Komsija i ja smo uzeli po pola adsl od telekoma i to on ima fiksni broj a ja ap i grid antenu i sad podeseno je sve kako treba (barem mislim) vidim mrezu i ima 18db jacine kad kliknem da se konektujem nista se nedogadja!! Nisam citao sve posto mi hitno treba resenje pa zanima me zna li ko kako da podesim AP , on je u CLIEN modu!! Zvali smo Telekom i sve izgleda da je ok vidi moju MAC adresu ali nista se nedogadja!!
ono gore ti je nebitno dal je kabal ili wireless veza izmedju kompa koji deli net i onog koji prima net(server-client) server je vezan na ruter a client na server, stim sto server mora da radi stalno da bi client imao net.
Drugim recima komsijin komp mora da radi 24h/7dana da bi ti stalno imao net.
2. resenje je da nabavite rutere sa wireless konekciom pa da ti probas da hvatas signal direktno sa rutera.
Nemas brzog resenja win je cudo kad to treba da se podesava, jednom smo se mucili 2 sata sve kako treba cas ima net cas nema i resenje je bilo da se oba racunara restartuju i sve je proradilio(iako win nigde nije zatrazio restart).
on ima wirwlws ruter koji je dobio iy telekoma i ja vidim sa svojom antenom njegov signal ali nemogu da se nakacim , ima 20 db i kad kliknem conect nista se nedesava , inace postavio sam 192.168.1.22 i 255.255.255.0 i kad pristupim 192.168.1.1 i vidim mrezu nista se nedesava kad kliknem conect
Uh nebi znao to vec moras da zoves telekom da ti oni objasne korak po korak napravi se lud da imas laptop i da hoces preko wireless da se nakacis ili da imate 2 kompa u kuci, pa neka te operater vodi korak po korak to mu je posao za to je placen.
Probaj da 192.168.1.22 zamenish sa Npr. 192.168.1.4. Naime vecina rutera ima u konfiguraciji opseg (za LAN) IP podrzanih adresa. U mnogim sluchajevima to je manji broj, a moze se odrediti i odgovarajucom `Net Mask`. Ako znash da konfigurishesh ruter, opseg adresa koje podrzava mozez da promenish.
Ako je na tvom rachunaru `Net Mask` 255.255.255.0 a zelish da sa navedenom adresom ostvarish konekciju na Internet i na ruteru treba da bude ista `Net Mask`
Imao sam problem pre nekoliko dana kad sam instalirao ADSL Telekoma kod prijatelja. To mi je bio prvi problem sa instalacijom ADSL Telekom-a, a imao sam ih 20-tak za dve godine. Samo, moj problem se odnosio i na običan LAN i Wireless. Naime na deskom računaru imam LAN karticu Inter PRO 100, pod Win XP SP3. Mogao sam da uđem u podešavanja rutera sa 192.168.1.1. Međutim, lampica `Internet` je svetlela non-stop, umesto da blinka u skladu sa protokom. Interneta nije bilo. Brisao sma drajvere LAN, reinstalirao ceo XP, ali ništa - interneta nema, a zakucano sija zelena lampica `internet`. Iz očaja sam ubacio mali CD koji se dobija uz Telekomov ADSL modem-ruter i automatski se pokrenula instalacija, brzo je protčala poruka da se instalira neka mrežna kartica Realtec !? - ponavljam moja kartica je Intel PRO 100, otkuda drajver za Realtec? Ne znam kako, ali po završetku instalacije, lampica `Internet` mi je počela da blinka i od tada imam normalan protok i na desktop računaru preko LAN-a (DHCP) i na Laptopu (preko Wireless-a). Ne znam koji su se drajveri instalirali (do sada mi nisu trabali nikakvi drajveri za Telekomove modeme koje sam povezivao preko mrežne kartice - a bilo ih je dvadesetak). Možda najnoviji Telekomovi modemi zahtevaju neke drajvere ili protokole koji su na instalacionom disku, a ne nalaze se u okviru Win XP SP3 ? Bilo kako bilo sada radi.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.