Fotografije koje ilustruju kvalitet IPTV i IPTV HD su groblje. Na
13.08.2012. 23:46
status: user broj poruka: 10998
osnovu toga, ne moze se zakljuciti nista. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - off-topic: pre 3 dana stigao mi je racun za ADSL (4Mbps) i (fiksni) telefon - dinara 2270. Telekom Srbija. Proslog meseca - 1800. Nikakve najave poskupljenja nije bilo (stavka ``fix telefon`` nije poskupela, ostala je na oko 450 dinara).
ma verovatno ti izisla neka akcija kod TS, pa si sad u punoj ceni.
13.08.2012. 23:56
status: user broj poruka: 4515
Sto se tice Targa, ja iskreno jedva cekam da vidim sta ce to da bude. Zavlace sa datumom pocetka rada... Sto se tice slika i cena, bolje ista nego nista :)
Cene su OK. Lose je sto mora ugovorna obaveza. Ali uz neki test period, moze da prodje sa cenom, ako budu stabilni.
:: Gde li si samo pročitao da slike ilustruju kvalitet. To je samo informativnog karaktera :: Opet ti nVidia muti sliku, pa pogrešno čitaš. :: :: Što se tiče cenaovnika, više je nego korektan kada se pogledaju ponuđene brzine :: :: :: ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass :: ::
Cene su im vrloooo povoljne (a minimum ponude - 10/5Gbps!).
14.08.2012. 00:09
status: user broj poruka: 10998
Hvala markopvict-u - podsetio si me da sam se ``vozio`` u promotivnom periodu.
@Witcher: informacija je ovde IZOSTALA. Zadatak (onih dveju) fotki je bio da, koliko-toliko prikazu razliku izmedju ``standard`` i ``HD`` slike koju isporucuje ovaj provajder. Screensh-ove je valjalo napraviti kvalitetnije. Ako ti ne primecujes koliko su fotke LOŠE, trebalo bi menjati ili 4850 ili tvoj monitor...
:: @Witcher: informacija je ovde IZOSTALA. Zadatak (onih dveju) fotki je bio da, koliko-toliko prikazu razliku izmedju ``standard`` i ``HD`` slike koju isporucuje ovaj provajder. Screensh-ove je valjalo napraviti kvalitetnije. Ako ti ne primecujes koliko su fotke LOŠE, trebalo bi menjati ili 4850 ili tvoj monitor.. ::
... ja ih odheb`o i iznapushavao. Vec nam je neki `provajder` (ne znam koji, ne koristim) busio zgradu da postavlja kablove, sad dosli targo i ladno bushnuli 10cm pored, da provuku svoje... Sutra ima da dodje treci i tako pade zgrada na kraju... KO VAM JE DOZVOLIO DA BUSITE? TUC-MUC... IMA NA NASEM SAJTU, BLABLA... INDIJANCI... Samo telekom ADSL. Ko mi takne zgradu o5, ruku cu mu odseci.
Ajd` sad jos i da ih reklamiramo, svaka susa bi mogla da `gradi opticku mrezu`, nema tu neke mudrosti...
Sviđa mi se što su sto dinara jeftiniji u osnovnom paketu za IPTV+NET, a brzina uploada pet puta veća u odnosu na SBB. Verovatno će doći do pojeftinjenja kada ovi prorade.
ICEsd ja recimo imam veoma nizak ping na SBB-u. Kada igram CS recimo na domaćem serevru ping ne prelazi 9ms. support normality
Nisu još počeli da rade na NBG gde postavljaju optiku, samo Pazova i okolina.
Ne mora ugovorna obaveza, raspitivao se kod njihovih operatera tj. ponudiće ugovor bez obaveze, sa 12 i 24 meseca obaveze sa različitim cenama.
Cene su OK, kome treba veći upload nema neku alternativu u najavi, a onaj spisak TV kanala još nije konačan.
