Imam spliter, ispravno je povezan, vec skoro godinu dana. E sad, izgleda da ustvari i nisam dobro povezao. Kabal iz zida sam povezao na prikljuchnicu sa tri izlaza, pa iz jednog izlaza ide kabal u telefon, iz drugog u drugi telefon i iz treceg u spliter pa do rutera. Izgleda da treba prvo kabal iz zida da ide u spliter pa iz njega da se deli na telefon i ruter ili modem. Seerauberov link na to ukazuje. Da li greshim? Opet, pre je radio i ovako povezan.
e, drz` da ti ga nabijem!
:: A da li je dobro namesten ADSL spliter? Ili ako jeste, mozda je neispravan :: Za sve sto niste mogli recite da niste hteli. :: ::
1 - kabl iz zida u spliter pa iz splitera u telefon i ruter/modem
2 - proveri sve da li je lepo konektovano, da li su zabice na svojim mestima, da li dobro stoje, mozda se neka izvukla malo, mozda si zakacio nogom ili kada si pomerao nesto,
Da se i meni to desava. Stim sto ja ne koristim spliter uopste, jos od kako sam uveo adsl (a to je bilo pre 4 godine) I do sad nisam imao problema... Sve je pocelo skoro, mozda ima nedelju dana... Sve kablove sam izmenjao (u sobi imam dve tel. uticnice jednu pored druge). Jednu koristim za telefon (prva) a drugu za adsl i tako je radilo bez problema sve do sad. Probao sam zamenim mesta, da adsl ide u prvu a tel. u drugu, al nista... I dalje isto. Takodje sam pokusao da otkacim ostale telefone u kuci ali cim se javim na ovaj telefon u sobi, isto se desava. Znaci sve je dok se ne `podigne slusalica`, sto kaze Jebivetar....
:: :: A kako mi nije trebao u nazad 4 godine :: :: GA-945PL-S3, Pentium Dual-Core E2140 1.6Ghz (OC 2.08Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit, LC Power 5550 v2.2 :: ::
:: Izvini, ovo nije bio odgovor za tebe, već za J :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: :: :: A kako mi nije trebao u nazad 4 godine :: :: :: :: GA-945PL-S3, Pentium Dual-Core E2140 1.6Ghz (OC 2.08Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit, LC Power 5550 v2.2 :: :: :: ::
povezao sam bazu od bezichnog telefona iz splitera, a ne kako je bilo, pre splitera. Opet mi je ostao zichni telefon koji radi bez `struje` pre splitera, i pored toga NEMA PROBLEMA. Hvala, narode. I dalje mi nece biti jasno kako je radilo do sada.
varas se da nema problema bice pre da ovaj `zicni` manje koristis pa imas i manje prekida i neznam sto sam sebi komlikujes zivot kad spliter kosta ko dve vekne leba
uglavnom bitno je da svaki telefon bude `iza` spltera,mozes ako ti odgovara da stavis samo jedan (negde na ulazu pre racvanja) na celu kucnu mrezu ako ima vise aparata da bi jeftinije prosao a do modema dovuces cistu liniju jer on nemora da ide preko splitera
a imas i mogucnost na vecini modema da jedan telefon ubodes na sam modem posto je i taj izlaz filtriran
nego treba da se maltretiram da ponovo provlachm kabal jer ovaj iz zida sam povezao na utichnicu sa tri izlaza, pa bih morao da menjam kabal ili da stavljam zabicu na kraj kabla koja bi ushla u spliter.
Nema resenja za tebe nego da probas drugi telefon (mozda te sam aparat zeza)...
Ja sam inace dok je adsl bio aktuelan direktno u zid zabo dzek od telefona kao i onaj koji je isao do medema, i nikakvih problema nije bilo. Tj. skoro nikakvih problema sem sto se javljalo sustanje na telefonu koji sam kacio preko splitera (sam aparat sam dobio od Telefonica del Peru) ali kad sam ga zamenio za onaj najdzabe panasonic bez zica i taj problem se nije ispoljavao.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.