Dakle,drug mi ima Telekomov bezicni modem HG520c,koji ima WLAN,paket 4mb. Ne koristi desktop vec iskljucivo laptop,sa kojim se povezuje na taj modem i tako ima pristup internetu. Sad ja gledam,testiram,mirisem,i ugledam nesto zaista neobicno.Brzina downloada je konstantno 1000kbps,i sad se ja ceskam,napominjem da je paket 4mb,ali mi nije jasno kako on uspeva da dobije toliki dw/up sa tim paketom.Zar nije ograniceno na 4mb,pa cak i za wireless?
iako sam na kablovskom net-u i paketu od 4mb kada downloadujem meni prelazi 450kbps.najiskrenije vam kazem. ranije sam bio na adsl-u (sezampro) 2mb i to je sljakalo ali za priblizno iste novce imam sbb kablovski od 4mb prezadovoljan sam. e sad sto se tice telekoma... svi se nesto zale,ja imam TP-LINK wi-fi mdem isto mi je da li sam mrezno povezan ili na taj bezicni nacin.isto `skida` kada je brzina u pitanju.ako je 4 mb paket kada skida moze da bude samo 400kbps nikako 4000 jer bi u tom slicaju imao paket sa 40mb protokom sto je za nas bas `gala` :))) a ne znam ni da li postoji jace od 16mb. u sustini mislim da treba malo da nasteluje modem ako mu sporo radi net...
Zavisi i sa kog sajta skida. Nek proba da skida sa Realtek sajta najnovije HD Audio drajvere, da vidi šta je sporost.
Wireless mu je ograničen na 54 Mbps, ali i to je u idealnim ili vrlo dobrim uslovima, tj, zavisi od više faktora.
Pozdrav!
Vlada
:: Dakle,drug mi ima Telekomov bezicni modem HG520c,koji ima WLAN,paket 4mb :: Ne koristi desktop vec iskljucivo laptop,sa kojim se povezuje na taj modem i tako ima pristup internetu :: Sad ja gledam,testiram,mirisem,i ugledam nesto zaista neobicno.Brzina downloada je konstantno 1000kbps,i sad se ja ceskam,napominjem da je paket 4mb,ali mi nije jasno kako on uspeva da dobije toliki dw/up sa tim paketom.Zar nije ograniceno na 4mb,pa cak i za wireless?
:: :: :: koliko se ja razumem u tehniku, 1000kbps je priblizno 1mb, tako da je njemu download u stvari los, trebao bi da ide oko 410 kB/s iliti oko 4100kbps
Prvo pogledaj jacinu signala, 2 vidi koliki je max protok na wireless-u na laptopu ako postoji opcija namesti 10/100mbit-a konekciju. 3 dal njemu neko ne krade net sa strane pa mu obara brzinu na 1mbit 4 proveri sajt sa koga se skida nemaju svi sajtovi istu brzinu, probaj da skidas nvida drajvere taj saj ima bar meni uvek full brzinu.
sto ce reci da na click 4 ima maksimalni download od 500 kB/s
i nema veze da li je konekcija na modem zicna ili bezicna jedino moraju da zadovoljavaju te protoke ,sto nesme da predstavlja prroblem ni za wireles ovog tipa
Gde si ti isao u skolu, koliko kila ima u mega, 1000 kbps je 1 mbps, ili ti jedan megabit, sto znaci da covek ima 4 puta manju brzinu neta nego sto ima po ugovoru, 4 mbps ili 4096 kbps je u labaratorijskim uslovima 512 kb u sekundi ili ti skida jedan megabajt za dve sekunde. Neka covek zove call centar, ali pre toga neka proveri na speedtestu, a mozda nije ni zakljucao wifi router pa mu neki komsija krade deo brzine
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.