:: :: Cene su OK. Lose je sto mora ugovorna obaveza. Ali uz neki test period, moze da prodje sa cenom, ako budu stabilni :: :: :: :: Gde li si samo pročitao da slike ilustruju kvalitet. To je samo informativnog karaktera :: :: Opet ti nVidia muti sliku, pa pogrešno čitaš. :: :: :: :: Što se tiče cenaovnika, više je nego korektan kada se pogledaju ponuđene brzine :: :: :: :: :: :: ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass :: :: :: ::
Ja sa sve TP Link ruterom, Comodo firewall-om i NOD32 AV-om imam 6ms ping na SBB-u kada ga meris u speedtest-u.
On topic: Ne znam da li opticki kabal ide direkt u modem ili do zgrade, a do modema ide koaksijalni kabal? Na slici izgleda kao coax, plus onaj zuto-zeleni kabal, uzemljenje?
:: :: :: Ljudi totalno ste promasili, nije stvar u ceni i TV-u vec u tome sto se vrsi opticka povezanost na internet :: :: http://speedtest.net/result/2091698551.pn :: :: Ni na jednom provajderu necete izvuci 5ms ping, a ni ovako konstantne brzine ::
Optika ulazi direktno u stan, do njihovog uređaja - ONT (optical network terminal). ONT je neka vrsta rutera. Dakle sve je optika, nije FttB (fiber to the building) nego pravi FttH (fiber to the home).
Na ONT-u imaš 4-port gigabit switch do računara, imaš WiFi. To je za računare.
Coax koji vidiš je samo po stanu, od ONT-a ide do televizora ili direktno ili preko račve na više televizora. Signal kroz coax je i analogni i digitalni tj. DVB-C i ne treba ti STB (topbox) ako ti TV ima DVB-C tjuner da bi pratio digitalne kanale. Više TV-a mogu istovremeno da se koriste, svi mogu da prikazuju različite kanale i nema topbox-ova.
Na ONT-u ima i 2 RJ11 POTS porta (Plain old telephone service) za telefoniju kada u našoj zemlji kablovski operateri dobiju javnu numeraciju i mogu da budu provajderi fiksne telefonije.
BTW. Žuti kabl sa zelenim konektorim je optički.
:: Ja sa sve TP Link ruterom, Comodo firewall-om i NOD32 AV-om imam 6ms ping na SBB-u kada ga meris u speedtest-u :: :: On topic :: Ne znam da li opticki kabal ide direkt u modem ili do zgrade, a do modema ide koaksijalni kabal? Na slici izgleda kao coax, plus onaj zuto-zeleni kabal, uzemljenje? :: :: :: :: :: :: :: :: Ljudi totalno ste promasili, nije stvar u ceni i TV-u vec u tome sto se vrsi opticka povezanost na internet :: :: :: :: http://speedtest.net/result/2091698551.pn :: :: :: :: Ni na jednom provajderu necete izvuci 5ms ping, a ni ovako konstantne brzine :: ::
Mozda cu sada da lupim, ali cini mi se da do moje zgrade ide SBB opticki kabal, tako je bar pricao investitor koji je pravio moju zgradu. Kada sam se doselio u zgradu SBB je vec bio svuda sproveden, nisu naknadno busene rupe i razvodjeni kablovi. U tom slucaju Targo dodje slicno, osim sto ima mognucnost i fiksne telefonije.
Ako nisam u pravu, onda ovo dodje super stvar, optika direkt do stana. Plus upload im je super za razliku od SBB-a koji ima katastrofa odnos down/up.
SBB će takođe raditi fiksnu telefoniju, najave su da će od oktobra kablovski operateri dobiti javnu numeraciju, ali kakva nam je država, ne bih se mnogo tome nadao.
TT radi pravi FTTH, optika direktno do svakog stana/kuće pojedinačno, već imaš u Staroj Pazovi ljude koji su priključeni.
To što ti sad imaš od SBB-a je FttB, a SBB je isto tako najavio svoj FttH, koji će početi krajem ove godine da postavlja, nazvali su ga SBB Fiber Power:
:: Mozda cu sada da lupim, ali cini mi se da do moje zgrade ide SBB opticki kabal, tako je bar pricao investitor koji je pravio moju zgradu. Kada sam se doselio u zgradu SBB je vec bio svuda sproveden, nisu naknadno busene rupe i razvodjeni kablovi. :: U tom slucaju Targo dodje ista stvar, osim sto ima mognucnost i fiksne telefonije :: :: Ako nisam u pravu, onda ovo dodje super stvar, optika direkt do stana. Plus upload im je super za razliku od SBB-a koji ima katastrofa odnos down/up :: :: ::
Nije tacno da ne moze nigde da se izvuce 5 ms ping, ja recimo dobijam stalno ping od 5ms kod Oriona.
``They call me... Prophet``
:: :: :: Ljudi totalno ste promasili, nije stvar u ceni i TV-u vec u tome sto se vrsi opticka povezanost na internet :: :: http://speedtest.net/result/2091698551.pn :: :: Ni na jednom provajderu necete izvuci 5ms ping, a ni ovako konstantne brzine ::
Klasična kablovska preko coax i pogotovu ADSL sa našim kvalitetom parica su jako osetljivi na (ne)kvalitet instalacija.
Kod optike nemaš probleme s preslušavanjem, interferencijom, vlagom, el. šumom u instalacijama ...
Takođe, max brzine koje kablovksa postiže su nekih 50Mbps, sa docsis 2 ili 300-400mbps za docsis 3. ADSL je praktično limitiran na 16mbps, VDSL može da postigne negde oko 50mbps.(Brzine su da download, za upload su manje). Optika može bez problema do 2.5Gbps.
To samo govori koliko Telekom ne može da parira kablovskim operaterima (SBB-u sa docsic 3 i optikom, TT sa optikom i sl.)
Prednost Telekoma je što van većih gradova praktično nema konkurenciju, pa muzu dok mogu, a da u opremu ne ulažu ništa.
Brzina od 120/60Mpbs je do skora bila SF kod nas, u TT će biti 50€. Lelekom 16/1 naplaćuje 40€.
RV je naprasno povećao brzine, pre nego što Targo krene pošto Targo za početak cilja uglavnom RV i PTT KDS teritoriju, delimično i IKOM I SBB, ali u manjem delu.
Kako god, od dolaska još provajdera, optike i sl. svi ćemo imati neke koristi, bili na jednom ili drugom provajderu (osim nas nesrećnih na PTT KDS-u koji se zaglavio u 2009 godini i nema nikakvih znakova da nekom kod njih funkcioniše mozak).
Gledam kod njih na sajtu, ne pise koje pakete nude za net i TV i koje su cene. Kako naplacuju tim ljudima u Pazovi gde je vec pusten sistem u rad....? Ili ja nesto slabo vidim, ili je mozda prvo potrebno popuniti licne podatke sa leve strane za dobijanje informacija... Pise samo za net da je 2:1, ako budu brzine i cene kao kod SBB-a sa ovim vecim upload-om su bolji izbor.
Ček, mi pričamo o novom operateru koji treba da svojom ponudom oduva postojećeg da bi se ja cimao i prelazio na njega, kapiram ljude koji su na adslu ali da menjam 26.5 Mbps za 15 Mbps bandwitcha mi nešto baš i ne pije vodu. A o početku rada u Aprilu i daleko nižim cenama da ne pričam.
