Uzeo sam danas kod beotela adsl ona akcija 6+6 gde mi je brzina 4012/512. Naravno odmah sam uzeo da skidam i j-dowloder mi pokazuje 436KB/s a na seep testu mi pise 3.52mb/420. Moze li mi neko objasniti u cemu je razlika- zasto mi j-down pokazuje vecu brzinu kada evidentno nije tako?
sto znaci 4012 kilo bita (trebalo bi da imas 4096 kbit-a) ima 4012/8=501.5 kilo-bita po sekundi (kb/sec) download brzinu.Ovo je teoriska brzina ali zbog gubitaka signala zbog suma na paricama, daljine centrale i slanja kontrolnih podataka brzina opada za 10%-15%.Ovo isto vazi za upload (druga cifra 512 a stvarna brzina je 420/8=52.5kb/s.)
Sto znaci da imas normalnu brzinu neta, ako ti tako rade i torrenti i ne puca ti veza ka internetu onda je sve ok nakrivi kapu i pevaj.
Bas tako treba da bude kako ti pokazuje seep test :) Meni je isto na telekomu bilo, mozda malo veci upload. I da 1 bayt ima 8 bita
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: :: Uzeo sam danas kod beotela adsl ona akcija 6+6 gde mi je brzina 4012/512 :: Naravno odmah sam uzeo da skidam i j-dowloder mi pokazuje 436KB/s a na seep testu mi pise 3.52mb/420 :: Moze li mi neko objasniti u cemu je razlika- zasto mi j-down pokazuje vecu brzinu kada evidentno nije tako?
:: Ovako 1 bayt ima 8 bita u sebi :: :: sto znaci 4012 kilo bita (trebalo bi da imas 4096 kbit-a) ima 4012/8=501.5 kilo-bita po sekundi (kb/sec) download brzinu.Ovo je teoriska brzina ali zbog gubitaka signala zbog suma na paricama, daljine centrale i slanja kontrolnih podataka brzina opada za 10%-15%.Ovo isto vazi za upload (druga cifra 512 a stvarna brzina je 420/8=52.5kb/s.) :: :: Sto znaci da imas normalnu brzinu neta, ako ti tako rade i torrenti i ne puca ti veza ka internetu onda je sve ok nakrivi kapu i pevaj.
Hvala vam ljudi puno na odgovoru nisam znao za taj odnos da se deli sa 8. Ma ok mi je beotel imao sam ga 1god i pukla mi tipa dva puta veza za taj period mada zivim na vracaru tipican ranc prokletih:), pa mozda je zato ok nema nista drugo da valja ali je barem adsl ok:). Imao sam sbb zadnjih dva meseca i oni su super kuku kako to vuce..mada kada sam stavio na papir za godinu dana sto sam presao na beotel usdedecu 5 soma i odmah 1tb hard uzeo :) Inace torent mi ide na 410kB/s trenutno A na rapidu nemam prememium nalog pa skidam paralelno torent glavni a sta nema rapid pr na torentu nisam uspeo da nadjem sinhronizovanu seriju opstanak zato i skidam sa rapida polako traje ali se ne zuri nigde:)
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.