanji ping, što me čudi jer su komšije imale ADSL konekciju .D
tako da ne bi trebalo da imaš problema sa wifi konekcijom. Gledaj da je samo zaključaš na WPA2 ako imaš neki komšiluk .P

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro

eVGABandit EVGA Killer Xeno 02.09.2012. 00:05 #438844

broj poruka: 409
Hteo sam da pitam sta je ovo:

http://www.evga.com/articles/00467/

Jel to za Internet i Igranje preko neta.

i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW- 5870 2GB- KHX1600 2x2GB
CORSAIR Force GT120-Kingston V+64GB-WD500AAKS - Seasonic X-750-
CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C310
EVGA NEX1500W Classified http://i.imgur.com/54iTG.png

sakall Ako... 02.09.2012. 02:17 #438854

broj poruka: 101
do sada nisi shvatio svrhu wifi povezivanja a i dalje ides tom parolom`alergican` onda je najbolje da malo sednes,otvoris google i procitas o tome.U Beogradu imas gomilu wifi mreza koje savrseno funkcionisu (bgwireless) i mozes iz toga da izvuces jednu divnu pouku u nbaravno promenis nacin razmisljanja sto se tehnologije tice

alexi Druze... 02.09.2012. 09:55 #438871

Sve sto sam gore izneo je moje misljenje, koje sam izgradio prethodnim iskustvima sa istom tom tehnologijom. Da li je to wifi pilicarski provajder ili bilo sta nije bitno sada. Ja razumem da je tehnologija kao tehnologija sasvim u redu ali ne sa opremom koju ja trenutno posedujem.

Posle jednog dana testiranja poludeo sam - gubljenje paketa i lag u Dota 2 me je naterao na odluku da ili busim zidove ili da, buduci da u jednom delu mora preci poprecno preko sobe do rutera, kupim minimalni prag kroz koji bih ga provukao.

Prvenstveno sam mislio da budzim nesto, ovoga tipa:

http://alturl.com/exc36

Ali ne mislim da bi mi resio problem sa lagom, jer koliko sam shvatio sam ruter/kartica na trenutke gubi prenos signala usled cega dolazi do totalnog prekida u konekciji. Ne mogu sebi da priustim trenutno novi trosak u vidu fensi rutera i kartice, to je to.

Hvala Vam svima na pomoci i odgovorima, narodski receno - ne moz` to bez kabla! : )

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs