ako moze neko da mi pomogne da podesim net na kompu. Imam SBB + 2 kompa sa obicnim (nije WI-FI) ruterom. Ja sam nesto sam prckao i kobajagi namestio da radi. To radi dok radi, ali postoji neki konflikt sa IP adresama i hoce da se ugasi sam od sebe, a pogotovu kad paralelno surfujem dok skidam sa jdownloader ili torente. I onda restartujem modeme, rutere, podesavanja, dok ponovo ne proradi. Generalno ne kontam kako ovo funkcionise, ima previse IP adresa za moj mozak. Ne morate da mi objasnite sustinu, samo mi recite sta gde da ukucam :) Evo podesavanja na kompu. http://imageupload.org/?di=15129987263310
- ako je ruter ispravan - da ne stoji blizu nekog šporeta ili kotla na kome se stalno pokreću neki burn-in testovi? - ako su na oba računara podešavanja LAN veze ista kao na slici koju si priložio.
Malo detaljnije objasni izjavu `ugasi se sam od sebe`.
Moraces da flesujes ruter sa novim firmerom. Ako neznas to da radis pozovi nekoga.
1.Skines sa sajta proizvodjaca najnoviji firmware za ruter. 2.ukljucis program koji si skinuo 3.udjes u ruter 4.pritisnes dugme upgrade 5.sacekas 15-20 sec.
Pa eto , otvaram sajtove i odjednom prestane da radi net. Pojavi se onaj zuti znak sa uzvicnikom na mesto veze, i sbb modem poce da treperi na onoj sijalici. I naravno, nema neta
:: - ako je ruter ispravan - da ne stoji blizu nekog šporeta ili kotla na kome se stalno pokreću neki burn-in testovi :: - ako su na oba računara podešavanja LAN veze ista kao na slici koju si priložio :: :: Malo detaljnije objasni izjavu `ugasi se sam od sebe` :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
- TP Link firmware je verovatno fajl u .bin formatu. Ili je zipovan, ali kad ga razipuješ onda je u .bin formatu. Ili tako nekako. - uđeš u podešavanja rutera i na System Tools bi trebalo da možeš da uradiš backup, odnosno da ubaciš novi firmware (koji si nabavio pod tačkom 1 Vladinog uputstva)
EDIT: SBB modem, Scientific Atlanta ima više tih sijalica. koja tačno treperi - PC?
Pozdrav!
Vlada
:: :: :: Moraces da flesujes ruter sa novim firmerom :: Ako neznas to da radis pozovi nekoga :: :: 1.Skines sa sajta proizvodjaca najnoviji firmware za ruter :: 2.ukljucis program koji si skinu :: 3.udjes u ruter :: 4.pritisnes dugme upgrad :: 5.sacekas 15-20 sec.
pazi, net je ok - kad ga ubodem direktno u komp radi bez problema.
@vladarko, vladats
skinuo sam sve, kapiram sta i kako ali jel moze neko da mi objasni kako da Run a TFTP Server on a PC on your LAN, then take the file in the TFTP server`s path. to je u uputstvu?
na modemu treperi PC onako 3 puta u sekundi, a na ruteru WAN 5-6 puta u sekundi i system jednom u sekundi
:: Na System Tools ima Firmware opcija gde imaš Browse dugme pomoću koje pronađeš .bin fajl koji treba da učita :: :: Ne napisa koja LEDioda blinka kada se restartuje konekcija? :: :: Pozdrav :: :: :: Vlad :: ::
ma skinuo sam taj FTTP i uradio sam tako, i flesovao mu firmware u IE browseru majkemuga seljacke i njemu i modemu i ruteru i ko ih napravi da se ovako jebavam ko idiot i sebe da maltretiram i vas da cimam da gubite vreme oko gluposti. Sad da probam dal radi sa ovim torentima i jdownloader. Nesto me sunce ne greje. Hvala na pomoci u svakom slucaju!
Ako su mu svasta rekao. Pazi za tu klasu uredjaja, proces je i te kako komplikovan. Jebo ih pas... To bi trebalo da bude prosto da i neka baba-sera zna to da flashuje...
Pazi, moguce da puca veza SBB, ili da ruteru nije dobro zbog velikog broja konekcija (torrent).
:: ma skinuo sam taj FTTP i uradio sam tako, i flesovao mu firmware u IE browseru majkemuga seljacke i njemu i modemu i ruteru i ko ih napravi da se ovako jebavam ko idiot i sebe da maltretiram i vas da cimam da gubite vreme oko gluposti :: Sad da probam dal radi sa ovim torentima i jdownloader. Nesto me sunce ne greje. Hvala na pomoci u svakom slucaju!
Ma ruter je krs najjeftiniji koji sam naso, ali tako mi rekli ljud ovde na forumu - ruter je ruter, uzmi najjeftiniji i nema da brines. A ovo flesovanje je za doktora nauka, nemam reci.
Ukljucio sam i jdownloader i torrent, i paralelno surfujem. Za sad nikakvih problema. Mislim da je problem resen. Hvala vam puno, zivi bili!
za svaki komp rezervisao po jednu adresu i time sprecio da se oni kolju? Do toga dolazi posto imaju isti IP jelte. Dakle jednom rezervises 192.168.1.102, a drugom 192.168.1.103 i kraj price. Ruter ce dalje da radi svoj posao i da rutira...podesavas na samom ruteru...
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.