MU, Fileserve itd. mi uglavnom ide upola brzine zadnjih par meseci pa uglavnom kombinujem linkove kad mogu. Nesto cak razmisljam da uzmem premium kod nekog pa da ne razmisljam.
kod mene situacija vrlo slicna kao kod Ishmerish-a samo RS i MU idu full speed ostali su taraba zato se u zadnje vreme oslanjam na torrent sta da se radi, zinulo im d*pe za pare :)
Evo ga jedan sto detaljno prati sta je napisano, e to prijatelju.
To mi je bilo prvo u glavi koliko ce trebati da neko skonta ovaj detalj.
Sta da ti kazem bio sam na 4Mbit-a kod Oriona (srednja zalost),nazovem ih i pitam da mi povecaju na 6, cim su povecali(pre dva meseca) ovo mi je brzina download-a, cak nekad zna u pikovima da ode do ~890kb.
I sta sa da radim da ih zovem da smanje? I don`t think so
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Samo sa megaupload skidam. Rapid sam batalio odavno išo je mnogo sporo provericu ga sad. :: Inace maximalna brzina za 6 mb je 128 x 6 = 768 : :: :: ::
preko dana druze Ish svi se vuku kao da sam na dial up, nema pravila, meni MU uglavnom ide oko 100, ali uvece svi piche u fullu(osim onih koji mi ne daju full brzinu:@), i tako do 12 13 sati danju, posle opet se vuku.....jbg net iz dana u dan je sve vishe preopterecen, nzm dokle vishe ce cekati sa promenom standarda na IPv6, izgleda kad popune preko 100% adresa :( :S
Na hotfile imam nalog tamo mi siba do 273kb/s.Fileserve zna da jebucka povremeno nekad mi cak ode ispod 100 kb/s a megaupload ide do 254 kb/s.Inace imam kopernikus kablovski internet paket je 2048/256.Koristim samo ova 3 navedena sharing sajta,a na drugim nista nisam pokusavao da downloadujem.
Asus A488TD-V Evo/USb3 AMD Phenom2 x4 955BE 3.2 2x2gb Exceleram 1600mhz Black Shark Asus eah 6850 cucore WD 640gb sata2 LC Power 600w Philips 222EL2SB/62
Da da zinulo im dupe za pare a tebi i nama ostalima nije...
Sta ti je sudbina to `zinulo im` zavisi iz kog ugla gledas...
Ali sto se kaze sto je za DZ i svevisnjem je drago...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: kod mene situacija vrlo slicna kao kod Ishmerish- :: samo RS i MU idu full speed :: ostali su tarab :: zato se u zadnje vreme oslanjam na torren :: sta da se radi, zinulo im d*pe za pare : :: :: :: ::
nema tu iz kog ugla (tvog,mog,...), nego iz ugla trzisne konkurencije nek u Srbistanu postave cene ISP usluga kao u okruzenju (Rumuniji, Bugarskoj) i nikad necu da kazem da im je zinulo dupe za pare prosto do tada imam (a i svi ostali) svako pravo da ih pljujem i prozivam slepci
:: Da da zinulo im dupe za pare a tebi i nama ostalima nije... :: Sta ti je sudbina to `zinulo im` zavisi iz kog ugla gledas... :: Ali sto se kaze sto je za DZ i svevisnjem je drago...
Realno nisam mislio da je moj slucaj izolovan, ali jos manje da je situacija maltene kod svih 100% ista.
@Gare87: ti ocigledno imas sindrom zvan traffic shaping , i ne bih se zacudio da ti internet uslugu pruza Beotel.
Kad smo vec kod doticnih moja saga sa njima u vezi MIG code-a se upravo zavrsila, jer nazalost nemam ni jedan fizicki dokaz(papir,mail...) da pobijem bruku koju su poslali kao opravdanje RATEL-u posle moje intervencije.
I ako mi u odgovu Ratela stoji da mogu da ih tuzim mislim da sam dovoljno samosvestan da cu da ispusim bez dokaza tako da je to end game za mene, ali cisto da znate svi da samo treba da sacuvate jedan mail ili snimite razgovor i na velikom ste konju.
Dakle rekapitulacija bi bila sledeca:
Hteo sam da prekinem sa njima,ugovor mi je bio istekao pre 15 meseci, sve sam platio i samo sam trazio MIG code od njih, ali su mi oni pod nekim ne postojecim(sada provereno) njihovim pravilom trazili da dodatno platim oko 2K da bi me ukljucili na 5 dana i dali mi kod. Kada je sve to puklo i kada sam ja posle bar jedno 5 poziva i na sve moguce nacine mojih pokusavanja da dobijem MIG napokon vratio opremu desilo se ono sto se vec vecini desavalo, elem i ako sam imao na stand by Orion ipak sam izgubio port(Tlekom ga je dodelio automatski), tada sam ja popizdeo i resio da celu stvar u pisanoj formi prezentujem Ratel-u. Cekao sam dve nedelje i kada je obrazlozenje stiglo, pisalo je da su oni kontaktirali Beotel i da mi tom prilikom prosledjuj ogovor na zahtev koji su dobili od njih.
U odgovoru je ladno stojalo da ja kao privatno lice ni jednom prilikom u toku TOG(znaci jednog) razgovora nisam NAGOVESTIO a kamoli zatrazio MIG code, tako da operater(a bilo ih je vise) sa kojim sam razgovarao nije mogao da nasluti da meni treba MIG code
Kao sto rekoh u nastavku Ratel jasno navodi da mogu njima da dostavim dokumentaciju ili da to jos bolje mogu da resim preko nadleznih ustanova(sud-a), medjutim kao sto sam rekao shvatio sam da sam suvise neoprezno isao kroz to i da sada nemam dokaza da bi to isterao do kraja.
Znaci ovom prilikom iznosim proverenu informaciju(od strane Lelekom/Oriona/Ratela) vezano za MIG code:
Ako niste pod ugovorom(ili je doticni istekao) ne postoji ni jedan razlog koji operater moze navesti ako izgovor da vam ne da MIG code, jer kako je meni receno svi pokusaji sa raznim zavrzlamama a najpoznatiji izgovor je da konekcija mora biti aktivna su notorne lazi od starne provajdera i MIG code je iskljucivo vase vlastnistvo i ako niste prekrsili zakone vezane za zloupotrebu telekomunikacija(kada Telekom ima pravo da vam prekine pruzanje usluga,oduzme MIG i podnese prijavu protiv vas) niko nema pravo da vam ne izda MIG code.
Eto toliko od mene,nadam se da ce neko znati bolje od mene da iskoristi ovakve situacije u buducnosti, jer sam 100% siguran da ce ih biti.
procitah sta ti se desilo e zbog toga ih ja sve pljujem i prozivam gde god stignem zato sto je velika vecina u stvari brdo papaka i asshol-a a konkurencija ne postoji na trzistu nego su se lepo podelili i dogovorili oko kolaca pa nabili cene i samo shuskaju i pune dzepove jos ce mnogo vode proci dunavom i savom dok se kod nas zavede red (ako uopste bude i zaveden red) kazu analiticari i tamo neki strucnjaci da je ovo kapitlizam nije brale kapitalizam, ovo je anarhija, kod shvaba je kapitalizam a tamo se zna red prost primer (iz licnog iskustva) kad je moj matori uvodio fixni telefon platio je 1800 tadasnjih DEM (1200 za broj i 600 za izgradnju primarne tt mreze) bese to `89 sledece godine (`90) isao sam u shvabiju kod nekih prijatelja i imao prilike da svojim ocima gledam kako coveku prikljucuju fixni za 29 DEM (plus su mu doneli aparat na koriscenje koji mora da vrati kad raskine ugovor) u Minhenu i naravno, od onda se nista nije promenilo u stvari jeste, onda su bili 50 godina ispred nas a sada su 100 godina ispred nas
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.