Kontam da ima jos jedna tema ali je bajata i ne sluzi vise svrsi... Majmuni u Telekomu Srbije su me opasno zavrnuli za prosli mesec (a i za ovaj kako stoje stvari) i imam izuzetnu jaku zelju da ih oteram u majcinu,... Avaj, nesto se mora a Orion mi za sad izgleda kao jedino/najbolje resenje (nema SBB-a u Zajecaru, ne stajte mi na muku...) Dakle sta se moze ocekivati od Oriona?
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Ok paketi, ne tako skupi.S time sto kad sam raskidao ugovor, nudili su mi `popust` tj. paket po istoj ceni kao sto sam placao prosli ugovor. LOL. Ima jedna caka, pricao sam i sa jednim covekom odavde koji se bavi popravkom racunara, i potvrdio mi je problem koji sam i ja imao. Radi se o tome, da svaki put kad zvoni telefon, cim se javis, gubi se net. Naravno pricam o ADSL-u. Nisam jedini koji sam imao sa time problema. I imao sam upravo Orion-ov ADSL. Sve u svemu, nije najbolji kvalitet neta, 3+ od 5.
Ja generalno pozitivna iskustva, već treću godinu sam kod njih. Imao sam na Direct@Home paketu probleme u početku ali kad su se sredili sve je radilo kako treba. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Nit` smrdi, nit` miriše. Delim ADSL sa komšijom, a problem vezan za telefon, na koji je napomenuo mixer se kod nas nije manifestovao. Od negativnih iskustava jedino mogu da navedem gubitak signala od po nekoliko časova(obično noću, do ranih jutarnjih kad tehnička služba čisti otpadke). Protok, manje-više konstantan. Kao što rekoh, nit` smrdi, nit` miriše.
Sve je bilo spojeno kako treba, cak sam menjao i spliter, i kablove. Najverovatnije je do Oriona... Ali ne mogu 100% da tvrdim. Kazem, cuo sam da mnogi imaju takav problem, da jednostavno pukne net kad se javis na fon, ili ga uopste nemas dok pricas na fon, i cim zavrsis razgovor, net radi. Meni se desavalo, i zivciralo me. A i to sto je spomenuo morti, desava se nocu da nema neta, a meni se desavalo i danju cesto, na pola sata-sat da nemam net. Zato sad imam za manje para duplo bolji i duplo brzi net kod http://www.stcable.rs/
:: pa ne drzi ti Orion fizicku vezu do ADSL-a vec Lelekom. Sta kukas na pogresnu adresu.. :: :: :: Asus P8H67-M, i5 357 :: 4x4GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: ::
Orion telekom je u tom slucaju jedina adresa na koju moze da kuka - lelekom bi ga samo od*ebao sa informacijom da se javi svom maticnom provajderu. Ne vidim kako takve stvari mogu da poticu od strane pod-provajdera. Sa Orionom samo pozitivna iskustva kada je ADSL u pitanju.
My sword can cut through armor and still cut a tomato.
Ja sam još bio kod njih dok se firma zvala Sezampro. Inače počeo sam sa 1 mbit za 1400 dinara mesečno a završio na 5 mbit za isto toliko.
Net se prekine jednom mesečno i to sa prelaskom zadnjeg na prvi u mesecu. Recimo ako je prelazak sa 31. decembra na 1. januar, u periodu od 00:00 do 00:30 neće raditi net.
Probleme sa konekcijom i ostalim stvarima nisam imao. Uvek su mi izašli u susret i uvek sam imao sve korektno sa njima.
@Mixer Pogledaj lepo, možda je problem do tebe, nikada nisi siguran. Možda je glupo ovo da te pitam ali da li si stavio spliter na kabl koji ide direktno iz zida pre svih uređaja. Spliter mora uvek prvi da ide pre svakog uređaja inače ima da ti puca veza kada neko zove. Takođe telefon šušti ako nije lepo odvojeno spliterom.
Kazem, sve je odradjeno kako treba, kao prvo sa moje strane, posle od strane majstora jer sam ga zvao da proveri, i na kraju su cak bili iz oriona jer sam ih zvao, i sve je bilo spojeno kako treba. I sa njihovom opremom i sa mojom, ja sam imao istih problema. :) Onda sam prekinuo ugovor, i zavrsio. Ende...
Ja sam počeo sa svim ovim dok net nije postojao nego samo BBSovi,davno,kod Sezama.U vreme kad se kod nas pojavio internet,Sezam se podelio na sezam pro i sezam net.Sezam pro je postao internet provajder dok Dejan Ristanović i njegovi PCpresovci nisu prodali firmu Orionu u osnivanju. Saradnja sa svima do današnjih dana je bila korektna.Nikad mi se nije desilo da mi unapred kažu da oni nisu krivi ako je u pitanju tehnički problem,kao što mi se više puta desilo kad sam sređivao internet probleme prijateljima,uglavnom kod Lelekoma ili SBBa. Na primer,više puta mi se desilo da šugavi SBB scietific atlanta modemi koje deli SBB imaju probleme sa LAN karticama na pločama sa VIA čip setom ali niko iz SBBa mi to nikad nije rekao niti oni imaju pojma o tome. Uobičajena fraza kod Lelekoma i SBBa je ``kod nas je sve u redu!!!``.
da se nadovezem samo na ove probleme sa telefonima, adsl-om i prekidom konekcije. spliter mora da se stavi na svaku uticnicu koja se koristi pa makar bio spojen samo telefon.
recimo imas dva telefona spojena u razlicite uticnice, a modem je naravno samo u jednoj od te dve. spliter mora da ide na obe. dosta ljudi znam koji to nisu znali pa su imali te probleme.
Njihov sam korisnik vise od godinu dana, 6Mb paket , dva racunara konstantno prikljucena bez problema radi jedino sam prilikom sklapanja ugovora morao da doplatim 1180,00din. za cetvoroportni ruter posto se u paketu dobija jednoportni dok u mtsu dobijas cetvoroportni + bezicni.
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.9+CoolerMaster Hiper 212Plus+Dual Fan DDR3 GeilGU 2x2GB+KingstonT1 2x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418AS x2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black+Chieftec APS850C
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Kontam da ima jos jedna tema ali je bajata i ne sluzi vise svrsi.. :: Majmuni u Telekomu Srbije su me opasno zavrnuli za prosli mesec (a i za ovaj kako stoje stvari) i imam izuzetnu jaku zelju da ih oteram u majcinu,.. :: Avaj, nesto se mora a Orion mi za sad izgleda kao jedino/najbolje resenje (nema SBB-a u Zajecaru, ne stajte mi na muku... :: Dakle sta se moze ocekivati od Oriona :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.