Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Pitanje za korisnike kablovskog interneta
STRANA 1 OD 1
Equinoxe Pitanje za korisnike kablovskog interneta 08.06.2007. 12:28 T4648

status: user
broj poruka: 12057

Koje su brzine downloada pri 256kb/s konekciji ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dyca re 08.06.2007. 12:45 #21232

broj poruka: 1574
Skidanje sa neta ti je oko 31-32 kbps,a kada skidas sa lokala onda moze da ide i do 65 kbps...

Petar89 ... 08.06.2007. 13:29 #21235

broj poruka: 423
Ja sa 512 kod SBB skidam oko 60 kbps a u lokalu ide id do 120-130 kbps.Sve zavisi odakle skidas

Ognjeni .... 08.06.2007. 14:13 #21236

broj poruka: 4526

a kakve stvari imaju u `lokalu` ? koliko su nove ? sta od stvari ima da se downloaduje ?
Petar89 re:Ognjeni 08.06.2007. 14:17 #21238

broj poruka: 423
Imas svasta filmove igre.Dosta nove pre mesce dana sam skinuo pirate,spiderman3......Od igrica sam skinuo dawn of magic, pirate,twoworlds.........

Dyca re 08.06.2007. 14:18 #21239

Ima raznih stvari,od najnovijih filmova pa sve do igara i programa..Znaci mozes da nadjes filmove koji su tek izasli u Americi,a kod nas tek treba da se pojave..To je veoma korisna stvar,ali da bih mogao da skidas moras i da uploadujes-nekome je to problem,nekome nije,ali u svakom slucaju lokal je odlicna stvar.
Ognjeni ... 08.06.2007. 14:22 #21240

ja imam 512 adsl i zadovoljan sam da kucnem u drvo :) ..ali me zainteresovalo to sa duplo vecom brzinom...koja je cena kablovskog 512 i sta tacno znaci moram da uplodujem( koliki file, koliko cesto ? itd) i ako imate link da vidim nesto o tome please?
Equinoxe Re: 08.06.2007. 14:38 #21241

broj poruka: 12057

Pošto mogu da se heftam za ADSL, jer su otišli portovi na mojoj centrali, moraću da se zadovoljim sa KDS-ovim kablom (Pošta). Ali oni nemaju brži flat paket od 256kb/s. Mada ovo za brzinu ću da ispitam kad budem išao da poptišem ugovor.

XXXL Re: Pitanje za korisnike kablovskog interneta 08.06.2007. 15:47 #21244

broj poruka: 537
Jednostavno 256Kbps podelis sa 8 (1B=8bit) i dobijes 32 KB/s (vidim da su ti ljudi napisali svasta ali nisu vodili racuna o pravilnim oznakama jer Bajt (B) nije isto sto i Bit (b).. i to 8 puta nije isto :) To ti je maximalna teorijska brzina kojom mozes da skidas nesto sa interneta. Ostala racunica ti je jednostavna, pogledas koliki je fajl koji skidas. pretvoris to u KB, podelis sa tvojom brzinom i dobices koliko ti sekundi treba da skines :) pa to pomnozis sa 60 da bi dobio broj minuta, a to opet pomnozis sa 60 da bi dobio koliko sati ti treba da skines nesto :) Naravno, dosta zavisi i sta i odakle skidas.. npr. ako skidas nesto sa p2p brzina ti zavisi od broja ljudi koji imaju odgovarajuci fajl i od brzine njihovog upload-a :) toliko :)

::
:: Koje su brzine downloada pri 256kb/s konekciji ?
Dyca Re: ... 08.06.2007. 19:21 #21254

:: ja imam 512 adsl i zadovoljan sam da kucnem u drvo :) ..ali me zainteresovalo to sa duplo vecom brzinom...koja je cena kablovskog 512 i sta tacno znaci moram da uplodujem( koliki file, koliko cesto ? itd) i ako imate link da vidim nesto o tome please

Ne znam koliko je tacno cena za 512,ali mislim da je oko 1700 dinara(pogledaj na njihovom sajtu)..A sto se tice lokala,to ti ovako funkcionise:Ti u pocetku imas pravo da skines 5 GB i dok ne iskoristis tih 5GB ne moras nista da uploadujes(ali mozes ako hoces).Kada se predje granica od 5gb,ti vise ne mozes nista da skidas jer ti je ratio ispod granice koja iznosi 0,65(ratio je odnos skinutog i uploadovanog).Ti takodje mozes da seedujes sve stvari koje odande skidas i da tako sebi povecas ratio,ali je mnogo efikasnije ako ti nesto uploadujes i onda to neko drugi skine..Na samom sajtu imas vise detalja o ovome,ali da bi koristio lokal moras da budes prikljucen na sbb kablovski net..Takodje brzina download-a ti je duplo veca od brzine koju dobijas sa paketom koji uplatis..Ako ti nesto nije jasno ili imas neka pitanja,slobodno pitaj..Pozz
Ognjeni Re: Re: ... 08.06.2007. 20:48 #21272

:: :: ja imam 512 adsl i zadovoljan sam da kucnem u drvo :) ..ali me zainteresovalo to sa duplo vecom brzinom...koja je cena kablovskog 512 i sta tacno znaci moram da uplodujem( koliki file, koliko cesto ? itd) i ako imate link da vidim nesto o tome please
:: Ne znam koliko je tacno cena za 512,ali mislim da je oko 1700 dinara(pogledaj na njihovom sajtu)..A sto se tice lokala,to ti ovako funkcionise:Ti u pocetku imas pravo da skines 5 GB i dok ne iskoristis tih 5GB ne moras nista da uploadujes(ali mozes ako hoces).Kada se predje granica od 5gb,ti vise ne mozes nista da skidas jer ti je ratio ispod granice koja iznosi 0,65(ratio je odnos skinutog i uploadovanog).Ti takodje mozes da seedujes sve stvari koje odande skidas i da tako sebi povecas ratio,ali je mnogo efikasnije ako ti nesto uploadujes i onda to neko drugi skine..Na samom sajtu imas vise detalja o ovome,ali da bi koristio lokal moras da budes prikljucen na sbb kablovski net..Takodje brzina download-a ti je duplo veca od brzine koju dobijas sa paketom koji uplatis..Ako ti nesto nije jasno ili imas neka pitanja,slobodno pitaj..Poz

hvala puno ali....nista od toga...hehe pa ja mesecn o skidam izmedju 100-120 gb !!! previse bih vremena izgubii na upload pa onda download..ne isplati se nimalo , bar u mom slucaju,meni komp radi 24/7 :).
ajd uzdralje :)
stefanbg89 Re: re 18.07.2007. 21:33 #23864

broj poruka: 1

:: Skidanje sa neta ti je oko 31-32 kbps,a kada skidas sa lokala onda moze da ide i do 65 kbps..
Kako da skidam neshto sa lokala, ustvari shta to uopshte znachi.Imam kablovski od 256 flat i uvek kad neshto downloadujem ide mi max do 30 kbps.
I sa kog sajta skidate filmove
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647294.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs