Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
ADSL i WIFI sistem povezivanja problem!!!
STRANA 1 OD 1
Himan ADSL i WIFI sistem povezivanja problem!!! 23.02.2011. 10:51 T33921

status: user
broj poruka: 12
Ovako imam problem sa povezivanjem na ADSL putem AP-a i Grid antene!! Sad sve sam pokusavao i nikako da se prikacim na ADSL koji je udaljen od mene nepunih 100 metara i perfektnu opticku vidljivost nema nicega izmedju nas!!

1. Zanima me da li je mozda problem posto su nam iste adrese za pristup 192.168.1.1 i na ADSL ruteru i na AP TP-LINK WG501g?

2. Ja sam postavio moj IP adresu 192.168.1.22 da li je tu problem!!

Molim za pomoc!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Vrlo mouce... 23.02.2011. 11:07 #298254

broj poruka: 1408
Ajd ti skloni taj TP-Link sa 1.1 na recimo 1.2...
Tvoja adresa ne bi trebalo da bude problem, ali kad uspostavis vezu trebalo bi da ti radi i obtain IP automatically (DHCP) na PC-u... ili - posto nisi napisao - gateway je 1.1 i DNS je 1.1...

Himan xenox 23.02.2011. 11:16 #298257

xenox mozes li mi dati kompletno podesavanje svih parametara , primer AP je na 192.168.1.1 , na mreznoj karti sam stavio 192.168.1.22 i 255.255.255.0 nista vise , mozes li mi reci kako da podesim sve? Inace vidim signal kad usmerim antenu i mreza nije sigurna tj. skinuo sam zastitu uz dogovor sa komsijom da bi se lakse nakacio , kad kliknem na conecct nista se ne desava!! Signal je 23db sto mislim da je prihvatljivo!!

OVO ME POGOTOVU ZANIMA gateway je 1.1 i DNS je 1.1...

Kod komsije je ruter koji je dobio iz telekoma isto 192.168.1.1 pristup!! Isto tako podesili smo SSID i sve kako pise u upustvo?

xenox Ajoj... 23.02.2011. 13:26 #298291

broj poruka: 1408
501g moze da bude i Client i AP...

U wireless modu ga prebaci na Client i tu upises komsijin ssid... ili connect na survey listi

klikni save posle toga

U networku mu promeni adresu na 192.168.1.2 kako bi mogao da mu pristupas i kasnije.

Posle ove promene ces mozda morati da mu ponovo pridjes iz browsera ali na 192.168.1.2 (normalno)

Mogao bi i da uradis reboot uredjaja.

trebalo bi da imas odziv na ping 192.168.1.1 i 192.168.1.2 u dos prozoru (start - run - cmd)

Tvoj racunar za pocetak moze da ostane na toj adresi, ali mu fali gateway 192.168.1.1 i DNS 192.168.1.1 (ono 1.1 je samo bez 192.168 ispred)...

Himan HVALA 23.02.2011. 13:36 #298294

SUPER RADI!!!!!!!!!!!! IMAS PIVO!!!!!!
bstaletic Koliko se ja razumem 23.02.2011. 13:38 #298296

broj poruka: 1889
Gateway rachunara je IP router preko koga se kazhish na mrezhu. Prema tome 192.168.1.1, ali sada gledam moja podeshavanja i DNS nema istu adresu.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

markopvict @bstaletic 23.02.2011. 16:40 #298363

broj poruka: 4515
Ovaj AP ne radi u routing modu, pa i nije gateway :-)

@xenox
Lepo si ga uputio, svaka cast.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Iznajmite Sony PlayStation 3 u Beogradu http://www.iznajmiPS3.com/

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic Re: @bstaletic 23.02.2011. 18:32 #298392

broj poruka: 1889
Pa ja rekoh `Koliko se ja razumem`, shto zanchi da nemam kvalitetno znanje na tom polju.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

:: Ovaj AP ne radi u routing modu, pa i nije gateway :-)
stevanbg Slican problem 06.03.2011. 18:33 #302683

broj poruka: 6
Zdravo,
ne bih da otvaram novu temu(zapravo,nisam pronasao dugme za to,vrv jer sam sad otvorio nalog).

