Drugu je sprzio grom kablovski modem pre dve nedelje. Dobio je drugi modem, i sve je sljakalo u najboljem redu do pre par dana. Kaze da mu ponekad kad ukljuci racunar radi net, a ponekad ne radi. Sad sam probao kod mene, uopste ne detektuje nikakvu mrezu, nikakv net... nista. Sta bi mogao biti problem? Neki virus ili kako da proverim da li je ispravan ethernet ulaz?
Zasto onda nije odmah crkao prikljucak? Kazem, zamenio je modem, sljakalo je par dana kako treba, a sad odjednom ponekad radi ponekad ne. Prvo sam mislio da ne valja i taj novi modem, ali ustanovio sam da radi. Sad sam probao kod mene, nece ni na mom modemu da se nakaci na net. Znaci da je do kompa. E sad da li moze biti neki virus(mada ne verujem)... ?
:: Zasto onda nije odmah crkao prikljucak? Kazem, zamenio je modem, sljakalo je par dana kako treba, a sad odjednom ponekad radi ponekad ne. Prvo sam mislio da ne valja i taj novi modem, ali ustanovio sam da radi. Sad sam probao kod mene, nece ni na mom modemu da se nakaci na net. Znaci da je do kompa. E sad da li moze biti neki virus(mada ne verujem)... :: :: :: :: F650GS Daka :: :: :: ::
Ja imam adsl i iptv kod telekoma net radio 6 god bez greke ,iptv 2 god takodje extra bez mane,a onda od jedanput gremlini ili neka druga sila.Promenise ljudi i modem i set up -box i kablove i menjase parametre,kao kablove sprzio grom ,a ono zadnjih mesec dana neradi pa radi i tako u krug.ali samo malo strpljenja i sve ce se to resiti samo od sebe valjda
.... kod dovođenja kablova iz vanjske sredine, kao i loše urađenim uzemljenjem, moguće je zaglupljivanje - zaglavljivanje elektronike na matičnoj-mrežnoj karti, a zadužene za mrežne protokole. Kažem, to je samo (jedna) mogućnost. Rešava se nekom vrstom resetovanja - skine se eth kabal, ugasi računar, izvadi kabal od napajanja, sačeka se par minuta, recimo do deset, pa sve ponovo uključi. Pomaže na poslu gde je zgrada `nulovana` umesto uzemljena, i često neki proboj - naponski udar, zaglupi elektroniku integrisane mrežne, koja se izgleda, sama isključi.
Crkla je , bre. Mozes da resetujes bios, mozda ti proradi na neko vreme i opet ce da zabode. Narandzasta konstantno upaljena znaci bas to. Druga PCI kartica 500 dindzi i resen problem.
F650GS Dakar
:: Sta znaci kad sija narandzasta na ethernetu? Kad se prikljuci kabal na ethernet na maticnoj :: :: ::
Da, kako god ubodem konstantno sija narandzasta. Vidis, nisam se dosetio PCI kartice... :)
:: Crkla je , bre :: Mozes da resetujes bios, mozda ti proradi na neko vreme i opet ce da zabode :: Narandzasta konstantno upaljena znaci bas to :: Druga PCI kartica 500 dindzi i resen problem :: :: F650GS Daka :: :: :: Sta znaci kad sija narandzasta na ethernetu? Kad se prikljuci kabal na ethernet na maticnoj :: :: :: :: :: ::
:: Da, kako god ubodem konstantno sija narandzasta. Vidis, nisam se dosetio PCI kartice... : :: :: :: :: Crkla je , bre :: :: Mozes da resetujes bios, mozda ti proradi na neko vreme i opet ce da zabode :: :: Narandzasta konstantno upaljena znaci bas to :: :: Druga PCI kartica 500 dindzi i resen problem :: :: :: :: F650GS Daka :: :: :: :: :: Sta znaci kad sija narandzasta na ethernetu? Kad se prikljuci kabal na ethernet na maticnoj :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.