Ljudi kako da podesim internet na nekim racunarima da radi a na ostalima ne.
Situacija je ovakva imam adsl sagem modem koji je spojene na switcher i on daje internet svim racunarima i zanima me kako da ogranicim da na nekim racunarima ne moze da se koristi internet?
E sad ako `oćeš krišom da to uradiš tj. da niko ne zna, a da ti računari ostanu tj. da se vide u mreži promeni na tim računarima podrazumevani (default) gateway.
EDIT: ovo ti je lako rešenje, ali razmisli koliko su korisnici na tim računarima obučeni i sposobni da reše problem...verujem da im nisi lupio zabrane na pristup kontrol panelu i sličnim stvarčicama odakle bi mogliu da reše problem.
Postaraj se da oni imaju svoje `korisničke` naloge, a ti kreiraj svoj `administratorski`.
Sad opet u kontrol panelu uđi u user accounts ondak idi klikni na nalog koji hoćeš da promeniš i ondak odaberi opciju account type i podesi na limited i ondak pretisni change acc type.
Verujem da je upitanju najskrnaviji mogući ruter koji im je neki od provajdera mogao da da, tako da je diskutabilno...naravno i MAC filtriranje rešava stvar.
support normality
:: :: koji ruter imaš (tačna oznaka) :: možda ruter ima mogućnost vezivanja za MAC adresu da dozvoli ili zabrani interne ::
Ogranicio sam njih ali sada kad odem na my network places trazi mi da kontaktiram administrator nemam permision sta sad da uradim da mi to bude dostupno.
Kad odem na My Network Places ima opcija da bi video svaki racunar View Workgroup computers tu mi pise da nemam permision i da kontaktiram administratora a to mi treba da se vidimo?
Vrati ga ondak kako je bilo. Pošto sam sad na poslu ne`am puno vremena. Emajliraću te kada stignem kući.
support normality
:: :: Kad odem na My Network Places ima opcija da bi video svaki racunar View Workgroup computers tu mi pise da nemam permision i da kontaktiram administratora a to mi treba da se vidimo :: ::
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.