:: Odnos UL/DL od preko 16:1 je jako loš. :: :: Tebi se možda ne isplati, zavisno od toga šta radiš, ali meni je daleko bolja ponuda sa odnosom 2:1 nego 16:1 :: :: Nismo svi okrenuti da samo skidamo stvari, a neki imaju i više od jednog korisnika interneta u kući. Tako loš UL može fino da uguši link :: :: :: :: Ja trenutno na Vektoru imam http://speedtest.net/result/2118919678.png, ako ovako ostane i ne isplati mi se da prelazim na Targo koji sam toliko cekao :: :: :: :: :: ::
Sem u Staroj Pazovi gde je očigleno prvi ozbiljan test nisu krenuli da rade. Cenovnik nije još zvaničan, tj. nije na sajtu, imaš samo onaj iz Stare Pazove.
Sledeći je NBG, ali stalno ima odlaganja, trebali su preko leta da krenu, ali verovatno ništa pre septembra.
Cenovnik imaš na slikama u linku na vrhu teme, kao i nekompletan spisak kanala, biće ih još.
Ponuda za internet je bolja kod Targa, za TV je bolja kod SBB-a (ima više kanala i paketa).
S druge strane kod Targa ne moraš da imaš topbox-ove kod TV-a i možeš da uzmeš samo internet bez kablovske, tj. može samo net, ili net+TV (ne može samo kablovska).
:: Gledam kod njih na sajtu, ne pise koje pakete nude za net i TV i koje su cene :: Kako naplacuju tim ljudima u Pazovi gde je vec pusten sistem u rad....? Ili ja nesto slabo vidim, ili je prvo potrebno popuniti licne podatke sa leve strane za dobija nje informacija... :: Pise samo za net da je 2:1, ako budu brzine i cene kao kod SBB-a sa ovim vecim upload-om su bolji izbor :: :: :: ::
:: Ček, mi pričamo o novom operateru koji treba da svojom ponudom oduva postojećeg da bi se ja cimao i prelazio na njega, kapiram ljude koji su na adslu ali da menjam 26.5 Mbps za 15 Mbps bandwitcha mi nešto baš i ne pije vodu. A o početku rada u Aprilu i daleko nižim cenama da ne pričam.
Samo imaš dobar download, UL je nikakav, sa 2-3 korisnika kući u tom odnosu već postaje besmislen za bilo kakvo normalno funkcionisanje, tj. nećeš u potpunosti moći da ga iskoristiš, jedino ako nešto ne skidaš sa file hostera čiji je značaj dosta smanjen, ili uglavnom samo stream-uješ video.
Meni je mnogo praktični link 10/5 nego na 20/1, makar za moje potrebe. Kome nije uvek ima drugi izbor.
A za one kojima se više sviđa 20/1 i koristili bi takve linkove za torrent, razmislite malo kako torrent radi i šta je njegova svrha.
Da svi samo leech-uju i niko ne seed-uje, mislite da bi mogli nešto na netu da nađete? Koliko može neko da bude sebičan i da nema obzira prema drugima?
Ovde ne pričam samo o Targu, već generalno o našim provajderima sa katastrofalnim DL/UL i mentalitetu prosečnog korisnika
Ja se trudim da svaki torent koji skinem upload-ujem bar 50-100%. Kada nesto vratim 100% onda ga izbrisem i prekinm upload. Nije bas korektno sa moje strane ali bar vratim ono sto sam skinuo. Ranije je upload na SBB-u bio katastrofa mali, pa se nisam ni trudio da radim upload torenta jer je to bilo smesno, sada sa 16/1.5 Mbs nije problem, ali dosta ljudi ima sporiji net.
Ali kada bi Targo sproveo u mojoj zgradi prilkljucke mozda bih kod njih uzeo 10/5 pre nego 16/1.5 kod SBB-a, samo je pitanje kakvi ce oni da budu... tj koliko ozbiljni i profesionalni Sa SBB-om imam stvarno ok iskustvo, D3 mi radi ok, net takodje... i svake godine povecajavaju brzinu. Tako mora i Targo da posluje, u tom slucaju SBB treba da dobije jednog ozbiljnog konkurenta, za sada su najozbiljniji ISP u Srbiji (moje licno misljenje).
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.