Imam telekom adsl i iptv pod ugovorenom sam obavezom do kraja oktobra 2012 god...
Posto sam promenio lokaciju stanovanja trazio sam preseljenje telefonske linije , adsl, iptv, na novu adresu gde je potrebna nadogradnja telefonskog voda...
Zahtev za preseljenje podneo sam 18 jula 2012 god..., sve usluge su stopirane ali niko ne dolazi da odradi telefonski vod do kuce, zvao sam poslovnicu da se raspitam kada su u mogucnosti da odrade navedene usluge - odgovor je bio sledeci: `da za takav zahtev nema vremenskog ogranicenja`
Kako nisam zadovoljan ovakvim odnosom zeleo bih da vratim adsl i iptv ali ne zelim da platim ostatak duga jer prikljucak nisu realizovali !!!
Pitanje : postoji li uopste vremenski rok koji obavezuje telekom da uspostavi liniju i koji je krajnji limit cekanja stranke 2-3meseca??? da li mogu traziti totalni raskid ugovora koga oni nisu ispostovali?
Ako zelis da ga raskines ranije, moras da platis sve pretplate do tog dana. Ako ne zelis da platis, moraces da cekas istek postojeceg ugovora. Ukoliko ti u medjuvremenu puste uslugu na novoj lokaciji, nastavljas da placas kao i do sada, opet do isteka ugovora.
Po tome sto su rekli iz telekoma mogu da me prikljuce i za 10 godina a ja treba da ih cekam ko ozeblo sunce bez telefona,neta,blablabla...( i josh sam im ja duzan...
znaci treba da sacekam kraj oktobra(tad istice ugovor) i ako gospoda iz telekoma ne realizuju prikljucak onda vracam opremu bez da platim ista od onog sto oni nisu realizovali ??? naravno u tom slucaju mi ne treba ni telefon - izesh takvu uslugu...
Tako je. A ti bez telefonske linije svakako ne mozes imati adsl, tako da si im u dzepu... Ugovori... Ugovori... Kada se potpisuju, citaju se samo benificije, retko ko cita sitna slova... F650GS Dakar
:: Po tome sto su rekli iz telekoma mogu da me prikljuce i za 10 godina a ja treba da ih cekam ko ozeblo sunce bez telefona,neta,blablabla...( i josh sam im ja duzan.. :: :: znaci treba da sacekam kraj oktobra(tad istice ugovor) i ako gospoda iz telekoma ne realizuju prikljucak onda vracam opremu bez da platim ista od onog sto oni nisu realizovali ??? naravno u tom slucaju mi ne treba ni telefon - izesh takvu uslugu.. :: :: ::
1. Prijavis se drugom operateru koji nije vezan za telekomove usluge i infrastrukturu, da on postavi svoje uredjaje (internet,tv,tel), bilo kablovski, bilo satelitski ili kako vec nadjes :), krenes da koristis usluge drugog operatera, a telekomu, uveo ili ne, raskidas adsl i openiptv u oktobru, na dan isteka ugovora. telefon mozes a i ne moras zadrzati, to je na tebi. Naravno, ugovor potpisujes tek nakon realizovanog uvodjenja celog sistema, kako bi osigurao `kvalitet` i testirao mesec-dva usluge novog operatera. Ako u probnom periodu nesto ne funkcionise, raskidas tj odbijas ugovor i prelazis na opciju 2:
2. sacekas da ti uvedu tel liniju i do tad koristis alternativne nacine za net, tel, i tv. a pretpostavljam da to znaci i da treba da se i dobro iscimas ili ispruzis da bi ubrzao telekom da ti sredi paricu...
3. snalazis se na alternativne nacine - komsiji ponudis varijantu sa wifi modemom da delite racun ili tako nesto, za tel imas mobilni, a tv... prestani da gledas preko tv i predji na net-tv ili nabavi antenu... .)
ps. ako u medjuvremenu uvedes novog operatera i telekom uvede svoj, onda do oktobra (realno nije moguce pre recimo kraja septembra) imas dupli racun taj jedan mesec - i jedne i druge, pa onda izaberes koga ces.
Krajnje idiotska situacija... Meni su ovde u kuala lumpuru prebacili tacnije dali novi broj za dva dana od podnosenj zahteva za preseljenje telefonskog broja i adsl-a... To sto rade u srpskom leleko.u je krajnje neprofesionalno i pokvareno... privatizovali su sve i sami zaposleni muzu korisnike firme... Ej bre pa me.i su uveli fiksnu liniju u pustinji peru-a dan posle podnosenja zahteva za fiksnom linijom koj mi je trebala samo i iskljucivo za internet...
inace poslednjih nedelja me ubise sa ponudom za optickim internetom jma jedno tri cetiri firme koje nude optiku 20mbit+iptv za 45-50€ mesecno...
Ej srbijo medju sljivama...
Ja im ne bih platio ni dinar dok ne prebace liniju... jesi ti potpisao ugovor na dve godine ali su se i oni obavezali da pruze odredjene usluge za pare koje placas.
Nije Sunce ozeblo, nego si ti ozebao (pa cekas da izgreje).
01.09.2012. 14:38
status: user broj poruka: 10998
``Cekam, kao (sto) ozebao (ceka) Sunce``.
Meni je prosao ugovoreni rok (4 Mbps, bez IPTV-ja) i nameravam da se prebacim na SBB. Ali, to cu realizovati tek onda kada SBB predje na ``optiku`` i smanji razliku izmedju brzine upload-a i download-a...
najgore je to sto su meni usluge zamrznute i cekaju na postavku kabla do kuce-tako da ne znam ima li ikakve veze sto ugovor istice oktobra? U lelekomu kazu pustice 2-gog -sutra-ja ih pitam kako kad nema kabla-a oni pa to je do tehnicke sluzbe i da idem u poslovnicu da uputim prigovor.
Telekom i dalje nije doveo telefonski prokljucak do kuce(zahtev od 18.VII 2012), juce 22.X 2012 istece ugovor ADSL/IPTV, danas 23.X 2012 odoh u poslovnicu telekoma, odneo sam adsl modem i iptv uredjaj, napisao molbu za raskid iptv/adsl usluge kao i odustajanja od premestanja telefonskih usluga tj. NE ZELIM VISE TELEKOMOVE USLUGE PA NI FIXNI TELEFON !!!
Receno je da ce to biti malo teze i da ce me zvati- izgleda da hoce josh malo da me jashu ali ne, ne ,ne.... dovidjons!!!
Odrzali obecanje i zvali iz telekoma ali sa drugacijom pricom: izvinuli su se , rekli da sam u pravu, da je do njih greska i da zele i dalje da budem njihov korisnik. Najzanimljiviji deo je gde kazu da im javim kad sam slobodan oni ce doci i sve postaviti ...
Samo sam im se zahvalio na pozivu i rekao da se nisam predomislio...
:: Telekom i dalje nije doveo telefonski prokljucak do kuce(zahtev od 18.VII 2012), juce 22.X 2012 istece ugovor ADSL/IPTV, danas 23.X 2012 odoh u poslovnicu telekoma, odneo sam adsl modem i iptv uredjaj, napisao molbu za raskid iptv/adsl usluge kao i odustajanja od premestanja telefonskih usluga tj. NE ZELIM VISE TELEKOMOVE USLUGE PA NI FIXNI TELEFON !! :: :: Receno je da ce to biti malo teze i da ce me zvati- izgleda da hoce josh malo da me jashu ali ne, ne ,ne.... dovidjons!! :: ::
Pojavio se telekom da postavi telefonsku liniju !!! Alo bre ne treba!!! Posle par sati zovu iz telekoma kazu da im dugujem nekih 8000din jer su usluge mirovale a ja odustao od seobe prikljucka...
Rekoh gde ste vi tri meseca, ugovor je istekao vi se pojavilii niste tako da me slobodno tuzite, caos!!!
apsolutno nista ne dugujem od navedenog potrazivanja od strane telekoma , iziskivalo je : dobre zivce, par puta odlazenja u njihovu poslovnicu gde sam pisao ljubavna pisma telekomu... Veoma je vazno da se zna kad ste bili kao i brojeve urgencija ukoliko ih ulazete , sve to lepo srocite na papir + njihov ugovor koji nije ispostovan... Sa pojasnjenjem da nemam nameru placati ono sto nije realizovano !
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.