zeleo bih da se povezem sa drugom koji je udaljen od mene nekih 20m(deli nas jedna kuca).On ima stari(lezeci) Telekomov Echolite(huawei) modem sa onom malom antenicom.Zanima me da li je bolje to izvesti bezicno(i da li je uopste moguce ici bezicno,s obzirom na tu kucu izmedju i bez opticke vidljivosti) ili je bolje UTP/STP kablom koga bi trebalo odprilike oko 50-60metara(iz moje sobe,na krov,do njegovog krova,pa dole).Koja je odprilike cena ovih kablova i gde ih je najbolje kupiti u Beogradu?
Ukoliko bih isao bezicno,mislio sam samo sa Wireless lan karticom da probam,koja ima svoju antenu.Ovo je najjeftinije,ali ne znam da li bi radilo.Izmedju je odprilike 6 zidova po 20/25cm.
Da li bi tad mogla da se uspostavi i lan veza izmedju racunara(Echolite bi bio kao ruter).
I da li ima neki program koji bi mogao da ogranici internet protok ka meni(ne treba mi vise od 10KB/s).

hvala unapred na odgovoru
stevanbg ?? 07.03.2011. 19:30 #303033

Da li bi neko mogao da pomogne?
Vaskev Re: Slican problem 07.03.2011. 19:40 #303038

broj poruka: 1673
Uđeš u forum, pa zatim u recimo neku podgrupu, na primer Internet i gore desno imaš opciju da dodaš novu temu.

:: Zdravo
:: ne bih da otvaram novu temu(zapravo,nisam pronasao dugme za to,vrv jer sam sad otvorio nalog)
::
:: zeleo bih da se povezem sa drugom koji je udaljen od mene nekih 20m(deli nas jedna kuca).On ima stari(lezeci) Telekomov Echolite(huawei) modem sa onom malom antenicom.Zanima me da li je bolje to izvesti bezicno(i da li je uopste moguce ici bezicno,s obzirom na tu kucu izmedju i bez opticke vidljivosti) ili je bolje UTP/STP kablom koga bi trebalo odprilike oko 50-60metara(iz moje sobe,na krov,do njegovog krova,pa dole).Koja je odprilike cena ovih kablova i gde ih je najbolje kupiti u Beogradu
:: Ukoliko bih isao bezicno,mislio sam samo sa Wireless lan karticom da probam,koja ima svoju antenu.Ovo je najjeftinije,ali ne znam da li bi radilo.Izmedju je odprilike 6 zidova po 20/25cm
:: Da li bi tad mogla da se uspostavi i lan veza izmedju racunara(Echolite bi bio kao ruter)
:: I da li ima neki program koji bi mogao da ogranici internet protok ka meni(ne treba mi vise od 10KB/s)
::
:: hvala unapred na odgovoru
gilopile @stevanbg 07.03.2011. 19:44 #303039

broj poruka: 9459
Ne bi sa ja bakcao sa wirelessom, pogotovo sto je losa vidljivost izmedju vas+ zidovi...Uzmi lepo UTP(crossover) i povezi se sa drugarom, to ti je definitivno najbolja opcija.

Ne znam da li se moze negde naci nesto jeftinije...

http://www.mikroprinc.com/proizvodi.aspx?sub=p&pg=F402030

Moze da ti ogranici protok sa programom NetLimiter.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

stevanbg utp 08.03.2011. 08:28 #303304

jel bolji pun presek ili licnasti?
a koliko je skuplji stp?da ne bude ovom utp nesto,posto bi visio od krova do krova
gilopile Re: utp 08.03.2011. 14:15 #303397

broj poruka: 9459
Uzmi licnasti, pun presek je dosta osetljiviji. Ako ti je skupo da uzimas sa sajlom, kupi kanap za ves pa njega lepo utegni i posle UTP blago isprepleti i vezi na njega na svakih pola metra( to sve mozes da uradis na zemlji, pre nego ga kacis gore), tako da nije mnogo zategnut i trajace ti godinama, zasigurno.

Jos najbolja solucija je, ako teren izmedju vas dozvoljava, da kupis buzir/rebrasto crevo, uvuces kabel, pa asovcicem izriljas do njegove kuce, ne mora duboko ni siroko, nekih 20-ak cm. Trajanje: Dok ga krtica ne pretupa:)

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: jel bolji pun presek ili licnasti
:: a koliko je skuplji stp?da ne bude ovom utp nesto,posto bi visio od krova do krova
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs